Politika

Milošević: Koalicija DPS-a i SD-a nije u krizi, ni govora o saradnji sa SDP-om

U Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratama za CdM tvrde da nema krize u koaliciji. Nema “pomirenja” između DPS-a i Socijalsemokratske partije.

Nakon što je SD sinoć glasao protiv uzmjena Zakona kojim je precizirano da Uprava policije više ne bude dio Ministarstva unutrašnjih poslova već samostalni organ, a te izmjene podržao opozicioni SDP, činilo se na momenat da su se uzburkale strasti na crnogorskoj političkoj sceni. Mnogi su pomislili da nešto ne štima u vladajućoj koaliciji, te da su tačne kuloarske priče da nešto “nije kako treba” u koaliciji, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

No, koalicioni dvojac to demantuje.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kaže da nema ni govora o krizi, te da poštuju odluku koaliconog partnera da glasa protiv izmjena pomenutog Zakona.

“To što SD nije podržao Zakon ne može da dovede u pitanje koaliciju. Nije bilo nesporazuma što se tiče toga. SD je ranije rekao da taj zakon u takvoj formni ne može da podrži”, jasan je Milošević.

On za CdM kaže da je zakonske izmjene i razdvajanje podržao SDP, ali iz veoma praktičnih razloga.

“SDP je podnio amandmane koji su prihvaćeni da se dva puta godišnje u parlamentu razmatra izvještaj o radu Uprave policije u parlamentu. I do sada je odluka koje je opozicija podržala. Ali to što SD nije podržao, ne utiče na naše odnose u koaliciji”, jasan je Milošević.

Na pitanje da li to što je SDP podržao izmjene Zakona upućuje na neko približavanje bivših koalicionih partnera, DPS i SDP, Milošević tvrdi da ne.

“Nije bilo kontakata  što se tiče koalicije sa SDP. Ni govora, ni razgovora”, istakao je on za CdM.

I Socijaldemokrate demantuju da ima bilo kakve krize. Za CdM kažu da nije prvi put da imaju drugačije mišljenje u odnosu na DPS.

“Čudi nas zašto baš na sumnju da nešto ne funkcionise u koaliciji dovodi to što su Socijaldemokrate principijelno glasale protiv navedenog Zakona jer smatramo da nije dobro sistemsko rješenje da Uprava policije ne bude pod okriljem MUP-a. Vlast je stabilna i koalicija funkcionise na zadovoljavajućem nivou. Posvećeni smo realizaciji programskih rješenja zbog čega konstantno raste podrška građana našoj dosljednoj politici”, poručuju iz Brajovićeve partije.

Ovdje treba napomenuti da je Brajović, koji je od 2009. do 2012. bio ministar unutrašnjih poslova spojio u jedan organ MUP i Upravu policije, što donekle i objašnjava odluku da juče ne podrži njihovo razdvajanje, jer bi na taj način “demantovao samog sebe”.

Stabilno i u Prijestonici

I jedna i druga partija tvrde da nema krize ni na lokalnom nivou.

Naime, više nezvaničnih tvrdnji je CdM dobio da ne funkcioniše vlast u Prijestonici.

Izvori CdM-a tvrde da stvari ne funkcionišu, da zbog SD-a se nema kvoruma na sjednicama Odbora za finansije na kojem se trebalo raspravljati o budžetu, te da će se o ovom raspravljati tek početkom naredne godine.

Milošević napominje da je tačno da će se o ovome raspravljati nakon praznika, ali tvrdi da koalicija ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje.

Prema njegovirm riječima, kočnicu je napravio bivši odbornik SD-a Ivan Ivanović, koji se ne pojavljuje na sjednicama Odbora za finansije i budžet, pa zato nije ni bilo kvoruma.

“Na Cetinju nema kvoruma za održavanje pojedinih odbora, nema uslova za raspravu o dokuemntima na plenumu. No, sve  ćemo to riješiti nakon praznika i taj problem ćemo otkloniti, kako bi vladajuća koalicija imala većinu na svim odborima”, jasan je politički direktor DPS-a.

On je napomenuo da je Poslovnik o radu Skupštine Prijestonice katastrofalan, ali i precizirao da će donijeti novi poslovnik o radu.

Da ni u Prijestonici krize nema tvrde za CdM i Socijaldemokrate.

“Vlast u Pprijestonici, što se Socijaldemokrata tiče,  funkcioniše korektno, tj. nema nikakve krize. Ima dosta naslijeđenih izazova o kojima smo i tokom kampanje govorili, ali vjerujemo da ćemo ih kao nova lokalna vlast prevazići, na zadovoljstvo svih građanki i građana Cetinja”, zaključuju u ovoj partiji.

Miraš Dušević

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jovan-ivan
Gost
jovan-ivan

Nebi se Ranko i Krsto vrnuli u DRPS nego jedino da im vrnu bivše pozicije a onda možda sigurno…

zeletin
Gost
zeletin

sdp vrijedi 100 sd pa neka ima i jedan jedini glas,barem je castan i nije kupljen

Pg dps
Gost
Pg dps

Taj jedan glas si im izgleda samo ti. Mora da si ranije bio LOKUM a sada ZELETIN. Vidjeli vas smo svi DF, SNP samo da ste protiv DPS i SD. Zato opusteno.

