Politika

Milošević: Pričaćemo o svim aspektima izbornih zakona

Tarzan Milošević

Demokratska partija socijalista DPS spremna je da razgovara o svakom pitanju u vezi sa izbornim zakonodavstvom, a izaziva pozornost ili interesovanje bilo kojeg parlamentarnog subjekta, samo bez ikakvih uslovlavanja bilo čim, rekao je u razgovoru za Dan politički direktor DPS-a Tarzan Milošević. On je saopštio da su iz tih razloga i inicirali osnivanje skupštinske radne grupe koja će se baviti pitanjem izbornog zakonodavstva.

“Naš stav je potpuno jasan želimo da ispoštujemo sve ono što su preporuke sa relevantnih međunarodnih adresa. Nesporno, na sve primjedbe koje se čuju, mi imamo izborno zakonodavstvo koje je među najsavremenijim i najzahtjevnijim v regionu, pa i šire”, tvrdi Milošević.

On je naglasio da je za izmjene izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori neophodna dvotrećinska većina u parlamentu.

Politički direktor DPS-a naveo je kako vjeruje da kroz učešće svih političkih subjekata to može vrlo brzo da bude riješeno.

“Želim da naglasim da smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju, vezano za izborno zakonodavstvo, a izaziva pozornost ili interesovanje bilo kojeg parlamentarnog subjekta, ali bez ikakvih uslovljavanja bilo čim”, poručuje Milošević.

Kako je rekao, o rezultatima lokalnih izbora u Podgorici i deset opština, najbolji odgovor je dala upravo opozicija.

“Nijesmo zaboravili, jer bilo je nedavno njihova reakcija duže vrijeme bio je muk tišina”, kazao je Milošević.

On navodi da dio političkih subjekata rizikuje da nestane sa političke scene.

“Ponoviću još jednom-vjerujem da one partije koje razlog lošeg rezultata budu tražile u svojim redovima-a ne u dvorištu DPS-a imaju prostora za popravni. U suprotnom, nestanak sa političke scene jedino je što mogu očekivati”, ocjenjuje Milošević.

On navodi da su izborni trijumfi vladajuće partije toliko čisti i ubjedljivi, i da su sada među najubjedljivijima od višestranačja.

Osvrćući se na opozicione priče o podjelama i sukobima u Demokratskoj partiji socijalista, on je rekao da takvih podjela nema.

“Ponoviću, podjele u DPS-u kako ih predstavlja i vidi opozicija apsolutno ne postoje. Rezultate predsjedničkih i lokalnih izbora nismo doživjeli kao završen posao, oni su nas obavezali na dodatnu čvrstinu, stvaranje nove energije i promovisanje novih ljudi. Mislim da DPS kao rijetko kad nije bio ni pred lakšim, ali ni pred zahtjevnijim periodom – da ono sve što smo obećali sa nivoa partije, realizujemo kako kroz državni tako i lokalni nivo”,zaključio je Milošević.

Nova uspješna etapa

Milošević je reiao da je politika Demokratske partije socijalista garancija da Crna Gora ima ispred sebe nove uspješne etape.

Kapacitet Vlade, odgovorne i osvježene lokalne uprave, garancija su da Crna Gora ima ispred sebe još jednu uspješnu etapu kaže Milošević.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend