Politika

Milošević u Sjevernoj Makedoniji: Zajedno u borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije

Rade Milošević

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju je predvodio državni sekretar za kontrolu rada policije Rade Milošević, tokom zvanične posjete Sjevernoj Makedoniji, sastala se danas sa direktorom Biroa za javnu bezbjednost MUP-a te zemlje Sašom Tasevskim. Situacija sa pandemijom je ukazala na potrebu jačanja veza u regionu, a Crna Gora i Sjeverna Makedonija će biti čvrsto posvećeni zajedničkom rješavanju izazova, naročito na planu borbe potiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, rekao je Milošević.

“Savremene prijetnje i sve učestaliji slučajevi ekstremizma na internetu zahtijevaju dodatan angažman, te će u narednom periodu fokus biti upravo na ovoj temi“, poručio je Milošević.

Pored sastanka sa direktorom Tasevskim, održani su sastanci sa koordinatorom Nacionalnog koordinacionog centra za granično upravljanje Vladimirom Pivovarovim i načelnikom Odjeljenja za specijalne policijske operacije Brankom Trajanovskim.

“Tokom današnje posjete, održana je i prezentacija rada Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstva dvije partnerske zemlje, dodaje se, saglasila su se da će uložiti dodatne napore na unapređenju saradnje i biti čvrsto posvećena zajedničkom rješavanju izazova.

“Prioriteti u predstojećem periodu, pored nasilnog ekstremizma i radikalizacije, biće integrisano upravljanje granicom i jačanje kadrovskih kapaciteta kroz sprovođenje zajedničkih obuka pripadnika antiterorističkih jedinica dvije zemlje”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend