Politika

Milić: Skupština zakazana za petak je kao ona od 12. jula 1941.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić ocijenio je juče da njega i njegovu partiju ne obavezuje odluka parlamenta o NATO-u, koja je zakazana za 28. april. Milić je Skupštinu uporedio sa onom iz 12. jula 1941. na Cetinju.

„Ono što je bitno da svi znaju, mene lično niti SNP nikakva odluka ovakvog parlamenta gdje postoje poslanici koji nijesu izabrani slobodnom voljom građana nev obavezuje niti je prihvatam. Sto se mene tiče, mogu je zakačiti mačku o rep“, napisao je Milić na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, Skupštinu zakazanu za 28. april ove godine na Cetinju posmatra „jednako kao i onu koju su Macolini i ‘crnogorski federalisti zakazali za Petrovdan, 12. jula 1941. godine“.

I tada su govorili o „neophodnosti okretanju civilizovanome Zapadu i vrijednostima koje baštine najrazvijene zemlje tog vremena”. Istorija nas uči kako su tadašnje generacije odgovorile na odluke Petrovdanske skupštine rekao je Milić.

Petrovdanski sabor je bila skupština održana 12. jula 1941. na Cetinju od strane pristalica Nezavisne Crne Gore pod okupacijom italijanske fašističke vlasti. Sabor je proglasio poništenje odluka Podgoričke skupštine i proglasio obnovu Kraljevine Crne Gore, ali njegove odluke nikad nisu sprovedene zbog Trinaestojulskog ustanka koji je izbio sutradan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

A kao da je nas narod briga to sto tebe ne obavezuje i sto je ti ne priznajes.. ti ne priznajes ni referendum 2006 ni drzavno uredjenje pa sad treba da ocekujemo da ces ti postovati odluku skupstine.. u svakom slucaju nije ona iz 1918.. jedino dobro sto si ti kao persona uradio (i na tome ti zahvaljujemo) je to… Više »

z d
Gost
z d

Miliću bi izgleda odgovarala samo neka nova Podgorička skupština.

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

To, to… nikad vise!! ni 14-a ni 18-a..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ti se poraz nećeš ništa kao ni do sada. Okači mačku o rep to sto ti radiš.

Martin
Gost
Martin

Ko se sve ne bavi Politikom… Sramota Za Sve u CG… na Cetinje nijesu zaboravi li 1918 .. Nikad?

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Vidim da ti milija podgoricka skupstina i da ste spremali novu prije pola godine.a drugo i najbitnije sto vas nijedan novinar ne pita.kako vi mozete biti narodni poslanici i predstavljati narod ako ne priznajete izbore.kako prijvatate benefite koji pripadaju poslanicima pa i plate ako niste priznali izbore ili ih samo priznajete i tom dijelu od kojeg imate koristi.jadna ste vi… Više »

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

nisu priznali izbore ali su priznali taj broj odborika koji ih je pripao tim izborima.. mada tu nisu oni krivi nego ovi sto ih vrednuju i daju im platu!

Mojsije
Gost
Mojsije

Biser gluposti Milica,inace prepozntljivog po tome.

Milan
Gost
Milan

Za razliku od one skupštine 1918. u ovu se nalazi većina izabrana na izborima i svi poslanici u njoj su izglasani od naroda. A Milić vjerovatno priča u ime onih desetak članova koliko mu je ostalo.

mašan
Gost
mašan

koga interesuje što ti misliš, ni tvoje kući, nevjerovatno kako si ti umislio da si neki veeeeliki državnik- e, moj miliću-tiću

Podgorica
Gost
Podgorica

Govoriš li u svoje ime ili u ime svih 10 članova koji su ti ostali. Zar stvarno misliš da Crnoj Gori ikoga interesuje što ti misliš.

Gostilj
Gost
Gostilj

Bravo srdja donatoru, snezina kcerka donirala pare Snp_u. Jel radi nedje, ti donirao pare je sa cetinjske lumpe od sloba. Il sa kartice

Zvicer
Gost
Zvicer

#1918?!

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Moj Milicu. Da si ovo izjavio prije 2-3 dana covjek bi pomislio da si politicar i predsjednik nekad velike stranke. Ovako Ispada da ti je sef Amfilohije a ti samo skupljas muve ispod njegovoga repa. Isto ovako nijesi priznao referendum i nikome nista samo sto si ostao bez stranke

Jovan
Gost
Jovan

Ne pominjes onu 1918-te.

aha...
Gost
aha...

A, neka, stručnjače za crnogorsku nacionalnu istoriju!!!

Vaše_ime
Gost
Vaše_ime

A kakva je po tebi bila ona što je prethodila 1.12.1918? Neka de!

Send this to a friend