Politika

Ministarstvo pravde: Neuspjela potreba Davidovića da naruši ugled ove institucije, da nas izbaci iz korpusa političkih zloupotreba

Miodrag Daka Davidović

Povodom izjave biznismena Miodraga Dake Davidovića da instutucije Crne Gore nijesu tražile izručenje Svetozara Marovića, Ministarstvo pravde podsjeća da je, molbom od 02. aprila 2019. godine, od nadležnih organa Srbije zatražilo njegovo izručenje radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen u Crnoj Gori.

<<<Davidović: Mandatar na meti DF-a jer neće da bude ničiji poslušnik, Amfilohije ostavio četiri amaneta>>>

“Takođe, obavještavamo javnost da je dana 25.06.2020. godine upućena i urgencija na koju Ministarstvo pravde još uvijek nije dobilo odgovor. Uz navedeno, osim više javnih istupa, javnost je imala priliku da se uvjeri i o direktnom podsjećanju na Molbu za izručenje ministra pravde Crne Gore tokom bilateralnog susreta sa ministarkom pravde Republike Srbije, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji”, navodi se u reagovanju Ministarstva.

I prije podnošenja navedene molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice bili su stvoreni svi pravni preduslovi da Marović bude uhapšen u Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori, kako je to slučaj, objašnjavaju, i sa drugim licima koje Crna Gora potražuje i čija se izručenja iz te zemlje redovno i ažurno realizuju.

Ipak, kako dodaju u saopštenju, okolnost da se Marović u protekle tri godine naočigled javnosti slobodno kretao i pojavljao na javnim mjestima na teritoriji Srbije i pored crvene Interpolove potjernice koja je za njim raspisana, navela je Ministarstvo pravde Crne Gore da, ne čekajući hapšenje Svetozara Marovića, uputi i molbu za njegovo izručenje.

“Podsjećamo da je Ministarstvo pravde o svim navedenim informacijama redovno obavještavala javnost pa nas iznenađuje neuspjela potreba gospodina Davidovića da naruši ugled ove instuticije i povjerenje građana u njen rad. Dakle, riječ je o pokušaju širenja neistina na javnoj sceni. Ministarstvo pravde je djelovalo i djeluje poštujući Ustav i zakon. Zato molimo gospodina Davidovića da Ministarstvo pravde Crne Gore izbaci iz korpusa svojih političkih zloupotreba, a da pokušaje svog političkog inženjeringa upražnjava u krugovima kojima pripada”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva pravde.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sara
Gost
sara

Bravo Daka. što na um to na drum

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

“Sveti” Daka o poštenju!!

Niksic
Gost
Niksic

Ko ovome vjeruje.

Autarijat
Gost
Autarijat

Da odrli ste se od potrage haha. Pa dje vam je saopstenje da Srbija nece da ga isporuci,da opstruira? Za 5 g ste poslali jednu urgenciju i cekate zastaru…

kosovo albansko
Gost
kosovo albansko

daka je za vas institucija

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Predstava za narod ! Da je cg stvarno htjela da bude isporucen to bi i bilo !

mrshava
Gost
mrshava

daka, stari svercer, profiter

Send this to a friend