Politika

Milačićeva partija iz istorije zaslužila čistu jedinicu

Na Facebook profilima predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i stranici te partije danas su objavljene fotografije đačkog dnevnika Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici iz 1923. godine.

U opisu objave je navedeno: Đački dnevnik iz 1923. godine šamar svim falsifikatorima naše istorije.

“Prava Crna Gora dostavlja javnosti fotografije đačkog dnevnika iz gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici, iz davne 1923. godine. Fotografije dnevnika, osim što suštinski dekonstruišu sadašnje teze o posebnosti crnogorskog jezika, pa i Crnogorske pravoslavne crkve, govore i koliko smo se zapravo odaljili od samih sebe”, napisano je na Facebooku.

Ipak, kad se malo bolje pogledaju objavljene fotografije dođe se do zaključka da su one falsifikat. Na njima se jasno vidi da se 9. maja 1923. slavila kapitulacija Njemačke, kao i da su tadašnji gimnazijalci izučavali predmet Ustav FNRJ (Federativne Narodne Jugoslavije)!

Objavljeno na FB Prave Crne Gore

Međutim, ni oni kojima istorija baš i nije omiljeni predmet znaju da FNRJ tada nije ni postojala, a Njemačka, jeste, kapitularala 9. maja ali ne 1923. već 1945. godine.

Objavljeno na FB Prave Crne Gore

U želji da se što više dopadnu potencijalnim biračima Prava Crna Gora se zaletjela pa objavila falsifikovane podatke.

Izjavu profesora koji im je, navodno, dostavio ovaj školski dnevnik na uvid, a koji je želio da ostane anoniman, prenijeli su integralno:

”Posmatrajući svakodnevne izlive falsifikovanja našeg jezika, Crkve, kulture, tradicije, našeg bića, odnosno – nas uopšte – odlučio sam da dostavim javnosti na uvid fotografije nekadašnjeg školskog dnevnika iz 1923. godine, čisto da se zna puna istina. S tim u vezi, na fotografijama ćete vidjeti koji jezik su tada učili srednjoškolci, ali i mnogo važnije: kakve su aktivnosti imali. Dakle, tadašnji đaci, od kojih mnogi i više nisu živi, su imali redovne vjerske aktivnosti u sklopu svojih školskih obaveza, i to: redovan odlazak na liturgiju, na pričest i slično. Naravno, razumijevajući razliku između duha tadašnjeg i sadašnjeg vremena, vrlo je važno imati u vidu ove fotografije, odnosno ova svjedočanstva tadašnjeg vremena koja nam nedvosmisleno i bez uljepšavanja ili još gore – skrivanja istine – govore ko smo i šta smo,” zaključeno je u objavi.

“S tim u vezi, Prava Crna Gora će nastaviti da se bori protiv duha falsifikata, koji sve više prožima svaku poru našeg društva”, poručili su iz te partije.

Nakon, što je Milačiću u komentarima ispod objave napisano kako to da je 1923. postojao predmet Ustav FNRJ, on je tu fotografiju uklonio. Na kraju zaključak je da nakon objave ovih fotografija u Milačićevoj partiji istoriju nisu dobro savladali.

A.O.

137

avatar
1000
66
71
0
 
109
BeraneCrnogorciSuSrbivukomitaprekomoracaninCrnogorciSuSrbi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vukomita
Gost
vukomita

TAKVA IM JE SVAKA ISTINA OD MITA DO LAZI…KA ONI

prekomoracanin
Gost
prekomoracanin

a zamislite koga je stavio u stranku onog sergeja cetkovica novinara Sveta. kakvi paklenici majko mila

YOUNGG$$D
Gost
YOUNGG$$D

Milacic od najveceg Crnogorca do najveceg Raskanina

Tragican soj
Gost
Tragican soj

Nije uopste relevantno sto Milacic zna od istorije. Moze biti i ekspert koji laze i fabrikuje dokaze za ono sto odgovara njegovoj namjeri rovarenja ili destrukcije suverene I proevropske drzave. Ovdje nema smisla diskutovati istoriju nego Milacicevu ulogu u politickom momentu u CG, odnosno ko su mu sponzori I narucioci ovog svojevrsnog drskog rovarenja. Sto god on kaze, nace se… Više »

Ukratko
Gost
Ukratko

Ruska stranka u Crnoj Gori. Koristi njihove metoda podvala i falsifikata.
Milacic je radio za Sputnjik i njegova jedina uloga jeste podrivanje ove drzave za novac a ne zbog pravoslavlja ili srpstva koji su mu samo instrumenti za profit

cetn. cutucima
Gost
cetn. cutucima

Izucavala se istorija a ne vjeronauka. Kako objasniti polupismenim ljudima sto je razlika? Nijeste Bibliju drzali u ruka a znate sto je vjeronauka.
U vezi sa CPC ponovo neznanje – Nikad culi nisu za clan 40 , Ustava Knjazevine CG koji jasno nominuje Crnogorsku autokefalnu pravoslavnu crkvu.

