Politika

Milošević će dati doprinos jačanju odnosa između crnogorskih iseljenika u Srbiji

U okviru priprema za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Srbiji, Upravu za dijasporu je juče posjetio Tarzan Milošević, koji je istakao da je spreman dati puni doprinos u jačanju i unaprjeđenju odnosa između crnogorskih iseljenika u Srbiji i matične države.

Razgovarajući o značaju naše dijaspore, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović je govorio o važnosti očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta Crnogoraca u Srbiji i istakao je da je Uprava za dijasporu u ovoj godini, preko Javnog konkursa za sufinansiranje programa odnosno projekata podržala čak 24 projekta naših udruženja u Srbiji u ukupnoj vrijednosti od 35,000 eura.

Mitrović je izrazio nadu da će Ambasada Crne Gore u narednom periodu u okviru svoje redovne djelatnosti više pažnje posvećivati radu sa našom dijasporom u ovoj zemlji i tako postati središte okupljanja naših iseljenika u  Srbiji preko koga će aktivno raditi na ostvarivanju i zaštiti svojih prava i interesa prvenstveno u dijelu očuvanja i njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta Crnogoraca u Srbiji.

Istog dana,Mitrović se susreo sa Perišom Kastratovićem, budućim ambasadorom Crne Gore u Turskoj.

Ističući odlične međudržavne odnose Turske i Crne Gore, Kastratović je naveo da će se tokom svog predstojećeg mandata angažovati na unaprjeđenju ekonomske saradnje dvije države, kao i na jačanju odnosa između brojne crnogorske zajednice u Turskoj i matične države.

“Mitrović je informisao Kastratovića o brojnom stanju i aktivnostima iseljeničkih organizacija u Turskoj, o saradnji koju Uprava ima sa istim, kao i o trenutnim aktivnostima Uprave za dijasporu i mjerama koje matična država ispunjava na planu saradnje sa svojim iseljeništvom”, saopšteno je iz Uprave.

Takođe, istakao je da potpredsjednik Savjeta i dva člana dolaze iz redova crnogorskih iseljenika u Turskoj.

“Uprava za dijasporu će, zajedno sa Ambasadama Crne Gore u Srbiji i Turskoj, raditi na daljoj afirmaciji naše dijaspore i jačanju veza sa matičnom državom”, poručuju u Upravi.

Mitrović se zahvalio na posjetama i poželio uspjeh u radu Miloševiću i Kastratoviću na novim funkcijama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ema
Gost
Ema

Zar je Milosevic vec postao amabsador ?

Milosava
Gost
Milosava

Milosevic neka sjedi u Bijelo Polje, ako ide po pitanju “iseljenika crnogorskih”u Srbiji, jer oni nijesu iseljenici.
Oni su tamo svoj na svome.
U Srbiji ima vise naroda koji je rodjen u CG , nego sto ima ukupno naroda u CG.
Toliko.

Send this to a friend