Politika

Ministarstvo: Državljani Crne Gore u Srbiji treba da se osjećaju kao kod kuće

Foto: Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja u kojem je učestvovao sin crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i da državljani Crne Gore u Srbiji treba da se osjećaju kao kod kuće.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objasnilo je sve okolnosti u vezi sa legitimisanjem osobe u pratnji sina predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, i smatramo da nema mjesta politizaciji jedne rutinske intervencije beogradske policije”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ističu da Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore nema razloga da bude skeptično i da dovodi u sumnju način na koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije opisalo događaj, jer za to nema osnova.

“Niko ne može da ima koristi od toga da se rutinska policijska procedura, sprovedena bez primjene sile i sredstava prinude, interpretira u bilo kom drugom svjetlu. Naše Ministarstvo ostaje otvoreno za razmjenu informacija i saradnju sa Ministarstvom spoljnih poslova Crne Gore u svim situacijama koje mogu biti interesantne vladi u Podgorici”, navodi u saopštenju.

Poručuju da će Srbija, kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo svim građanima Crne Gore koji poštuju njene zakone.

“Čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu”, stoji u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova dodaje da su Srbija i Crna Gora “bratske države” i da “crnogorski državljani treba da se osjećaju kao kod kuće u Srbiji”.

“Smatramo da državljani Srbije treba da imaju jednak tretman u Crnoj Gori, što nažalost često nije slučaj”, zaključuje se u saopštenju.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
@lexaPutnikoooooricaNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
@lexa
Gost
@lexa

Nikad i nigdje, uključujući i vas, se ne mogu osjećati ovako komotno kao u CG

Putnik
Gost
Putnik

Pa vise Crnogoraca ima kucu (stan) tamo,nego sto ih je u Crnoj Gori 🤣🤣🤣

oooo
Gost
oooo

U tu vasu “kucu” sam bio daleke 2002 zadnji put i nakon zavrsenog posla sam sto prije otisao iz te “kuce”. A svi koji se osjecaju kao u kuci boravite vise u toj nego u ovoj no vas vise nece ni ka podstanare u toj vasoj kuci 🙂

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Da ie srece trebalo bi,dok je ovaj fasizam i sizofrenicari tamo niko nije siguran ukljucujuci i drzavljane CG.

nema dileme
Gost
nema dileme

Pošto se Srbija prilično raskomotila po Crnoj Gori, nema potrebe da nam priča o nekakvoj “bratskoj ljubavi” jer su je zloupotrijebili. Dakle, batalite ljubav, no prikupite prnje gospodo iz komšiluka, pretjerali ste u raskomoćivanju u tuđem dvorištu. Sir za pare, i to je to.

Sasa
Gost
Sasa

Daleko mi kuca od vas !

orica
Gost
orica

meni i mojoj porodici nema razlike izmedji njemaca 45qte i srba 18te

Send this to a friend