Politika

Milović: Pregovori o Vladi mučno teku, odluka Demokrata dodatan kamen o vratu mandataru Spajiću

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Milović kazao je da pregovori o Vladi mučno teku.

“Vidite da se vode na način na koji nije dobro predstavljati buduću političku elitu u Crnoj Gori. Vezani su za veliko međusobo nepoverenje, za jedan sistem pregovaranja koji je prilično skriven od građana Crne Gore. Mislim da će ta Vlada biti formirana na klimavim osnovama i da su njeni temelji za formiranje veoma loši”, kazao je Milović, odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za medije.

Ponavlja da jedino ona Vlada koja će biti bazirana na evroatlanskim principima, ubrzanom putu Crne Gore ka EU, jasnim principima i vrijednostima koje su vezane za multietničku i građansku Crnu Goru kakvu je DPS predstavljao u prethodnom periodu, je ona Vlada čiji dio priče bi sjutra bio DPS.

“Sve ostalo je stvar špekulacija”, dodao je Milović.

Na pitanje kako bi komentarisao to što je predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića da se obavežu da neće ići u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi DPS-a i SD-a, Milović ističe da ne bi komentarisao stavove Demokrata.

“Mislim da je to još jedan dodatan kamen o vratu mandataru Spajiću da sastavi Vladu”, kazao je Milović.

Upitan je i kako komentariše informaciju da je Pokret Evropa sad tražio od Bošnjačke stranke da raskine koalicije na lokalnom nivou gdje su partneri sa DPS-om ako budu dio nove Vlade.

“Kompletne političke teme koje se sada vode u Crnoj Gori se vode putem društvenih mreža i nekih grupa vezanih za to, tako da ne bih špekulisao sa tim pitanjima”, poručio je Milović.

S.Đukanović

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
LukaCicuskaneko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Sjajan profesor. Pravo osvjezenje DPSa. Sto vise casnih, uglednih i obrazovanih ljudi kao sto je Nikola.

Cicuska
Gost
Cicuska

Neko,tsman tsko

neko
Gost
neko

moj Nikola….

Send this to a friend