Rab
Gost
Rab

Iz istorije se izučavao sv. Vasilije Ostroški? E slušaj sad dečko ovamo: ja sam vazda iy istorije imao 5. Ni u jednoj knjizi istorije u školi nikada nije pisalo ni jedno jedino slovo o bilo kojem svecu, niti sada piše. Da nije bilo porodice i crkve, ne bih nikada ni čuo ko je taj sv.Vasilije. To se moglo učiti samo… Više »

Perota
Gost
Perota

Dobro čoče, evo neka je i 1953, ali se vidi da se i tada u strogom komunizmu izučavala vjeronauka u školi, evo lekcija “Sv.Vasilije Ostroški”. U okviru istorije SPC naravno, čak ni komunisti nijesu čuli za CPC, stvorio je tek Milo 1993. u policijskoj stanici na Cetinju.

RealniCrnogorac
Gost
RealniCrnogorac

Koliko se pljujete po novinama osušiste se jadni ne bili…

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Kakav blam….mali milacic diktator u pokusaju je jednako glupi kao udzoreni mini diktatori df-ovaca!

Srbenda
Gost
Srbenda

Кличево-Српска Спарта 🙂 Србска Спарта Србима! Поздрав за све Србе Црногорце, Србе Старо-Херцеговце, Србе Брђане, Србе Зећане, Србе Приморце, Србе Бокеље.

Primorac Bokelj
Gost
Primorac Bokelj

Pozdrav i tebi.
Ćao.

Ragnar
Gost
Ragnar

I Srbe vanzemaljce, koliko vas je a ne mozete ni 30% dovatit, nikad nista od vas!

Novljanin
Gost
Novljanin

Ovo sto si naveo Srbi (pojam) ne postoji, ali ako zamijenis Crnogorci onda si sve u pravu. Srbi su izmisljena nacija tek od 1887. prava nacija a u istoriji pojam srbi se koristi kad se govori o pravoslavnim Juznim Slovenima, nisu dzabe govorili moja je vjera srpska (pravoslavna) a ne za naciju.

murko
Gost
murko

Naucnici jos pokusavaju da otkriju kako je moguce da postoji vera, srpska, sama za sebe, a bez fizickog, materijalnog nosioca tog ispoljenja, jer srpski narod ne postoji. Namece se kao jedino logicno objasnjenje da je srpska vera bestelesni entitet koji je pokoravao i posrbljavao okolne narode, da bi na kraju u 19 veku nastao i sam srpski narod.

Fileopg
Gost
Fileopg

što ne pozdravi i one Srbe u Anadoliji kojih ima oko Devet miliona, nije valjda da je zbog toga što se ne krste…

YOUNGG$$D
Gost
YOUNGG$$D

Ako nadjes nedje u istorji da se pominje Klicevo kao srpsko ili npr. da neko spominje Srbe u Boki prije 19. vijeka, (samo se spominju Crnogorci i Bokelji), kupujem ti cokoladu!

Berane
Gost
Berane

Pozdrav za Albansko Kosovo. Pozdrav za Bosnjacku Hercegovinu. Pozdrav za Crnogorsku Crnu Goru. Pozdrav za Vojvodjansku Vojvodinu. Pozdrav za Albansko Presevo, Medvedju i Bujanovac. Eto tako.

Fileopg
Gost
Fileopg

Mila(N)čić srećna 1984….

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ja sam glasao za Milacica, i opet cu. On je pravi posrbica, nas lider! Pobijedicemo na izborima i Crna Gora ce opet biti srpska opstina!

Balšić
Gost
Balšić

Milačić povukao svoj ispad a ovi botovi ga i dalje brane. Hahahahhahahaahaha, eeee tih jadnika.

mit i laž
Gost
mit i laž

tradicija se nastavlja

Перица
Gost
Перица

Али је зато Бечић заслужио чисту петицу из Општетехничког образовања.

Send this to a friend