Politika

Milatović: Esktremističke grupe DPS-a odlažu formiranje vlasti, imamo osmišljene korake

Jakov Milatović/ foto: Gradski portal

Kandidat za gradonačelnika Podgorice i nosilac liste “Evropa sad” u glavnom gradu, Jakov Milatović kazao je da očekuje da će vlast u Podgorici biti formirana do 19. decembra, uprkos činjenici da, kako kaže, DPS i njegove ekstremističke grupe opstruišu taj proces.

“Rok koji imamo u glavi je 19. decembar. To je dan oslobođenja Podgorice od strane okupatora u Drugom svjetskom ratu, a mi smo taj datum označili kao datum oslobođenja Podgorice od višedecenijske vlasti koja je nanijela mnogo štete Glavnom gradu i cijeloj zemlji.

DPS kroz određene ekstremno desničarske grupe i pojedince koje su od strane nezavisnih novinara i udruženja proglašeni za desničarske organizacije u Crnoj Gori pokušava da odloži formiranje vlasti u Podgorici. Pripadnici tih organizacija su uputili ustavne žalbe i njih DPS koristi kao jedan od mehanizama kako bi pomjerio mirnu tranziciju vlasti. Sve ustavne žalbe koje su te desničarske organizacije i pojedinci podnijeli nemaju nikakve veze sa rezultatima izbora. I sami vidite po ljudima koji su podnijeli žalbe, da je to urađeno smišljeno i s predumišljajem, a sve kako bi se odugovlačilo s tranzicijom vlasti jer je Ustavni sud blokiran”, ocijenio je Milatović nakon sastanka o formiranju vlasti u Glavnom gradu.

On je dodao da je po zakonu Opštinska izborna komisija (OIK) imala 24 sata da se izjasni o prigovoru, što, kako kaže, nisu uradili.

“Tako da je on upućen DIK-u. Očekujemo njihovo izjašnjenje i shodno tome preduzećemo korake”, kazao je Milatović, navodeći da očekuje da će rezultati izbora biti uskoro proglašeni, nakon čega će krenuti u formiranje vlasti u Podgorici.

Ukoliko ipak DIK ne proglasi rezultate izbora, Milatović navodi kako imaju osmišljenje korake šta će uraditi.

“Vidimo da trenutno postoje unaprijed smišljenje žalbe ispred Ustavnog suda koje nemaju veze sa rezultatima izbora, jer svako zna da se one koriste kako bi se odugovlaćilo sa tranzicijom vlasti, kako bi DPS zloupotrebljavao gradske resurse. Iz DIK jasno kazali da bi OIK morala stalno da zasjeda do proglašenja rezultata izbora”, istakao je.

Dodaje i da je očigledno da mnogi servisi u Glavnom gradu ne funkcionišu.

“Budžet za narednu godinu se neće moći usvojiti jer nije konstituisana nova Skupština Glavnog grada. Iz istog razloga nema organizacije novogodišnjeg bazara, dok gradonačelnik ubira neke druge privilegije koje mu omogućava pozicija”, kazao je Milatović.

Pregovori o formiranju nove vlasti u Podgorici nastavljeni su danas. Tema je bila dogovor o što skorijem formiranju lokalne vlasti, kao i pitanju proglašenja finalnih rezultata izbora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jasno sve
Gost
jasno sve

Kakva je ovo narav, što je ovo?

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Sta ces moj Milatovicu? Ima nas Crnogoraca tj. ekstremista… I? Nemamo namjeru da prodjemo kao americki Indijanci… sta ste ucinjeli od drzavnog budzeta? sad je gradski na redu?

mongro
Gost
mongro

Njega ne treba gadjati fasciklom, kao sto je to uradio Milutin Djukanovic iz df-a. Njega treba gadjati enciklopedijom.

Litijasi
Gost
Litijasi

Slobodno se do juna nemoj nadat ni da ces uci u zgradu opstine..

Litijasi
Gost
Litijasi

Ako Spaić ne makne ovog tutukana na sledecim izborima ce proc ka URA..

Litijassi
Gost
Litijassi

Ahaa kad to radi dps onda vam smeta.. ne cuh da si k9mentarisao izbire u savniju..

blam živi
Gost
blam živi

Kakav jad od čovjeka! Pih! Znači, po njemu da sam ja neki ekstremista zato što podržavam DPS i najbolji program! Znači, ja sam ekstremista zato što branim Crnu Goru od sramotne pohare od strane Crkve Srbije i Vlade Srbije koja stoji iza urnisanja Crne Gore. Ja sam ekstremista što sam žena, majka, radnica, koja nikad nikakav benefit ni od koga… Više »

Mićko
Gost
Mićko

ne uzurpirajte vlast narod vam je rekao koliko vjeruje u priču o zaštiti države, od koga je čuvate od sirotinje koju su vaši lideri stvarali dok njihovi sinovi prihoduju milione i milione,

SOS
Gost
SOS

Narod je odlučio da ga vodi DPS a podržavaju sa duplo manje glasača neka populistička ( čitaj lažova ) i svetosavske partije ! Što se tiče ovog extremističkim mislim da sam već sakupio 4.000 potpisa koji će da te pošalju tamo đe ti je i mjestoa to je u Bjelopavliće !

Lily
Gost
Lily

Ovaj covjek nema ni malo dostojanstva….

Nikola V.
Gost
Nikola V.

