Politika

Milačić: Partijska pripadnost nije mjerilo za mjesta po dubini

Marko Milačić

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić kazao je za Dan da nema nikakve sumnje da će vlada biti formirana na sjednici 2. decembra, i poslao punu podršku mandataru Zdravku Krivokapiću u predstojećem procesu “demontaže kriminalnog sistema i stvaranja demokratskog, ekonomski stabilnog, relaksiranog i zdravog društva”.

Kazao je i da u poređenju sa tri decenije, koliko se čekalo na promjene, tri mjeseca čekanja na formiranje vlade i nije mnogo, kako se to želi predstaviti u javnosti.

“Očekujem da će vlada biti formirana na narednoj sjednici. Građani su nam dali taj zadatak i mislim da, bez obzira na sve čemu svjedočimo prethodnih dana, nema toga u okviru nove parlamentarne većine koji bi doveo u pitanje izglasavanje prve slobodne vlade Crne Gore u istoriji”, kazao je Milačić.

Kako je dodao, narod je još jednom pokazao i nakon 30. avgusta da je na visini istorijskog zadatka, pa ogromnim pritiskom ne dozvoljava i neće dozvoliti 2. decembra poigravanje sa njihovom voljom.

“Ovo nije lak proces i, za razliku od dosadašnjih maltene jednopartijskih vlada, imaćemo vladu koju će, siguran sam, podržati tri koalicije koje okupljaju mnoštvo različitih političkih partija. Stoga uopšte nije neprirodno što je ovaj proces trajao nešto duže, ali šta je par mjeseci u odnosu na tri decenije, ali i u odnosu na istoriju u koju će sigurno biti upisana prva demokratska vlada Crne Gore”, poručio je Milačić.

Milačić je prokomentarisao i napuštanje poslaničkog kluba Demokratski front kao i špekulacije da sa Radničkom partijom i Ujedinjenom Crnom Gorom pravi poseban poslanički klub.

“Smatrao sam poštenim da kada već postoje očigledne političke razlike, jedna od njih je i odnos prema profesoru Krivokapiću, da nastupam u parlamentu samo ispred Prave Crne Gore i, dodaću, naroda Crne Gore. Ako već postoje razlike, koje su potpuno legitimne, pošteno je i prema narodu definisati ih i putem organizacije u pogledu poslaničkih klubova. Što se tiče formiranja posebnog poslaničkog kluba, to se više tiče pomenutih političkih subjekata i na njima je da se u sk ladu sa svojim političkim planovima prvo odrede o tome”, kazao je Milačić.

O podjeli mjesta po dubini u novoj izvršnoj vlasti, Milačić je kazao da je najbitnije od svega da ona pripadnu najboljima.

“Mjesta po dubini, ako smo se zaista borili za istinsku demokratiju, treba da budu raspoređena najboljima, bez obzira na političku i partijsku pripadnost, tako da će se Prava Crna Gora pridržavati jedino tog načela i ponudiće kvalitetan kadar koji želi i može da doprinese razvoju Crne Gore, a na nadležnim organima je da cijene kvalitet svakog našeg, ali i bilo čijeg, kandidata”, zaključio je Milačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srbo
Gost
Srbo

Kad si tako brzo napustio front a preko njih si ušao šta bi tek radio da imaš neku podršku moj Marko.
Sad će izbori pa ćemo te gledati oko 0,7% a tad neće biti Andrije,Milana i Meda .

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Kaže Milačić “da nastupam u parlamentu samo ispred Prave Crne Gore i, dodaću, naroda Crne Gore.”
GOSPODINE MARKO, JA SAM DIO NARODA CRNE GORE, MOLIM VAS NE GOVORITE U MOJE IME, VI MENE NE PREDSTAVLJATE NITI ĆETE IKADA TAKO DA NEMOJTE VIŠE POMINJATI NAROD CRNE GORE. POMINJITE SLOBODNO ČLANOVE VAŠE KOALICIJE ILI PARTIJE ALI NEMOŽETE NAROD CRNE GORE NIKAKO.

Lkka
Gost
Lkka

Ovaj izraz „po dubini“…

Veki
Gost
Veki

E ovo su poslanici u pokusaju dje smo dosli da nam ovakve individue sjede u parlament

zoran
Gost
zoran

Koliko imas ti strucnjace procenata.imas li 0.5%

Maestro
Gost
Maestro

Ti svakako ne bi mogao da zapošljavaš po partijskoj liniji, jer si sam u partiji hahhaha

Naroz
Gost
Naroz

Jedino što je suvislo i istinito rekao je da će ta vlada sigurno biti upisana u istoriju…, ali zbog dijametralno suprotnih razloga.

Roberto
Gost
Roberto

Crna Goro 🇲🇪 Bog da čuva sve Pravoslavne Crnogorce Katolike i Muslimane od ovakvih zalutalih Posrba

Branka
Gost
Branka

Kad je Milačić u Skupštini i kada on odlučuje o bilo čemu onda je ta institucija dotakla dno. Ne bi bilo pošteno izostaviti i Predśednika jer je i on dobro degradirao taj poslanički dom. Razlika između njih dvojice je jedino u tome što Bečić nije imao šizofrene ispade kao Milačić. Pravo lice svi pokazuju na sahranama popova kojih će izgleda… Više »

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Ovaj I Medo-nit’ su vino niti voda…

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

a što ću ja što nijesam ničiji

Branka
Gost
Branka

NEPISMENO
Bolje ničiji nego svačiji. Uživaj!

Svatopluk
Gost
Svatopluk

Teško nama kad je ovaj tip postao uglednik koji donosi odluke od javnoga značaja. Teško nama kad mišljenje ovoga i sličnih tipova o bilo čemu prenose mediji koji se ne bave gatanjem, letećim tanjirima i vampirima. Teško nama!

Marko
Gost
Marko

Dritane, Zarko, Misko zaustavite fasisticki i funadamentalisticki pir!!!

Branka
Gost
Branka

Marko
Zar stvarno vjeruješ da oni ŽELE da zaustave sve ovo. Pa oni su sve uradili da do ovoga dođe. Oni su uveli Milačića u Skupštinu. Sve radi što veće zarade. Jer veliki novac je uložen i ulaže se i dalje u zatiranje svega CRNOGORSKOG.

Korona
Gost
Korona

Ko je ovaj lik zna li ko

Lav
Gost
Lav

A ti si jadan samo jedan mali nebitni domaci izdajnik

Politika, a?
Gost
Politika, a?

Prije su se bunili protiv duboke države, a sad je oni prave.

Anonimni
Gost
Anonimni

Lako je tebi Maśa. Ti možeš tvoje čitavo biračko tijelo da zaposliš u jednom kiosku.

Komovi CG
Gost
Komovi CG

Ima li boljeg primjera od ovog Milačica za izraz “POSRBICA”

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Niko krupno ka srbin ne laze

Balša
Gost
Balša

Stidi se plemeniče.

Dula
Gost
Dula

I brzo rasformirana.

Send this to a friend