Politika

Milanović Đukanoviću: Prijateljskom crnogorskom narodu želim boljitak i blagostanje

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore uputio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

“U ovim izazovnim vremenima kada je cijeli svijet pogođen pandemijom COVID-19 virusa, a nažalost ni naše države nisu pošteđene, želim Vama i prijateljskom crnogorskom narodu boljitak i blagostanje. Našli smo se u izvanrednoj situaciji koja će ostaviti duboki uticaj na sve ljude, gospodarstvo, ali i društvo u cjelini. Izražavam svoje duboko uvjerenje kako ćemo se svi zajedno uspješno izboriti i zaustaviti širenje virusa te omogućiti našim građanima da se što prije vrate uobičajenom životu”, kazao je Milanović.

On se zahvalio na na toploj dobrodošlici i ljubaznom gostoprimstvu koje mu je iskazano prilikom moje nedavne službene posjete Crnoj Gori.

“Moja posjeta Vašoj zemlji, te prijateljske, otvorene i srdačne razgovore koje smo vodili tom prilikom vidim kao nastavak odlične komunikacije na najvišem nivou, te dodatnu potvrdu bliskih odnosa naših dviju država. Vjerujem kako ćemo nastaviti zajednički raditi na daljem jačanju i produbljivanju naših odnosa, pri čemu nam saveznički odnosi daju dodatni podsticaj za produbljivanje saradnje, od bilateralne i globalne važnosti. Kao što sam naglasio prilikom mog boravka u Crnoj Gori, Hrvatska snažno podržava evropski put Crne Gore i cijeni njenu predanost i usresređenost na sprovođenje reformi, a što je potvrdilo i nedavno otvaranje posljednjeg poglavlja 8 u pristupnim pregovorima s Evropskom unijom”, naveo je Milanović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

“Hrvatsko srce za Crnu Goru” bješe slogan pod kojim je HGI nastupila na izborima.Ništa ljepše nisam čuo(pročitao) a u pitanju je manjinski narod u Cg.Uporedite to sa porukama koje šalju svetosavci i..valjda je jasno.
A opet,kome nije jasno nikad i neće bit.Nije ovo novo stanje pa da se vadimo na zbunjenost i neznanje.Neki ljudi su jednostavno naopaki.

Božidar
Gost
Božidar

Sve ok ali ipak bi Boka trebala nazad u Hrvatsku pusti te glupe floskule u njih ionako niko ne vjeruje. E Viva Hrvatska Boka !!!

JosipZG
Gost
JosipZG

Koji si ti Srbin.
🙂
Prošlo je puno vremena, Hrvata je danas u CG 1-2% i nisu ugnjetavani.

Zašto bi Hrvatska imala problem s tim da je Boka danas crnogorska?
Pa mi pomažemo CG da se riješi zla kojega smo se mi riješili 1995..i pri tome ne mislim na Srpski živalj nego na zagrljaj velikosrpske vrhuške.

perovic
Gost
perovic

bivsi cetnik i bivsi komunista nasli zajednicki jezik u parama i otimacini

KOTOR
Gost
KOTOR

Lijepo!
Hvala

car
Gost
car

Hvala gosn Milanovicu, veliki ste lik i pravi predstavnik svoje drzave !

Momir
Gost
Momir

Kada bi ovako iskrena cestitka bila i od Vucica :/

Pjer
Gost
Pjer

On to Milu
U cetiri oka

Milana
Gost
Milana

Gospodin covjek,pravi lider koji ne odstupa od lidera mnogo jacih zemalja svieta. Bas suprotno istice se u svakom pogledu.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bravo. Samo naprijed ka razvijanju dobrosusjedskih odnosa,odrzavanju istih.

Milicaaa
Gost
Milicaaa

Bravoooo za braću iz HR

kockica
Gost
kockica

Bravo I za bracu Hrvate iz Crne Gore 🙂

Nikolaj
Gost
Nikolaj

To su prave komsije i pravi prijatelji zemlje hvala prijatno ovako se postuju braca

Tijana
Gost
Tijana

Sva podrska MIlu i njegovoj miroljubivoj i prijateljsko politici.

Jelena
Gost
Jelena

Hvala puno predsjedniku hrvatske na zeljama i cestitkama

Send this to a friend