Politika Savez asocijacije Crne Gore u Njemačkoj

Milatović dijasporu pokušava da koristi za promociju, državljani Crne Gore da mu ne daju glas

Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj

Povodom izjave predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića da je “dijaspora rezervoar glasova”, u ime Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, reagovao je zamjenik predsjednika Miloš Bukilić. Poručio je da Milatović dijasporu pokušava da koristi za “lične ciljeve i promociju” i pozvao državljane Crne Gore da mu ne daju glas 2. aprila.

“Ovom prilikom želim da ukažem na ponovne manipulacije kada je u pitanju dijaspora. Sadašnji predsjednik Crne Gore je u više navrata tokom obavljanja svojih odgovornih državničkih poslova imao niz redovnih i plodotvornih aktivnosti sa dijasporom. To nam je bila prilika da pružimo podršku razvoju naše države i da u predsjedniku i državim institucijama prepoznamo iskrenu podršku našem radu”, rekao je Bukilić.

Međutim, istakao je, od avgusta 2020. podrška Vlade Crne Gore je u potpunosti izostala.

“To je dovoljan dokaz da gospodin Milatović dijasporu upravo pokušava da koristi za lične ciljeve i promociju. Do nedavno nijesmo ni znali ko je zadužen za pitanja dijaspore u Vladi Crne Gore. Isto smo saznali kada su počeli sa prijetnjama o oduzimanju državljanstva dijaspori”, poručio je zamjenik predsjednika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj.

Prema njegovim riječima, nijesu svjesni da biti pripadnik dijaspore/iseljenika je “osjećaj koji se ne može opisati onima koji su život proveli sa svojima najmilijima”.

“To nas uslovljava da budemo jači, hrabriji, a manifestuje se ponosnom i prkosom kada nam je domovina i naši najmiliji ugroženi”, dodao je on.

Ovog puta, smatra Bukilić, ugroženost dolazi od jednog ko je i sam u jednom periodu svog života bio dijaspora.

“Bez svojih po svijetu je trebalo da postane jedan poput nas. Ne onaj ko je spreman da svoju državu na tacni da srpskim i ruskim oligarsima”, naglasio je.

Poručuje da dijaspora sve daje za svoju državu.

“Upravo radeći u razvijenim zemljama svojim znanjem, novcem, iskustvom, kontaktima na najbolji način pomažemo svojoj zemlji. Svaki iseljenik zna da ako vrijedi u zemlji prijema ne vraća se u svoju državu do penzije. Onaj ko je propao tamo gdje je otišao da stvara mora da se vrati odakle je krenuo, a da bi opravdao svoj neuspjeh prikazuje se onako kako njemu djeluje dovoljno dobro. Zaboravlja da je u svijetu elektronskih komunikacija vrlo lako provjeriti ko je ko, ma gdje god se nalazio na planeti”, istakao je Bukilić.

Zato, poručio je Milatoviću, “brinite svoju brigu”.

“Ostavite dijasporu na miru i ne pokušavajte je ponižavati Vašim ocjenama. Onaj ko ne umije uvažiti sagovornika i biti državnik u pravom smislu te riječi nema što da radi ni u dijaspori ni sa dijasporom. Odnos prema dijaspori od 30. avgusta 2020. godine ne postoji. Intelektualce u dijaspori ste marginalizovali u svim sferama života Crne Gore gdje su bili zastupljeni do preuzimanja vlasti od strane apostola. Jasno nam je da Vam ne odgovara da dijaspora prepoznaje put ka dužničkom ropstvu u koji nas vodite od projekta “Evropa sad”. Zaduživanje koje je u par dana rezultiralo cifrom od oko 750 miliona eura i najnovija zaduženja po kamatnim stopama od oko 10 odsto , umjesto nekadašnjih dva odsto jasno govore o ekspertskim kapacitetima i dostignućima apostolske Vlade čiji je istaknuti član bio i gdin Milatović”, jasan je Bukilić.

Prema njegovim riječima, gospodin Milatović , kao predsjednički kandidat, “nije javno iznio stav o genocidu u Srebrenici, sankcijama Rusiji, priznanju Kosova , te je stoga jasno za čije interese i račun radi”.

“Zato pozivam državljane Crne Gore da ne nasijedaju na obmane i ne daju glas Jakovu Milatoviću koji promoviše vrijednosti istočne civilizacije, vodi nas u bankrot i novu zajednicu “srpskog sveta” jer mu država nije otadžbina već moneta za potkusurivanje Srbiji kao naknada za bol za Kosovom. Nezavisnu Crnu Goru Milatović vidi kao smetnju ostvarivanju velikodržavnih projekata”, zaključuje Bukilić.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dijaspora
Gost
Dijaspora

Potpuno se slazem!

MNE083
Gost
MNE083

Dobro nam dosli braco i sestre ! zajedno da odbranimo domovinu od ovog zla sto nas je snaslo!

Donji_Grbalj
Gost
Donji_Grbalj

Vidi, znamo ko vam vodi ta udruženja i ko vas je potopio prostom većinom. Da ne budem misteriozan dogodilo vam se isto što i SD ođe. Ti to znaš pa rekoh da znaju i neupućeni. Osim toga ima i dijaspore koja misli drugačije i naravno ona nije u ta vaša udruženja.

goran.jovanovic
Gost
goran.jovanovic

ostanite dje ste…pobjegli ste od njega….ne trebate nista Crnoj Gori…

Popaj
Gost
Popaj

Śete kući. Ne trošite energiju uzalud. 🙂

Zeta 🇲🇪 .
Gost
Zeta 🇲🇪 .

