Politika

Milanović: Volio bih da sa Milatovićem sarađujem kao sa Đukanovićem

Đukanović i Milanović

Volio bih da saradnja sa novim crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem, kazao je danas hrvatski lider Zoran Milanović.

„Ja sam dobro sarađivao, ne samo ja, već svi mi sa Đukanovićem. Ne bih bio nesretan da se to nastavi kad je spoljna politika u pitanju”, kazao je Milanović, a prenosi Tanjug.

Istakao je da se u unutrašnje stvari Crne Gore ne bi miješao.

“Osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) na ovim izborima”, rekao je Milanovič.

Očekuje se da će HGI, jedina hrvatska stranka koja izlazi na izbore u Crnoj Gori, na njima osvojiti jedan poslanički mandat.

Milanović se osvrnuo i na saradnju sa Srbijom, navodeći da su problemi između Hrvatske i Srbije rješivi, uključujući rešavanje sudbine nestalih u ratu.

Novinarima je izjavio da su „kao i obično pričali premalo” i da nije on taj koji može operativno da rješava probleme između dvije zemlje.

„Ali po meni su rješivi. Jedan od problema su nestali, a ja ne mogu da vjerujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da vjerujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju. Prošlo je 30 godina, ljudi su već i umrli, ako su uopšte ljudi, više neljudi”, rekao je Milanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milenko
Gost
Milenko

Vjerujem ali tesko, treba imati status i autoritet sto Jakov nikad nece imati

Mili
Gost
Mili

Milatović je za tebe tata mata.Ti si po meni neozbiljan političar Milanoviću

Eto tako
Gost
Eto tako

A mi bi Milanovicu voljeli isto kao tvoj narod da ne zanosis na istok

Puksi
Gost
Puksi

Pusta zelja…

Send this to a friend