Politika

Mikić: Zbog SDP-a upitan sastanak opozicije i Odupri se

Građanski pokret URA bi u ponedjeljak, 13. maja, trebalo da bude domaćin sastanka opozicije i Pokreta „Odupri se”. Međutim, pitanje je hoće li sastanka biti s obzirom na situaciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), kaže Zoran Mikić, izvršni direktor URA, prenosi Dan.

Mikić ističe da je URA uvijek otvorena za dijalog i dogovor, da je spremna da bude domaćin narednog sastanka, te da će u narednim danima obaviti konsultacije sa kolegama iz opozicije i Pokreta „Odupri se” i donijeti odluku oko sastanka. Sa sigurnošću je, pak, kazao da su u nestabilnom društvu kakvo je naše, sa zarobljenim i privatizovanim institucijama koje su u rukama DPS-a i njenog šefa Mila Đukanovića, vanistitucionalna borba i protesti najbolji vid opozicionog djelovanja.

“Događaji poput onih u Kotoru kada je SDP sa DPS-om srušio opozicionu vlast u potpunosti narušavaju odnose u opoziciji. SDP se tim činom vratio na fabrička podešavanja i iznevjerio očekivanja opozicionih birača. Predajom Kotora u ruke DPS-a, SDP je delegitimisao svoje dalje opoziciono djelovanje i pogazio potpisani Sporazum o budućnosti. Sada je konačno vrijeme da se iskristališe opoziciona politička scena i da napokon vidimo ko je stvarna i iskrena opozicija, a ko nije. Ako se u budućnosti budemo okupljali oko inicijativa koje spajaju djelovanja svih antirežimskih snaga, onda će to rezultirati ostvarivanjem zahtjeva građana iznijetim na protestima”, kazao je Mikić.

Ukoliko su im svima ciljevi isti, navodi Mikić, smjena kriminalnog režima, suštinske promjene u Crnoj Gori i organizacija prvih slobodnih i fer izbora, onda moraju istrajavati na zahtjevima građana sa protesta.

“Ako neko ima druge ciljeve, onda je krajnje vrijeme da ih javno saopšti. Svi koji budu ispred opštih stavili lične i partijske interese i ciljeve i gurali u prvi plan teme koje nas razjedinjavaju i dijele, svjesno rade u interesu DPS-a i brane režim Mila Đukanovića”, decidan je Mikić.

Kako je kazao, politička situacijavu Crnoj Gori je konstantno komplikovana.

“Već godinama se nalazimo u dubokoj političkoj, socio-ekonomskoj i institucionalnoj krizi. URA je i ranije insistirala na tome da se opozicija okuplja oko inicijativa koje spajaju djelovanja svih antirežimskih snaga i u budućnosti ćemo insistirati na tome. Iskreno i bez rezerve smo podržali proteste od prvog dana. Protesti su pokazali da je režim najviše uzdrman kada nasuprot sebe ima slobodne građane udružene sa sindikatima, nezavisnim intelektualcima, nevladinim organizacijama i opozicionim političkim subjektima”, poručio je Mikić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ines23
Gost
ines23

Ovo znaci da je doslo do potpune kapitulacije cjelokuone opozicije, pola ne prica jedni sa drugia a druga polovina DF ce u zatvor!

Vitinka
Gost
Vitinka

SDP se vama oduprio i zavrsio sa vama onog dana kad je smijenio Jokica ! Vi ih vise ne zanimate a i dalje trcite za Rankom, jadnu li ste majko mila.

oliver14
Gost
oliver14

Pa bas ce vam za isto sto sjesti Becic i Krivokapic posle smjene Jokica.

Kosta
Gost
Kosta

Ovo je samo sad prica za medije a on itekako dobro zna da vise nema sastanaka niti nista da je sa njima zavrsena prica!

goran1978
Gost
goran1978

Koje opozicije da te to prvo pitam kad nje vise nema?

Djina Vrbica
Gost
Djina Vrbica

Taj sastanak sluzi da se vi ujedinite i da isplanirate naredne korake na osnovu kojih cete smijeniti DPS, a ne da odlucujete koga cete ”izbaciti iz ekipe” i kojoj strani da se priklonite. Ovo prozivanje vam nista nije trebalo.

Minja
Gost
Minja

ako URA nastavi ovako da se okrece jednima pa drugima nece imati ni to malo glasova sto su prikupili na proslim izborima

Buducnost
Gost
Buducnost

Sram vas bilo na ovom clanku! Ovim sigurno nijeste htjeli da ojacate opoziciju vec samo DPS i njihove jadnike. Ako ste vi senilni, gradjani sigurno nijesu, vi ste samo prije mjesec-dva upravo kritikovali Demokrate i nacin rukovodjenja opstine Kotor. Pored toga, ako vas je ovaj slucaj potresao i vas i vasu partiju, vi onda sigurno nijeste spremni da smijenite DPS… Više »

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Opozicija je krajnje neozbiljna i nesposobna

Edi89
Gost
Edi89

Toliko o opozicionom jedinstvu

PGcanin
Gost
PGcanin

You know nothing John Snow… And you’ve become fat.

