Politika

Milatović: Pozvao sam Stoltenberga da zvanično posjeti Crnu Goru, razgovor bio zaista dobar

Jakov Milatović/ Foto: Screenprint

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da se prvi dan učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, pokazao kao veoma uspješan.

“Prvi dan jubilearne Minhenske bezbjednosne konferencije koju je svojim govorom otvorila potpredsjednica SAD Kamala Haris, za Crnu Goru je protekao veoma dobro. Imao sam brojne sastanke od kojih bih izdvojio susret sa generalnim sekretarom NATO alijanse Jens Stoltenbergom, gdje sam još jednom potvrdio kredibilno partnerstvo između Crne Gore i Saveza”, kazao je Milatović u izjavi nakon prvog dana učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Predsjednik je uputio poziv generalnom sekretaru NATO-a da posjeti Crnu Goru.

“Pozvao sam Stoltenberga da zvanično posjeti Crnu Goru, tako da mislim da je taj razgovor bio zaista dobar”, kazao je Milatović.

Naveo je da je imao razgovor i sa predsjednikom Češke.

“Gdje smo se usaglasili da Češka i Crna Gora imaju odlične političke odnose. Najavio sam otvaranje jedne diplomatske kancelarije Crne Gore u Pragu, što iz našeg ugla dodatno približava Crnu Goru i Češku Republiku i u kontekstu političkih odnosa. Složili smo se da bi Crna Gora i Češka Republika morale da imaju dodatno bolje ekonomske odnose. Mogu da kažem da je češki predsjednik najavio skoriju posjetu Crnoj Gori”, naveo je predsjednik.

Posebno se osvrnuo na razgovore sa američkim senatorima i poslanicima Bundestaga.

“Izdvojio bih susrete sa američkim senatorima i poslanicima njemačkog Bundestaga, koji su bili prilika da pošaljem poruke evroatlanske iz Crne Gore kao zemlje članice NATO saveza. Naše učešće na ovako značajnom forumu se pokazalo kao veoma uspješno”, zaključio je u izjavi Milatović.

N. K.

6

avatar
1000
6
0
0
 
5
E genijeAsteriksOvo je SomalijaVeraAleksa 🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
E genije
Gost
E genije

“Zaista “DOBAR” kakav ti je to termin studentu Harvarda.. dobro je onaj jednom rekao ti si na harvard monirao skelu!!!

Asteriks
Gost
Asteriks

Svi ga poštuju.

Ovo je Somalija
Gost
Ovo je Somalija

AJDE 😄

Vera
Gost
Vera

“Sišla sam na stanici”

Vera
Gost
Vera

Čovjek se uči dok je živ, ali ne treba preskakati padeže i osnove gramatike.

Aleksa 🇲🇪
Gost
Aleksa 🇲🇪

Pozvao je Stoltenberga DE U PLJEVLJA .

Send this to a friend