Politika

Ministar Spajić kao vladar iz sjenke

Krivokapić i Spajić

Miraš Dušević

Izjava smijenjenog v.d direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića da mu je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ponudio ministarsku poziciju u potencijalno rekonstruisanoj vladi, dodatno je ojačala spekulacije da je Spajić vladar jz sjenke.

<<<Damjanović: Nisam čuo razloge smjene, nuđeno mi mjesto ministra u rekonstruisanoj vladi<<<

“U septembru sam otvorio teme sa ministrom Spajićem zašto mi se ne daju pomoćnici i zašto se ne otvaraju neki konkursi, a dobio sam odgovor da on misli da nisam optimalan za funkciju koju obavljam, već da treba da obavljam neku drugu, možda i ministarsku ako se Vlada rekonstruiše”, kazao je Damjanović gostujući na TV Adria.

Već dugo se u Vladinim krugovima govori da je ministar Spajić zapravo taj koji rukovodi Vladom, te da je “premijer umjesto premijera Zdravka Krivkapića”

Da Spajić rukovodi Vladom moglo se čuti i iz krugova vladajuće većine.

Predsjednik Demokratske narodne partije jedan od lidera Demokratskog fonta, Milan Knežević, ljetos je kazao da je ministar finansija “osoba koja “vlada iz sijenke Vladom Zdravka Krivokapića i samim Zdravkom Krivokapićem“.

Damjanovićeva izjava dolazi nakon što je Spajić u jednoj emisiji “Načisto” na TV “Vijesti” govorio o tome gdje vidi Damjanovića, navodeći i Privrednu komoru kao jednu od solucija.

Ministar finansija i sociljanog stranja je nedavno kazao da je prije smjene Damjanovića, preciznije, prije odluke da mu se ne produži angažman na funkciji direktora Uprave prihoda i carina, razgovarao s njim, rekao mu šta će se desiti i šta su alternative.

“Rekao sam da postoji mnogo optimalnija funkcija za njegovo djelovanje i da njega vidim u jednoj drugoj funkciji“, saopštio je tada Spajić.

Na insistiranje novinara da odgovori koju mu je funkciju nudio, Spajić je rekao da o tome ne bi govorio te da je to “nebitno”, ali je zatim izjavio: “Mislim da bi se snašao na mnogim funkcijama. Evo Privredna komora. Mislim da bi se sjajno radio posao tamo, u IRF-u, mislim da bi bio sjajan član borda IRF-a“.

<<<Spajić nudio mjesto Damjanoviću u Privrednoj komori?<<<

CdM je tada pisao da Spajić očigledno zaboravlja da Vlada ne bi smjela da ima uticaja na izbor rukovodećih mjesta u Privrednoj komori. Taj izbor je isključiva nadležnost organa Privredne komore.

Spajić je, ako je suditi prema onome što je sinoć i Damjanović kazao, lake ruke kad se dijele fotelje.

Ako Spajić, pak, ne odlučuje, već to radi premijer, kako je onda Spajić mogao da obećava ministarsko mjesto i to u rekonstruisanoj Vladi, o kojoj su pregovori bili tek jedva počeli.

Ili, ipak, Spajić zaista odlučuje o foteljama.

17

avatar
1000
12
5
0
 
17
PutnikIstinaZoranmarioMaršal Tito
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Istina
Gost
Istina

Dzabe vam price, Milojko malo po malo ispunjava obecanja

Zoran
Gost
Zoran

Micite se da vas ne gledamo vise. Ojadiste Crnu Goru.

Life
Gost
Life

Citat “Rekao sam da postoji mnogo optimalnija funkcija za njegovo djelovanje i da njega vidim u jednoj drugoj funkciji“, saopštio je tada Spajić.”

Ministar flekica-odovićeva ne razumije riječ optimalno kao što ne razumije termin “kohezija tima”.

A konačno da se prepozna konje premijer u sjenci.

Only_steel
Gost
Only_steel

Spajic je novi Djukanovic, zivi bili pa vidjeli.. moze i DF i DPS zajedno pod ruku, u istoriju

Ja i Jos neko
Gost
Ja i Jos neko

Ah, jos jedan dan i jos jedan tekst protiv Spajica. Narod ga voli, dzabe se trudite.

Goran
Gost
Goran

Vidjeli smo po istraživanjima voli obožava i njega i svu Vladu

Putnik
Gost
Putnik

Mislis na “objektivno” naruceno lazno istrazivanje. Lijepo je objasnjeno koliko su bili “objektivni” onim saopstenjem u vezi ministarke Bratić.

Bnjj
Gost
Bnjj

Spaić je jedini pokazao brigu o običnom čoveku planom Evropa sad

Pedja*
Gost
Pedja*

Vodiga u Kijev !

Maršal Tito
Gost
Maršal Tito

Daleko nam kuca od njega a ti ga vodi da ti usreci tvoju kucu

mario
Gost
mario

Bnjj,a sto si to osjetio koji boljitak 12 puta je gorivo poskupilo,zivotne namirnice i sl.e mozda ti pases na kakve livade pa ti je “dobro”bilo ti prijatno,rodilo je i sijeno.

Tivat
Gost
Tivat

Odlučite se više ko vlada da li Spajić, da li Crkva. Vučić…Kina.. Amo mi ni jasno kako ćete objasniti narodu što nečete doći ruke za povećanje plata od 200€. Ubjedit ćete vi narod da ne to za njegovo bolje, isto kao radnike Marka Radević,, Duvanskog,, Radija Dskiča… I ko zna koje da je “u njihovom interesu” da im sruše fabrike.… Više »

Ma ajde
Gost
Ma ajde

Ma nije on vladaar iz sjenke, nemojmo mu davati epitet koji nije zasluzio… Vec je vladar onaj/oni koji stoje iza njega sa ko zna kakvim motivima prema CG, a mickej je realno samo piun.

Gorštak
Gost
Gorštak

Iz sjenke radi da ekonomski uništi Crnu Goru a onda da je gurne u srpski svet, to je jedini njegov i kompletne vlade cil.
Pod hitno tome treba stat na put.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A sve napadaju Mila da je vladar iz sijenke.
Kad će ovaj narod shvatit da je ovo balkan i da se ništa preko noći ne mijenja?

Neo
Gost
Neo

Kamo sreće

Perko
Gost
Perko

Ne mozete da nadjete nista lose pa izmisljate price protiv Spajica,tracarite…

Send this to a friend