Rafaello
Gost
Rafaello

Opozicija je iznevjerila nasa ocekivanja, tako da su glasace u velikoj mjeri izgubilk.

Enesa
Gost
Enesa

Ako opozicija dodje na vlast unazadice nam drzavu, kao i svaku opstinu u kojoj su imali vlast do sada. Da je njihova politika dobra i njihova zalaganja za dobro gradjana na visokom nivou njih bi gradjani u mnogo vecoj mjeri podrzali.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Ne moze se izborna volja gradjana mijenjati preko ulice! Opozicija treba da bude odgovorna prema ljudima koji su im ukazali povjerenje i da pokusaju u okviru parlamenta da povedu dijalog o trenutnoj situaciji. Neka barem jednom opoziciji budu na prvom mjestu interesi gradjana.

Marelica
Gost
Marelica

Kakvi se sve likovi zadnjih dana oglasavaju, a nebitni su potpuno u cjelokupnoj situaciji.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Raspada se putujuci cirkus polako, dosta je gradjanima foliranata.

kontraš
Gost
kontraš

Ko je ovaj covjek ?

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Mozes serpom i kuci da lupas ,sta ce ti protest

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Pa kako cemo mi bez ove kvaziopozicije i mudraca iz oduprise

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Zeludac mi se prevrne kad vidim ovu partiju

Leart
Gost
Leart

Rekose iz ure koja nastade od pozitivne koja je drzavu predala dpsu

Komita
Gost
Komita

Vise prazne price od price ove partije nema

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Oslobodise li vam onaj kombi sto izjaviste da je uhapsen ? Hahahahahaahha

Stefo12
Gost
Stefo12

Evo ih ovi privjesci ,a bravo majstori ,zarko rakcevic je ponosan na svoj podmladak,pogotovo dok prebrojava onih 5 miliona sto mu je aco djukanovic donirao 😉

Marjan Ko
Gost
Marjan Ko

Zamisli ovoga pulena Darka Pajovića nekome nešto da kaže? Pa vama su Darko i Žarko osnivači partije, zamislite da vas vrate na fabrička podešavanja.

Rada
Gost
Rada

Vi ste govorili da Jokic neuvazavanjem koalicionih partnera rusi vlast u Kotoru..kakva je sad naknadna pamet?

Stojan
Gost
Stojan

Poslije ovih saopstenja stejt dipartmenta I forin ofisa svako buduce glasanje je glupo jer ako DPS ne bude imala dovoljno glasova uvjek se opet mogu pojavili rusi kinezi mozda sutra India da se poniste izbori koji ne odgovaraju DPSu. Ja vise ne glasam na izborima. Nisam glasac DFa.

marius
Gost
marius

Vazda i do vijeka vi je drugi kriv. E nece bit. Vi sa vasim paparazzo aktivnostima, performansima i pismima koja siljete na razne adrese po svijetu, samo dokazujete da ste skupina ljudi koji samo misle kako se dokopati vlasti, a sto se tice e ce te nesto dobro za ovi narod ucinjet, e to vam je pisi propalo, ka sto… Više »

Luka
Gost
Luka

Ne treba SDP da bude sa vama koji opravdavate pokusaj drzavnog udara.

Dejan
Gost
Dejan

Poslednja sansa

Betoven
Gost
Betoven

Koliko moraš biti glup da kao suverenista praviš koaliciju sa neprijateljima države i na tome hoćeš da mobilišeš narod? Sdp je za razliku od Ura shvatio da srlja u nestanak.

Jokic mali
Gost
Jokic mali

A muci blavore nepismeni. Ti nekome nesto da kazes, pogledaj nasta licis.

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

problem nije u antirežimskim no u anti državnim snagama zato one snage koje su antirežimske trebale bi da jačaju svoje pozicije da budu balans u vladi a ne da se udruživaju sa antidržavnim snagama inače bi predložio da se sastanete putem što bi se moderno reklo preko video linka pošto neće bečićsa krivokapićem za istu trpezu8

Butko
Gost
Butko

Bravo! Samo tako nastavite i promjene ce doci u narednih 20, do 30 god 🙂

Mojsije
Gost
Mojsije

URA je prepoznatljiva sa ura u prazno.Ni manje skupine ni vece galame i tumaranja.

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

Pa dobro g-dine Mikiću, što Vam potpredsjednica opštine Kotor podnese ostavku, ako nije iz istih razloga zbog kojih je i SDP tražila smjenu Jokića. Ne mogu biti svi vuci siti i sve ovce na broju. Znači, u Kotoru, možete žmuriti na autokratsko vladanje g-dina Jokića. Ima li ikokoga živoga da kaže o čemu se to radi u Kotoru, posebno u… Više »

ekolog
Gost
ekolog

Mašane Masane , zaboravio si da je SDP dao slamku spasa DPSu i izglasao Bogojevića u PG. Tako da ni ovo u Kotor mi vise nije jasno.Bojim se da su u pravu i jedni i ddrugi .

Emilijano
Gost
Emilijano

Je li URA i dalje sa Ovim demokrstama. Sko jeste sto ne setaju zajedno. SDP jeste da se malo pogubio ali nije ni lako stalno birati manje zlo a nemati svoj stav.

Send this to a friend