Politika

Milatović: Tranziciju vlasti u Podgorici blokira Veselin Vukčević

Nosilac podgoričke liste “Evropa sad” Jakov Milatović sazvao je pres konferenciju ovog pokreta na temu “Ko blokira tranziciju vlasti u Podgorici”. Milatović je saopštio da je glavni blokator tranzicije vlasti u Podgorici predsjednik OIK Glavnog grada Veselin Vukčević.

Milatović i Milović
Milatović i Milović

Ustavne žalbe su podnijete od strane četiri organizacije ili pojedinca koje javnost i nezavisni mediji percipiraju kao desničarske organizacije, a koje su u koordinaciji sa DPS-om. Žalbe ne mogu uticati na rezultate izbora i jednoglasno su odbijene od strane OIK-a i DIK-a, ali su zato i napisane tako da bi stigle do blokiranog Ustavnog suda, izjavio je Milatović.

Žalbu Ustavnom sudu podnijeli su Aleksandar Saša Zeković i Nevena Radović ispred GI “21. maj”, Maja Miličković iz “Bogougodnica”, Snežana Lazović, dugogodišnja članica DPS poznata po zloupotrebi položaja prilikom dodjele nezakonite penzije Ranku Krivokapiću, i “Svetosavka srpska lista”.

Tužbe blokiranom Ustavnom sudu, koje su u postupku odbijene od strane OIK-a i DIK-a kao neosnovane, imaju ulogu samo da prolongiraju tranziciju vlasti, i nelegitimnom gradonačelniku omoguće dodatno vrijeme da prikrije tragove korupcije i kriminala počinjenog u prethodnom periodu.

Žalbe podnesene Ustavnom sudu po svom karakteru ne mogu uticati na konačne rezultate izbora i uglavnom se odnose na negativan stav prema spotovima određenih političkih partija, neučestvovanju u TV debatama itd..

Primjer žalbe Ustavnom sudu je i ona Maje Miličković koja je uložila prigovor što tokom izbornog dana nije znala koje joj je tačno biračko mjesto, iako i sama navodi da je svoje biračko pravo iskoristila u večernjim časovima.

Identitet podnosilaca žalbi ukazuje da se radi o radnji s predumišljajem, zbog njihove povezanosti sa DPS-om.

“Uprkos svim opstrukcijama, njihovo vrijeme je prošlo i izborna volja građana će biti pretočena u novu gradsku upravu. Pozivamo DPS još jednom da pokažu da istinski štite državni interes glasanjem za sudije Ustavnog suda”, izjavio je Andrej Milović član Predsjedništva Pokreta i dodao: “Pokret Evropa sad! je preduzeo niz pravnih radnji kako bi odblokirao proces tranzicije vlasti u Podgorici uključujući i krivičnu prijavu protiv Veselina Vukčevića, predsjednika OIK-a”.

Glavni izvođač opstrukcije je predsjednik Opštinske izborne komisije, dugogodišnji funkcioner DPS-a Veselin Vukčević, koji je u prethodnom periodu ostvario brojne imovinske privilegije, uključujući i stan od 79m2 u Podgorici.

U međuvremenu, uprkos žalbama pred Ustavnim sudom, imamo proglašene konačne rezultate u Budvi i Kolašinu.

Dakle, građanima Podgorice i Crne Gore je apsolutno jasno ko stoji iza ove sabotaže, po cijenu potpune destabilizacije i ugrožavanja elementarnih principa demokratije – a to je DPS.

Dok se deklarativno zalažu za državotvornu i evroatlantsku politiku, desničarski pokreti i pojedinci u Crnoj Gori ostaju jedina nada i adut poraženog DPS-a.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
CajaIde vukNjegoš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Caja
Gost
Caja

Blokira te ustav musavce, ali vama to nije bitno. Samo zamjenete teza za fotelje. Za tebe je glasalo 20% podgoricana sramoto

Ide vuk
Gost
Ide vuk

Abazoviću, tranziciju vlasti blokira nefunkcionalnost Ustavnog suda i to zahvaljujući tvojoj URI a ne Vesku Vukčeviću!

Njegoš
Gost
Njegoš

Ne blokira je Veselin, no zakon, a Veselin se pridržava zakona ili bi vi htjeli da on radi mimo zakona??!

Send this to a friend