Politika

Miloš Bigović podržao koaliciju “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi iz redova DF-a Miloš Bigović, je podržao koaliciju”Ni lijevo. Ni desno. Pravac Novi!”.

Prema njegovim riječima, kao neko ko već dugi niz godina djeluje na političkoj pozornici Herceg Novog, nije mogao da otrpi kontekst koji obilježavaju besprizorni napadi na Demokrate koji se iskreno i u punom kapacitetu bore protiv bivšeg režima.

“Takođe, ne želim da budem dio jedne opšte tendencije, primjetne kod radikalnih polova crnogorske političke scene, da se konstatnim konstrukcijama pokušavaju difamirati umjerene političke opcije, prije svih – Demokratska Crna Gora koja svojim djelovanjem već nekoliko godina nastoji da čuva multietnički i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori, da čuva umjerenost, odnosno ono što su temeljne vrijednosti Herceg Novog, pružajući, na taj način, najkonkretniji otpor radikalizaciji prilika u Crnoj Gori”, kazao je Bigović.

Kako dodaje, ta radikalizacija se danas najbolje osjetila u Novom kada su osvanuli fašistički grafiti kao posljedica djelovanja radikalnih desničarskih struktura, koji sve ostale koji nijesu kao oni optužuju za izdaju.

“Takva radikalna politika nije dostojna ni Novljana ni Novog. I takvu politiku nikada neću podržati. Oba ekstremistička pola moraju postati prošlost, kako bi društvo krenulo naprijed. Zbog učestalih napada na Demokrate, sa kojima sam imao uspješnu saradnju i kao predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi iz redova Demokratskog fronta, kao i zbog učestalih napada na lokalne funkcionere Demokrata koje prepoznajem kao nosioca i uspješnog realizatora ideje o Herceg Novom i Crnoj Gori kao prostorima mira, sklada, suživota i napretka, obavještavam javnost da ću podržati koaliciju “Ni lijevo. Ni desno. Pravac Novi! na čelu sa Demokratama”, zaključuje Bigović.

Send this to a friend