Politika

Milačić završio posjetu izvinjenja Kninu

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i generalni sekretar Vladislav Dajković, boravili su, tokom dvodnevne posjete, u Šibensko-kninskoj županiji.

Tom prilikom sastali su se sa predstavnicima srpskog naroda u tom regionu, na čelu sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavom Šarićem.

“Čast mi je što se danas nalazim u vašem društvu i hvala vam što ste ugostili delegaciju Prave Crne Gore. Razlog zašto smo ovdje, jeste izvinjenje. Izvinjenje u ime, siguran sam, većinske i prave Crne Gore koja se stidi učešća pukovnika VCG na proslavi Oluje. Crnogorski pukovnik koji je slavio Oluju u Kninu je oličenje Milovog bezličnog Montenegra, a ono što mi predstavljamo na ovom našem putu izvinjenja jeste Njegoševa prava Crna Gora”, izjavio je Milačić tom prilikom.

Dodao je da slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku ljagu i bruku nanesenu cijeloj Crnoj Gori.

“Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo. Da smo sigurni da je ovo izvinjenje srpskom narodu-u Kninu i okolini, regionu, gdje god žive-zaista u ime većinske Crne Gore, vidimo i po zvaničnim podacima: SPC je institucija koja uživa povjerenje 75 odsto gradjana, srpski jezik je većinski, dok je, prema izjavi premijera Markovića, preko 85 odsto stanovnika bilo protiv crnogorskog priznanja Kosova. Dakle, ovdje se radi o nadpartijskoj, pa čak i nadpolitičkoj priči”, poručio je on.

Tokom posjete Hrvatskoj, Milačić i Dajković su bili pod konstantnom policijskom pratnjom, u civilu, bez najave i obavještenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

ovaj desno još nije ni kravatu promijenijo…

Mileva
Gost
Mileva

KAKVE BUDALE. Ha ha ha.

Nagib
Gost
Nagib

a brukice naše…qq nama

Ljubo
Gost
Ljubo

VIDI CIRILICE BRAVO SRBI

DPS CG
Gost
DPS CG

Samo ti Milacicu nastavi da siris srpstvo, jer postizes upravo suprotno. Kad vide Srbi ko ih predstavlja, osvijestice se i vratiti Crnoj Gori. Uskoro cete vi Velikosrbi biti manji od makovog zrna. Srpski jezik odavno nije vecina u CG. Svijet (ali i Crnogorci glasajuci za DPS) je odavno priznao Kosovo samo vi zivite u zabludi, 98% stanovnika su Albanci. A… Više »

Dejan silni 💃
Gost
Dejan silni 💃

A gdi je novakovic cakan. 😂😂😂😃👍💃😂😃💃

Dejan silni 💃
Gost
Dejan silni 💃

Svaka čast. Trebalo je mila pitat jeli stomak sit.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Bravo za Masulovica tako se radi pukovnice Podrska is Nijsica

Globetrotter
Gost
Globetrotter

U okolini Karlovca postoje sledeca mjesta: Donji Nikšić, Gornji Nikšić, Rastoke ,Broćanac..( tako se zovu mjesta u okolini Nikšića) Interesuje me ko je dao imena tim mjestima i od koga su Hrvati oslobodili te teritororije? Jeli odgovorio ovaj nesretni Mašulović (Nikšićanin) na pitanje sestre jednog od vojnika ubijenih u Splitu (Lora) , sta se desilo sa njenim bratom? Nije čuo… Više »

MNE-istinski
Gost
MNE-istinski

Da, njih je prisvojila Srbija i oni se osjećaju Srbima, iako im je porijeklo 80% iz Crne Gore.Takođe je istina da su se poput bosanskih Srba, borili i protiv , majke ( a, ja bih rekao maćehe) Srbije i Crne Gore(Besudna zemlja-M.Đilas) u prvom sv.ratu.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

@globetrotter, to su vecinski hrvatska mjesta joste po popisima iz bivse jugovine poslije drugoga svjetskoga rata! ako slijedis izkljucivo mjestozive (imena mjesta) mozes te i slicne izslijediti sve do iztocnoslovenske pokrajine zvane ‘bela krajina’. dapace, u sloveniji prema austriji imas slovensko prezime ‘nemanjic’ s tvrdim c. ono sto je znakovito za brojne pravoslavce u dalmaciji, lici, kordunu, dijelom slavoniji, i… Više »

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Cdm je potpuno pod recenzijom i gura tekstove koji njima odgovaraju ne obavjestava o stvarima koje ne treba sira masa da cuje dno dna novinarstva a kad glasas za nesto obavezno se dodai na ono sto nisi ceo da glasas dva tri glasa .