Najveće zlo Milatović Dritan i Vojvoda sluge Vučića .

Macak
Gost
Macak

Osvijestili su se mnogi sad pred drugi krug, vidjeli su da od Milatovica nema nista i da je to samo figura u rukama stranih igraca.

Simo
Gost
Simo

Sve mu je uzalud.
Mi dolazom
Iznenadit će se koliko nas ima.
Glasovi idu Milu,a ti bleji Milatoviću.
Uzeti nama državljanstvo je sraman čin.
Nama je oduzeto mnogo više,otišli smo od najmilijih da se mučimo,radimo i izdražavamo porodice.
Nijesmo kao ti došli na državne jasle
Da je vječna Crna Gora

Sanija
Gost
Sanija

Samo radi tvojih namjera Milatovicu, da nam ukines prebivaliste i da nam zavranis da glasamo ja dolazim iz Austrije da ti porucim da neces dalje!

Marko
Gost
Marko

Hahahahaha Milatovicu svega ti ne lupetaj, totalno si se pogubio.

Ratko
Gost
Ratko

E da ima Milatovic obraza, dijasporu ne bi u usta uzimao. Pomiri se sa sudbinom, znas i sam da gubis.

Pero
Gost
Pero

A sad vas je prppa dijaspore a? E pa kako ste im dobro mislili, vidjeli smo, zato neka vi sad ove price. Doci ce i dobice dijaspora 🇲🇪🇪🇺

Lenka
Gost
Lenka

Tolike godine  vas  ničemu nisu naučeile sem koliko fotelja da se dograbi. . I treba da vas  nema kad ste takvi

Nenad
Gost
Nenad

Prvo ajde da ih prepadnemo, to cemo uraditi preko ekstremista iz DF-a, vidjeli da nije djelovalo. Ajde onda da im kazemo da ih se samo sjete kad su izbori, notorna laz, Jakov se zalagao da se toj istoj dijaspori onemoguci pravo glasa te da izgube prebivaliste u svojoj drzavi. Pankia ga hvata jer zna da se ogrijesio o toj dijaspori,… Više »

Donji_Grbalj
Gost
Donji_Grbalj

Milo vas je nazvao džepovima i rezervoarima glasova. Ne brkaj lončiće a glasaj koga si naumio.

Mamina mama
Gost
Mamina mama

Ne odnosi se to na nas, videces. Rezervoar su glasovi Demokrata.

Gornji Kokoti
Gost
Gornji Kokoti

Milojko, ti li si . . .

Acafaca
Gost
Acafaca

Ja sam glasao za milatovica u prvi krug. Dosa sam iz kopenhagena. Sas u drugi za mila glasam.nek je vjecna

Vesko
Gost
Vesko

Ako dijaspora mora da dolazi da rjesava izbore onda najbolje mi koji smo stalno u CG i da ne izlazimo na izbore,jer oni dolaze iz dijaspore sve znamo za koga i zbog koga, i ko ih zove,tako da je vec unaprijed sve rijeseno,a mi gradjani i stanovnici CG koji smo stalno tu u CG smo izgleda manje bitni i nasi… Više »

Zdravko
Gost
Zdravko

Svi se sjetite i dijaspore i gradjana pred izbore.Kad prodju izbori sve zaboravite

CUCA
Gost
CUCA

Oće li ovaj Milatović udarat na LOVĆEN

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Oce! Dogodine na Lovcenu!

Bukilic
Gost
Bukilic

Svi Bukilici za milatovica.

Blok V
Gost
Blok V

Niste uspijeli da gurate Mandića u drugi krug, i sad ne znate što da radite

Pablo
Gost
Pablo

DF= Milatovic

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Dolazimo pa nek Milatović trabunja što hoće a ima nas dosta koji smo se spremili i organizovali svi za Mila i za Crnu Goru …ja se potpisujem uvijek sa Gernsheim a to je gradić na obali Rajne da ne mislite da se foliram….

Makse
Gost
Makse

Huseine ti li si?

Pomatrač
Gost
Pomatrač

Sve vam dzaba, gubite ga.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Posmatrač .. će da vidimo Vranjanac😂😂😂

Ivka
Gost
Ivka

Bravo!!!!!!!

ciko
Gost
ciko

nece nasa djeca biti zivo meso za srpske/ruske ciljeve imaju svoju djeca pa neka ih salju u rovove, nikad vise njihova ledja cuvati, Kralj Nikola nam je pokazao kako oni cijene nasu zrtvu, nikad vise

Laban
Gost
Laban

Udružio se sa Vučićempreko DF.Ni glasa Milatoviću

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Tako je, Bog ti zdravlje dao i svaku srecu!!!

Someone
Gost
Someone

Dijaspora je Crnogorska, za Crnu Goru, i na nju niko ne može uticati, svi što su “vani” žele svoju zemlju medju elitom za svoju djecu, i sebe, kroz par godina, a ne da se ide unazad, bilo je svega ali ovo je završni potez koji Crna Gora mora dobiti. Ne želimo potrčka vučkovog.

Festadjun
Gost
Festadjun

Milatovic je zlo

Send this to a friend