Politika

Milatović: Manjinska vlada nedemokratska i satelitska jer zavisi od političke volje DPS-a

Jakov Milatović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović nakon sjednice Socijalnog savjeta kazao je da su danas usvojili izvještaj o radu za prošlu godinu.

“Postoji žal što nije potpisan novi opšti kolektivni ugovor.Znate da je to zajednički zadatak, mislim da je to zaista ključni zadatak Socijalnog savjeta.Ovo pogotovo zbog toga što mnoge grane u CG nemaju zakljucnene granske ugovore”, navodi Milatović.

Kako dodaje, sjednici je prisustvovaoi ministar poljoprivrede koji je govorio o snabdijevanju hrane u CG.

“Saopštio nam je da je snabdjevenost solidna”, navodi on.

Ministar navodi i da je optimista kada je posrijedi turistička sezona.

“Fokus je stavljen na region i kroz zadržavanje onog broja turista koje smo imali iz regiona. Dostići nivo onoga što smo imali 2019. godine.Očekujem umjerenu realizaciju za ovu godinu”, ističe on.

Govoreći o Svetom Stefanu kaže da je arbitražni postupak u toku, navodeći da je optimista.

Nema, međutim, informaciju hoće li biti otvore.

“Ugovorna obaveza zakupca je da on bude otvoren”, naglašava Milatović.

Izbore trebalo održati u jednom danu

“Izbori se pripisuju u skladu sa zakonskom procedurom, mislim da nije dobro da se održavaju od sedmice do sedmice već da je bilo bolje da se održe u jednom danu”, navodi Milatović.

Komentarišući pregovore oko manjinske Vlade, kaže da je ona neustavna, te poziva institucije da preispitaju njenu ustavnost.

“Mislim da je ona nedemokratska i mislim da je satelitska jer je zavisna od političke volje DPS-a. Ja pozivam sve učesnike tog procesa da se vrate ustavnosti, demokratiji i da se ide na izbore jer je to jedino fer i ustavno i rješenje koje će u dugom roku vrtiti stabilnost CG”, naglašava on.

Ponavlja da ne bi bježao od kandidature za gradonačelnika Podgorice.

“Budžet glavnog grada je jako veliki, vidite i sami da nijedan od gorućih problema nije riješen. Imate neke zloupotrebe prostora, podsjećam na soliter pored hotela PG, urušavanje urbanizma u Staroj Varoši. Imate probleme otpada.Nijedno od tih pitanja nije riješeno.Dosta je rađeno na šminkanju nekih zelenih površina ali puno više su građani očekivali od tog budžeta”, kaže Milatović.

Send this to a friend