Politika

Milošević: URA prijateljima dala državno blago, a nama populizam

Da URA bukvalno nema ni kapaciteta niti želje, da pojmi svo istorijsko i kulturno blago Crne Gore, pa sad gledaju samo šta mogu da „ušićare“ populizmom i pričom o ekonomiji, o čemu govori i najnovija vijest da novi direktor Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“ dolazi pravo sa Bogoslovije. Vasilj Jovović, predavač na Bogosloviji, koautor je Apela za odbranu SCP u Cmoj Gori i član je pokreta „Srpski pokret Njegoš”. To je samo još jedan potez koji pokazuje da od URA-e ne možemo da očekujemo ništa kada je riječ o očuvanju duhovno-kulturnih vrijednosti Crne Gore, jer oni jednostavno – ne razumiju, poručio je Dejan Milošević iz cetinjskog odbora Socijaldemokrata.

“URA podržava japijevski, novokomponovani pristup politici i plasira plitke i populističke rečenice o tome kako je jedino važna privreda, biznis, te kako istorija, a izgleda ni kultura proistekla iz te prošlosti, nije važna. Sve vrijeme dok oni to pričaju, njihovi prijatelji iz vlasti brutalno opošljavaju svoje planove. Izgleda da ipak kulturno-istorijsko i duhovno blago jeste itekako važno njihovim partnerima, kojima je upravo URA na tacni dala Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a koji je kreirao najveći razdor u Crnoj Gori u modernoj istoriji. I povrh svega toga, URA, koja sve to gleda i pomaže sa strane, ima smjelosti da nam kaže kako to nema veze, i kako mi treba da se okrenemo isključivo privredi”, naglašava u saopštenju.

Milošević je na kraju poručio da je URA do sada isključivo bila na sdtrani srpskog sveta.

“URA koja je “tas na vagi” do sad bila jedino u korist “srpskog sveta” i stvaranja društvenog razdora, priča nam praznu priču o ekonomiji. A za njih je ekonomija mahanje novim socijalnim davanjima koja se finansiraju iz onog tajnog zaduženja s početka godine! Dodatno, URA svakodnevno gubi to malo preostalog kredibiliteta konstantnim prijetnjama kome stigne, čak i medijima”, ističe Milošević.

Zatim je poručio da  je bilo dovoljno tri mjeseca da se vide prave namjere URE.

“Crna Gora je stoga za svega tri mjeseca vidjela sve što je trebalo, dok nas vi iz URA-e tiho i “na kvarno” gurate u razdor, a potom pričate priču kako “nam podjele ništa ne valjaju”. No, pitanje je koliko ćete se moći održavati na krilima vlasti i populizma. Naša je procjena, ne predugo”, zaključuje Milošević.

Send this to a friend