Vrijeme zenstvenih narcisa…

Sasa
Gost
Sasa

Ekstremisti ,sto to bjese…Al Kaida….sto koristite rineci koje nisu primjerene ovom podneblju i ljudima ,pomrije li u doba JBB toliki narod od korone ,pa prebrojaste li mrtve ,bez rata ,civilne zrtve dr Mengele ,zar to nije bio ekstremizam..

marius
Gost
marius

Jesi li ti cuo ua onu: ” Nekad je pametnije cutat, jer moze neko pomoislit, da imas stogodj pametno rec “.

amo
Gost
amo

Ne laprdaj mnogo jakove,ako je iko ekstremista to ste vi i DF,a o Dritanu da ne pričamo.

KOMIT
Gost
KOMIT

Đe žuriš?
Pa i vladi je izglasano nepovjerenje a Dritko se ponaša kao da nije.

Marko
Gost
Marko

Fino je sto se sluzis izrazima “novinarke” drugarice shkaljaraca da “objasnis” situaciju, ali doci ce i vrijeme kad cete ti i Spajic objasnjavat mnogo toga oko para, tajnih pozajmica para, ukidanje doprinosa itd, itd

RORA
Gost
RORA

Da da, Marko, dokumentovana je kuća u boki tačnije na muo koja je kostala milion evra a kupio je spajic i ovo ljeto se brčkao sa nekom izabranicom ispred te kuce, okle te pare???prijavio je da ima ustedjevinu dvjesta hiljada, tako kuca plus dzip izlazi oko dva miliona, odakle

, , ,
Gost
, , ,

Jesi li svjestan da 80% građana Podgorice ne želi ni da te vidi ni da te čuje.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ovaj prijeti

MIna
Gost
MIna

Covjek koji se tako bijedno bavi prslucima i dzemperima.Da je to neka zena pa hajde.Poznavalac Diora.Tako jadno.

Vesna
Gost
Vesna

Vi ste ekstremisri I izdajnici

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Svetosavac!

Lenka
Gost
Lenka

Malo sjutra
Bon ton i kultura su osnovica lijepo kućnog vaspiranj
aLažima stigneš svuda, ali nemaš gdje da se vratiš

Tara
Gost
Tara

“Cetnik sad”…oslobodjenje PG..od cetnika..i stranih fasista..a ne od rodoljuba..koji su pali za ovu nasu drzavu..sramte bilo..uporedjujes cetnike ..kao oslobodioce..

Pott
Gost
Pott

Rece covjek kome 10 mrtvih crnogoraca da bi se ustolicio pop tudje zemlje i nije neka velika cijena.

Zoran
Gost
Zoran

Kud ce veci okupatori Podgoruce od vas. Df ti je kompanjon, Demokrate, URA. Isti ste.

Otvoreni balkon
Gost
Otvoreni balkon

Ovaj mali je otkrio novi pojam, ekstremizam, pa ga sad koristi u svakoj izjavi. Blagoš.

Sever
Gost
Sever

Ne mlati

Crni panter
Gost
Crni panter

Toliko nebuloza zna ispričati gdin Milatović do dodje čovjeku da povrati.oslobodili kaže grad??? Tako mlad a toliko opterećen uz to i veliki populista i manipulator. Žalosno…

Tihomir 🇲🇪
Gost
Tihomir 🇲🇪

Milatoviću i Spajiću sa dr Jelenom JESTE LI ONI ISTI KAD STE SE ZVALI ex Apostoli U DRUGO IME EUROPA PROPAST 🇲🇪 ŠTO URADISTE SA AIR MONTENEGRO ✈️ I FABRIKE U PG JELENA ŠTO URADI U BOLNICU NARODE PODGORIČKI GLASALI STE GLEDAJ TE UNIŠTENJE PG

Neco
Gost
Neco

Ovo je onaj: pa sto ako pogine 10 crnogoraca?! I ti nekome govoris ekstreman da je? A tek drugar milovic sinoc na rtcg. Padaju maske pada populizam. Brzo ste se izuli. Platni spisak vucica i putina. Izdajnici i poCETNICI

Sloboda
Gost
Sloboda

Miči se vise. Podrska Spajicu da okrene partiju ka EU i NATO. Nije dovoljno reci vec treba sprovesti u djelo

Mitar
Gost
Mitar

Sad si u prednosti ali ces jednoga dana odgovarat za ove uvrede ja ti kazem! I ti i decko ti!

Levis
Gost
Levis

Nemoj nama pričati mi znamo da ta koja je pisala izvještaj,Jovanović ,radi za Vijesti,druži se sa srpskim nacionalistima i Škaljarskim klanom,a Zeković je ekstrremistaŠto je on uradio ekstremno,oblači preuske košulje?

Sektaši
Gost
Sektaši

Vi znači sa 20 % glasova koje ste dobili, zloupotrebljavate datume iz slavne istorije naših predaka u vaše prevarantske svrhe, i u lažima, krivotvorenjima, obmanama, plagijašenju, krađi tuđih uspjeha, obmanama, itd itd nemate premca ni gilipterske konkurencije🤮🤮Tako vi se vrnulo, kako dobro činite, i ne zaboravite da je oteto prokleto!!

Peresvet
Gost
Peresvet

Bravo, Jakove!

Zoka
Gost
Zoka

Jakov tutumrak.

Levis
Gost
Levis

Kakvi šampioni.Ekstremističko podnošenje žalbi.Ja BiH volio da mi ovaj gospodin opiše kako to ekstremista podnosi žalbu.Što radi,reži na šalterskog radnika?

Send this to a friend