Politika

Milačić poziva Vladu da ukine sankcije Rusiji

Mark Milačić

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić pozvao je novu Vladu da ukine sankcije Rusiji. Tvrdi da su svi faktori u novoj vlasti spremni da priznaju da zbog sankcija Rusiji trpi samo Crna Gora, i politički i ekonomski, pa kaže ne vidi problem da se takav stav javno iznese i brani pred evropskim partnerima.

“Zajedno sa DPS-om, u istoriju su otišla, nadamo se zauvijek, vremena kada se vladalo traženjem neprijatelja.
Iako nismo zadovoljni pristupom koji ministar inostranih poslova pokazuje u odnosu na sankcije prema Ruskoj federaciji, pozdravljamo značajan napredak Vlade u diskontinuitetu sa praksom prethodnog režima koji je odnos prema Rusiji koristio za unutarpolitičke svrhe, dizanje tenzija, stvaranje podjela, lažiranje nestabilnosti i montiranje sudskih procesa, sveopštom antiruskom histerijom koju je snažno ali infantilno promovisala prethodna vlast”, ističe Milačić.

Podsjeća da je stav Prave Crne Gore po pitanju sankcija Rusiji uvijek bio i biće jasan.

“Mi pozivamo novu Vladu da, u skladu sa najboljim interesima Crne Gore, u potpunosti ukine sankcije Rusiji. Kulturna i ekonomska saradnja sa Rusijom i dobri odnosi sa bratskim ruskim narodom, ne znače da ćemo biti protiv bilo koga, pogotovo ne protiv zemalja Evropske unije”, kazao je Milačić.

Svakom u Crnoj Gori je jasno, a vjeruje da to razumiju i evropski partneri da, kako ističe, sankcije Crne Gore prema Ruskoj Federaciji, niti će riješiti geopolitičke probleme, niti će na bilo koji način predstavljati pritisak na Rusiju.

“Te sankcije najviše štete nanose Crnoj Gori, prije svega ekonomski, a u značajnoj mjeri i politički”, naglašava Milačić.

Prema njegovim riječima, istorijski značaj odnosa Crne Gore i Rusije duboko je ukorijenjen u biću naroda, sentiment prema Rusiji je snažan i ovakvim mjerama, koje bez sumnje promašuju cilj, ne umanjuju se podjele u Crnoj Gori.

“Konačno, ako su svi pokazatelji na strani ukidanja sankcija, a samo lojalnost odlukama EU razlog zbog kojeg one i dalje opstaju, takav pristup je loš po poziciju i ugled EU u crnogorskom društvu”, navodi Milačić.

Nova vlast u Crnoj Gori sastavljena je od činilaca različitog ideološkog profila, samim tim i različitih pogleda na međunarodne odnose, pa Milačić kaže da bi bilo neodgovorno da ne uvažavaju tu činjenicu, “jer uvažavajući je čuvamo prvu demokratsku Vladu u istoriji, za koju smo se mukotrpno borili”.

“Jedan dio naših kolega iz parlamentarne većine smatra da treba bespogovorno slijediti zahtjeve koje pred nas postavlja briselska administracija, bez postavljanja pitanja i promišljanja o posledicama takvih poteza po našu zemlju”, kazao je Milačić.

Tvrdi da su svi faktori u novoj vlasti spremni da priznaju da zbog sankcija Rusiji, trpi samo Crna Gora, i politički i ekonomski.

“Ne vidimo problem da se takav stav javno iznese i brani pred našim evropskim partnerima. Ako je EU zaista zajednica suverenih država i ako smo zaista u Briselu uvaženi kao partner, morali bi naići na razumijevanje za naše nacionalne interese”, zaključio je Marko Milačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bulja
Gost
bulja

Ajde “zapali jednu” za smirenje, po tvom izboru.

istina
Gost
istina

Pametno oni lepo trguju sa njima a male ovcice ispastaju treba da se ukinu sankcije

Velimir
Gost
Velimir

Prska je ka sijalica!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ko je je ovo zlo,zna lijepo da bi to naštetilo državi i opet tandara ko kokot kad mu daš malo kruva natopljen vinom.

Zoka
Gost
Zoka

Ovaj klosar poziva nekog? Nema ukidanja sve po zasluzi.

BBBB
Gost
BBBB

Ma milacicu mali primiri se dobio si previse hej znas sta znaci biti u skupstini poslanik a pare uzimati ni zasta…

ESAD OD DUKLJE
Gost
ESAD OD DUKLJE

Bas bi volijo da se ukinu sankcije Rusiji, davidimo koliko ste hrabri. Sve ono sto ste pljuvali po zapadu, potpisaliste da vise nikad necete to raditi. Staje sada?

Otti
Gost
Otti

Vazi… Tebe ce odmah da poslusaju…

Velimir
Gost
Velimir

Kome je idol ovaj bolesnik,Gori je od njega!

Beli
Gost
Beli

Hahahahaha evo preletaca u akciji .
Juce su palio Nato zastavu sjutra ces je ljubiti ,to samo govori kakav si covjek ,zapravo necovjek !!!!!

Geopolitic
Gost
Geopolitic

Kao sto je opjevao Djordje Balasevic. Bas odgovara

Putuj Evropo,
nemoj vise cekati na nas
ne pitaj mnogo,
dospeces i ti na rdjav glas

Putuj planeto,
super smo se druzili
nama je lepo,
taman kako smo zasluzili

pg092
Gost
pg092

Ne pitaš se ti ništa

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Koliko je glasova dobio dotični. 😅😂😂

Srbalj
Gost
Srbalj

Kakve sankcije , ko sisa ruse . Daj ti zaposli koga kad ovima dadnu otkaze

Send this to a friend