Realno
Gost
Realno

Je li to ćirilično pismo na tabli? Ajd’ sad slike sa dočeka i tvoja besjeda, Milačiću.Dosta je tome nesrećnome narodu, patriota poput tebe.U crno ste ih zavili, a ti se smiješ ispred table, još i zastava.Milačiću, znaju oni dobro da onaj koji izdaje svoj narod, sjutra će izdati i njih.Teško onoome kome kome vi pomognete.

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Cirilica je staro Crnogorsko pismo latinica se za vrjeme Kralja Nikole nije ni u skolama ucila ,gorski vjenac je napisan cirilicom .Mi se izgleda stidimo svoje proslosti ili si i ti od onih sto misle da je Njegos genocidan pjesnik .A sto se tice ovoga Milacica nezanima me 1 posto ni on niti bilo ko iz Crnogorske politike svi su… Više »

LJUTA
Gost
LJUTA

Jesze u pravu si ali su tada ucili ic srpskog bukvara a ne crnogorskog

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Koja je razlika??? Jeli kralj Aleksandar ( rodjen na Cetinju, govorio Cetinjskim naglaskom) učio iz Srpskog ili Crnogorskog bukvara???

Realno
Gost
Realno

Nijedan častan Crnogorac, ne bi spomenuo Aleksandra, u pozitivnom smislu.Nažalost ima ih,ali sve manje i sve tanje.

Realno
Gost
Realno

Ne stidim se ja Njegoša, daleko bilo, …samo se stidim, Vas, Ljute i sličnih, što mu radite i kako ga zloupotrebljavate.

LJUTA
Gost
LJUTA

A ko je izdao srpstvo crnogoraca

Komšija
Gost
Komšija

Jesu ga pratili, no je poslije samo tri dana , platio kaznu.Nije ga niko dočekao ispred zatvora , osim porodice.

Sv.Toni Cet.
Gost
Sv.Toni Cet.

Sjutri dan,ne oosle tri dana

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije veceg DPS=ovca bilo dok ga iz RTCG nijesu iscerali zbog nesposobnosti. Onda je vidio da se i od pljuvanja svoje drzave moze dobro zivjet.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

PA ljudski se izviniti to be kucno vaspitanje stara

Zar ne
Gost
Zar ne

DPS botovi, koju su vam salamu jutros dali?

Bot
Gost
Bot

Dali su im bananu iz volija ,ahahahhh

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Pa si ti posao da se izvinis u ime Crne Gore sa 2.8% .. e tugo tuzna. No vi ste inace ko bioskop smijesni zato vas niko i ne shvaca ozbiljno.. bitno je da vas je primio potpredsjednik neke mjesne zajednice taman ima tamo tezinu ka i vi ovamo..

LJUTA
Gost
LJUTA

Toliko bi imao i dps da ne krade na svaki nacin….citah knjigu Gospodad Zivka Andrijasevica i vidim milo vlada ka sto je i nikola vladao i kontrolisao na isti nacin izbore kad je prve izgubio od Klubasa…i tada su mafijasi u cetinje tukli po mraku cestite ljude zbog sumnje da ne misle kao nikola…

Realno
Gost
Realno

Čosić za sva vremena:” Laž je u samom biću Srbina”!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne znate vi Crnogorce. O tom narodu iz pasje zemlje, kako ju je nazvala jedna njena legenda, doprle su do vas uglavnom glasine, ali, ako mene pitate, napad na Dubrovnik, pljačka Konavla i pustošenje Hrvatske jedan je od najzvjezdanijih trenutaka svjetski čuvene etike “čojstva i junaštva”. Marko Vešović 03. 02. 2015. Marko Vešović je inače crnogorac, cio rat proveo u… Više »

Send this to a friend