Politika

Milačić: Đukanović će odgovarati kada uradimo što je do nas

Milačić

Pitanje procesuiranja učinilaca krivičnih djela nije na Vladi, već na pravosudnim institucijama, poručio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, dodajući da je odgovornost Vlade da stvori kvalitetetan ambijent za rad pravosuđa, dok je odgovornost Skupštine da što prije izabere čelne ljude suda i tužilaštva.

On je naglasio da ta rješenja ne treba da budu mjera partijskog kompromisa, već temelj pravde i mač uspješne borbe protiv kriminala.

“Kada svi, i parlament i Vlada i pravosudne institucije, uradimo što je do nas, rezultati neće izostati. Tada će se stvoriti uslovi da ono što svi znamo pretočimo u adekvatne postupke pred licem pravde. Tada će se znati ko je bio na vrhu lanca komandovanja prilikom deportacije Bošnjaka. Tada će se utvrditi ko je donio odluku, ili uticao na donosioce odluka da se MUP ne seli iz Limenke, pa da građani iz svog džepa, plate građaninu Acu Đukanoviću 13 miliona eura”, naveo je Milačić.

Tada će, kako je rekao, odgovarati onaj ko je preko povezanih firmi sa, kako Milačić kaže, egzotičnih destinacija, izvukao novac građana iz Telekoma i iz ko zna koliko još nekada profitabilnih državnih firmi.

“Tada će vlasnik ničije kuće morati da objasni kojim sredstvima je izgrađena. Tada će se povici upućeni aktuelnom predsjedniku i šefu bivšeg režima Milu Đukanoviću, koji su obilježili svako okupljanje naroda poslednjih decenija, pretvoriti u optužne akte pred nezavisnim sudom”, rekao je Milačić.

Ako redosljed poteza, kako je kazao, bude drugačiji i ako od Vlade budu tražili hapšenja, a da prethodno nijesu normalizovali stanje u pravosuđu, onda će ta hapšenja, kao u slučaju
Kalića i Šarića biti samo način da se kroz pravosudni aparat operu prljave pare i biografije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veki
Gost
Veki

Sreca vasa pa ce te kratko biti na vlasti

Zoran
Gost
Zoran

Djukanovicu ne mozes ni cipele cistiti. Nije ti dozvoljeno.

Novak
Gost
Novak

Kolika je plata supruzi?

Zarko
Gost
Zarko

Bravo Marko, neka si ti ženu zaposlio u Vladi jutros, sad budi još glasniji u moralnim pridikama, svaka čast

isti ste
Gost
isti ste

Bitno je da je već ženu namjestio u državnu službu.

Dula
Gost
Dula

Vec vam se vide rezultati.

Dalibor
Gost
Dalibor

Samo se ti nadaj. Lijepo je to.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Mlad Major govor drži i apostolska pravda se uspostavlja u Crnoj Gori.

!!!
Gost
!!!

Kako je ovo opasan lik…Hahaha.Medo ne mora da brine za nasljednika.Drhti Crna Gora kad on priprijeti.😂😂😂

Send this to a friend