Politika

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti mora imati konstruktivnu ulogu u društvu, te da je državi potrebna Akademija, a Akademiji država

Milatović posjetio Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU)

Predsjednik države Jakov Milatović posjetio je danas Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU).

Akademici Dragan Vukčević, Ljubiša Stanković, Predrag Miranović, Dragan Radonjić i Zoran Rašović predsjednika su upoznali sa budućim projektima CANU-a, posebno izdvajajući enciklopediju Crne Gore kojoj su dali status kapitalnog projekta.

“Članovi Predsjedništva CANU-a su istakli i da će ova godina biti u znaku obilježavanja jubileja – 530 godina od štampanja knjige Oktoih, podsjećajući da je štamparija Crnojevića, osnovana 1494. godine bila prva državna štamparija na svijetu”, saopšteno je iz službe predsjednika.

Akademici su ukazali na potrebu unaprjeđenja normativnog okvira kojim je uređen status CANU-a, dodajući da smatraju da predsjednik može biti glavni promoter državne politike u oblasti kulture.

Istakli su da je za njih veoma važno što je predsjednik Crne Gore posjetio tu instituciju, zaključujući da Crnogorska akademija nauka i umjetnosti mora imati konstruktivnu ulogu u društvu, te da je državi potrebna Akademija, a Akademiji država.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Zovite Sergejavesko nk
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Pa zar mi imamo akademiju?

vesko nk
Gost
vesko nk

Mala intervencija.Izbrišite ovo crnogorska iz naziva grupe koja sebe naziva akademicima jer ste vijeće prepanutih sijedih glava.Čega se bojite da mi je znat pa ćutite ili tihujete.Svakako neka vlada pred nama će raspuštit tu nazovi instituciju jer ste takvi apsolutno bez značaja.Idite u domove penzionera ako je koji ostao.

Send this to a friend