Politika

Mikić: Spriječen građanski rat na Cetinju, snage bezbjednosti pokazale profesionalizam

Mikić

Od jučerašnjih nemilih scena koje su se mogle vidjeti na Cetinju jedino dobro što se desilo jeste što je spriječen građanski rat na način što je zaustavljen dolazak građana iz drugih gradova i očuvan ustavni poredak od strane bezbjednosnog sistema Crne Gore, ocijenio je danas izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

On je pohvalio aktivnost Policije i svih ostalih bezbjednosnih službi pomoću koje je, kaže, sačuvan javni red i mir i obezbijeđeno puno poštovanje ustavom garantovanih prava u veoma zahtjevnom društveno-političkom trenutku.

Mikić je pohvalu za izvedenu aktivnost adresirao na rukovodioce bezbjednosnog sektora, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, direktora policije Zorana Brđanina, njegove pomoćnike Dejana Kneževića, Dragana Gorovića, Miloša Rakonjca, Dragana Klikovca i Sašu Maškovića kao i Gorana Jokića načelnika CB Podgorica koji je neposredno rukovodio aktivnostima na Cetinju.

Ukazuje da su ove snage još jednom pokazale svoj profesionalizam, jedinstvo, dostojanstvo i operativne sposobnosti ali i snagu države čije zakone i Ustav čuvaju.

„Jučerašnji dan je najbolje demantovao neistinite navode pojedinih političkih subjekata koji mjesecima u nazad spinuju javnost da bezbjedonosni sektor nije jedinstven i da nije operativno funkcionalan. Takođe juče se pokazalo koliko su neutemeljeni navodi da bivši direktor Uprave policije još uvijek kontroliše taj organ. Pokazalo se i da je suzdržanost pripadnika Policije koja je trajala čitavih 30 sati dobra taktika u složenoj bezbjednosnoj situaciji. Da nije bilo tih aktivnosti Crna Gora bi bila na ivici građanskog rata“, navodi Mikić.

„Iz jučerašnjeg događaja nema pobjednika i niko tako nema razloga da se osjeća. Još jednom je potvrđeno da smo društvo koje jeste oštro podijeljeno, i da tu činjenicu kao problem moramo rješavati i sazrijevati u smislu izgradnje istinskog građanskog društva. To nije proces koji se može desiti preko noći ali svi odgovorni subjekti u društvu moraju početi da taj problem rješavaju“, istakao je Mikić.

Smatra i da je opozicija juče na Cetinju željela izazivanje haosa, a da su na čelu te misije bili aktuelni predsjednik Milo Đukanović i njegov savjetnik Veselin Veljović.

„Zloupotrebljavajući iskrene emocije građana Cetinja još jednom su pokušali da preko izazivanja haosa i nemira zamagle sav svoj kriminal i korupciju, tone koakina i švercovanih cigareta. Dobra stvar je što je Veselin Veljović uhapšen i što će, nadamo se, odgovarati za pokušaj rušenja ustavnog poretka i napada na službeno lice“, ukazuje Mikić.

On dodaje i da Policija i tužilaštvo treba da procesuiraju sve pojedince koji su pravili nerede i kršili zakon, a pogotovo one koji su dijelili oružje.

„Obaveza nadležnih organa jeste i da ispitaju da li je na Cetinju došlo do prekomjerne upotrebe sile odnosno korišćenja gumenih metaka na šta se dio građana žalio u toku jučerašnjeg dana“, zaključuje Mikić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KomitaPg
Gost
KomitaPg

Mrsss!!!!!

Mi smo tu
Gost
Mi smo tu

Vlada je trazila gradjanski rat ,a dobili su sto su dobili

BBBB
Gost
BBBB

O cemu ti pricas…?

Nikola
Gost
Nikola

Sprijecen je gradjanski rat,tako sto je platio nedužni narod..Svaka čast..Lijepa će ti starost biti

Send this to a friend