Potop
Gost
Potop

DPS je prepadena partija. Tarzan će da mijenja poslovnik? A SD mu je uzeo svo Cetinje + mjesta: 1. Direktor biblioteke, zvog kojega je zovu “Sedmi bataljon”. 2. Direktor arhiva. 3. SD traži i mjesto direktora studentskoga doma. 4. I mjesto direktora OŠ Njegoš. A što Tarzane mijenjaš poslovnik? Da bi jednoga poštenoga čovjeka kojega ste izlagali zbog bagre kojemu… Više »

Pg dps
Gost
Pg dps

Na Cetinju se vide pomaci na svako koraku, nedje vise, nedje manje, procedure su spore ali sve je u pokretu. Sto se tice SD, kadrovi su im dosta dobro da ne kazem odlicni, cak su na ta mjesta sto nabrajate apoliticni ljudi koji nemaju clansku SD. E to je za svaku pohvalu. DPS zivi bez obzira na sve, a narod… Više »

Pg dps
Gost
Pg dps

Bravo DPS. Podrska MILOSEVICU imas znanje za svako stanje !!!

Marko
Gost
Marko

Tako je direktore, svaka ti je kao Njegoseva.

Komsso
Gost
Komsso

Ne istrcavaj bez potrebe, Milosevicu !

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

zamisli te roditelje koji djetetu daju ime Tarzan.. !!?? o gospode.. i cijeli zivot te gledaju ko divljaka iz dzungle!! zamisli da je tad bilo ovih zastitnika i nvo za zivotinje i da je bilo popularno pa da su ti dali ime Ćita..

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Stam te bilo i tvog pisanja. Vidi se kako si ponio vaspitanje od kuce .

Grk
Gost
Grk

Hrabri samog sebe. hahaha

Nišićanin
Gost
Nišićanin

E Miloševiću Brajović je sa Krivokapićem muza ovu državu 20 god.Oni su ista fela

Maja Cetinje
Gost
Maja Cetinje

Milošević znaj da imaš dobre ljude u Prijestonici i Gradonačelnika Kašćelana i zamjenika Markovića. Za njih nema zime kako god da bude. Imala sam čast da razgovaram sa obojicom inache sam apoliticna. Iskreno

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Direktore vidro . Svaka cast . TARZAN je vidra politicka i jako dobar covjek .

Pravedni
Gost
Pravedni

Na Kongresu DPS-a 2019 godine Milo, Duško i Tarzan podnose ostavke 🤓

Ivana
Gost
Ivana

Podnesi ti zahtjev za sendvič nocas a oni ce se snaci i bez tvoje “pomoci”.

Pravedni
Gost
Pravedni

Ivana sendvičarko pssss ☝️🤓

Janko
Gost
Janko

Bravo DPS bravo SD

NIKUDJ S MJESTA
Gost
NIKUDJ S MJESTA

Da li znate da DJED MRAZ NE POSTOJI djeco moja

Marko
Gost
Marko

Nadaju se SDPovce mjestima. Njema vise njemaaaa.

Bokez
Gost
Bokez

Kotor?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

dokle ce DPS pustati ove neznalice iz SD da ih ucjenjuju

tvoje ime
Gost
tvoje ime

A DPS sve stručnjak do stručnjaka, ajde popij tu vareniku i u krevet.

Marko
Gost
Marko

Ajde u SDP za senvič, salama podriguša je noćas, taman tolko imaju na račun. Za tebe dosta.

Kulturolog
Gost
Kulturolog

Možete Braja da gazite valjkom, forelju ne da!

Pamet Crnogorci
Gost
Pamet Crnogorci

Sad ce da se jave SDPovce na komentare, i to svih 23 u CG posrbica. Ostali su shvatili da je uz DPS jedino SD pro Crnogorska partija, pa prešli nornalni ljudi.

Crnogorac 101%
Gost
Crnogorac 101%

A kako neće, to su veliki Srbi u SDP, čak i freske u srpske crkve stavljaju sa likovima SDP-ovaca.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nema tu ni “L” od “The Lord of the Jungle”, jer da ima bio bi svjestan da više valja mali prst Vitezu Ranku Krivokapiću nego svi prikoličari iz SD-a u kompletu koji su ga prodali za šaku eura i nekoliko fotelja.

SDPrede
Gost
SDPrede

Javlja se izrod iz SDP. Vi koji se u koaliciju sa DF. Pih izrodi CG.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nijesam ti ja iz SDP, dome, samo konstatujem činjenice.

Marko
Gost
Marko

Čiji si ti dome? Kod koga ćes na podrigušu noćas?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Primirite paraziti, makar treba da se postidite kad ostanete sami sa sobom.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Stabilno, stabilno… Crnogorci su najstabilniji kad su na vlasti. I oni u Budvi i Kotoru su stabilni, vele. Kako njima, tako je i vama vlast “stabilizator”..

Prc CG
Gost
Prc CG

U krizi ste vi velikoj čim siti rujesio da kažeš nešto gospodare džungle…

Davor
Gost
Davor

E ako budete ponovo sa SDP,najomraženijim partijom u CG,ja vas neću glasat,pa vidite dobro.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Čim CDM piše o tome…Izgleda da su problemi u ,,raju” hahahaha…Samo zabune da ne bude,SD nikada nece srušiti vladu,ni po kojem osnovu i ni zbog čega.Oni su i stvoreni da bi se odavde slala slika neke lazne demokratije.Kao fol koaliciona vlada više stranaka,i oni kao nešto odlučuju.Priče za malu djecu.Na izborima im DPS kreira procente,kao i nekim manjinskim partijama.Ako bude… Više »

Vujović
Gost
Vujović

Ako nije bilo razgovora sa SDP om je li bilo sa DF om.

Grey
Gost
Grey

Neće SDP sa vama, a vi vidite sa ovim privjescima sto vas ne slusaju….

SDPrede
Gost
SDPrede

Rado bi se SDP ustolicio no im nemoze vise bit. Eto ste svidje sa DF, toliko o vama izro CG.Pihhh

Send this to a friend