Politika

Ministarstvo odbrane: Eskobar istakao da ne može govoriti u ime NATO, ali da realna prijetnja postoji

Ministarstvo odbrane

Jučerašnja izjava zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara na „2BS Forumu“, koju su prenijeli pojedini mediji, ali i Atlantski savez Crne Gore, zbog medijske interpretacije komentara moderatora, stavljena je u sasvim drugačiji kontekst, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Naglašavanjem tog konteksta, a posebno dio moderatorovog komentara koji se odnosi da je na zadnjem Samitu NATO neformalno izražen bojazan da je opasno dijeliti sve informacije sa novomVladom u Podgorici, mediji su interpretirali kao stav gospodina Eskobara vezan za to pitanje. Međutim, on je istakao da ne može govoriti u ime NATO, ali da realna prijetnja postoji i da građani moraju biti toga svjesni.

Medijski fokus interpretacije ove izjave, međutim, nije bio na glavnoj poruci Gabrijela Eskobara, koji je istakao da će sadašnja crnogorska Vlada, uživati podršku SAD sve dok je demokratska i skoncentrisana na evropsku budućnost zemlje.”

Iz Ministarsva naglašavju da je na posljednjem  Samitu NATO prisustvovala crnogorska delegacija u sastavu: premijer Zdravko Krivokapić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i ministarka odbrane Olivera Injac, i da je dočekana sa posebnim uvažavanjem i povjerenjem.

“Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, posvećeno pružaju svoj maksimalan doprinos odgovornom ispunjavanju obaveza iz NATO agende i ostvarivanju svih zadataka na planu dostizanja NATO ciljeva sposobnosti, te na jačanju demokratskih standarda neophodnih za dostizanje evropske budućnosti Crne Gore.

Činjenica je da Crna Gora odlučno pokazuje kredibilnost NATO članice, kroz brojne konkretne aktivnosti koje pripadnice i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, realizuje u okviruzajedničkih NATO aktivnosti, misija i zadataka, ali i pojedinačno sa državama saveznicima. Siguran dokaz toga je prisustvo naših pripadnica i pripadnika, na svim aktivnostima i zadacima Alijanse, od čega sa ponosom izdvajamo učešće u misijama NMI – Irak, KFOR-Kosovo i eFP- Letonija, kao i više odgovornih pozicija koje pokrivajunaši oficiri u NATO komandnim strukturama”

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, navode u saopštenju,  nastavljaju još sigurnije i odlučnije da pružaju doprinos evroatlantskoj agendi, implementaciji NATO strateških i osnivačkih dokumenata, kao i ciljevima Alijanse iz Agende 2030, a povodom toga ističu da će na sastanku ministara odbrane u sjedištu Alijanse naredne sedmice,prisustvovati crnogorska ministarka odbrane Olivera Injac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oli
Gost
Oli

Spinujte kako želite, niko ovoj Vladi ne vjeruje – ni narod ni partneri/saveznici, a ni opozicija niti vladajuća koalicija

Send this to a friend