Politika

Milatović: Uvjeren sam da Nikšić može biti katalizator evropske perspektive Crne Gore

Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Nikšić predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine Opštine Nemanji Vukoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

“Slobodarski grad, nastao na ruševinama antičkog drevnog grada Anderbe, kasnije Anagastuma, srednjovjekovni Onogošt, a danas Nikšić, obilježava Dan oslobođenja. Tog 18. septembra 1944. godine Nikšić je zahvaljujući borcima Šeste crnogorske brigade i drugim jugoslovenskim vojnim formacijama oslobođen od stranog okupatora. Poput tvrđave koja ga krasi, Nikšić je bio rušen, obnavljan i dograđivan, mijenjao izgled i gospodare i svjedočio velikim društvenim i istorijskim promjenama u vremenima tokom kojih je opstajao, stalno se razvijajući i postajući sve značajniji“, poručio je Milatović.

On je kazao da je Nikšić danas moderan grad i teritorijalno najveća opština u Crnoj Gori, zbog čega je od strateške važnosti iskoristiti njegove privredne potencijale, time stvarajući pretpostavke za dinamičniji razvoj u korist svih građana Nikšića i ekonomskog prosperiteta Crne Gore.

“U Nikšiću se nalazi najstariji industrijski kolektiv – Pivara Trebjesa, sjedište Rudnika Boksita i Elektroprivrede Crne Gore, što govori o vrijednosti industrijskih i energetskih potencijala ovog grada. Današnja perspektiva privrednog razvoja Nikšića, ali i cijele Crne Gore, jeste u afirmaciji i snaženju srednjeg i malog preduzetništva i korišćenju ljudskih potencijala i brojnih resursa u oblasti rudnih bogatstava, poljoprivrede, energetike i turizma koje sve posjeduje ova opština“, kazao je Milatović.

On je istakao da je vrijednost koja se u Nikšiću decenijama generiše u uglednim visokoškolskim institucijama od nemjerljivog značaja za naučnu zajednicu Crne Gore.

“Uvjeren sam da Nikšić može biti katalizator evropske perspektive Crne Gore na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane. U to ime još jednom vam čestitam Dan opštine“, zaključio je Milatović.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
MrvicaMalerkoGrudalicious
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrvica
Gost
Mrvica

Niksica se sjetili na dan njegovog olobodjenja od fasizma a upravo oni fasizam vracaju u Niksic svakog dana vec tri godine

Malerko
Gost
Malerko

Sta ste se svi danas zakacili za Niksic, propali, beznadezni, ogrezao u nazadocanju u svakom pogledu.

Grudalicious
Gost
Grudalicious

Ljubavni ste na ove dane opstina.slatko cestitate.a svaka opstina zimbabwe

Send this to a friend