Politika

Ministarstvo se ispravilo: Pogrešna interpretacija, u inovinaranim tekstovima već preporuke Venecijanske komisije

Đorđe Radulović, ministar vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je večeras da je došlo do “neprecizne interpretacije” dijela razgovora Đorđa Radulovića i generalne sekretarke Savjeta Evrope u saopštenju u kojem se pominju izmjene Predloga zakona o Državnom tužilaštvu.

<<<Radulović: Pripremamo inovirane tekstve tužilačkih zakona>>>

U prvobitnoj verziji saopštenja koje je poslato danas popodne navodilo da je Radulović kazao da su u pripremi inovirani tekstovi Predloga zakona o državnom tužilaštvu i Predloga zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju, a u skladu sa mišljenjima i preporukama Venecijanske komisije.


Sporna rečenica iz prethnodnog saopštenja

U Ministarstvu sada tvrde da je Radulović upoznao generalnu sekretarku Mariju Pejčinović-Burić da su u “revidiranom tekstu Predloga izmjena zakona o Državnom tužilaštvu inkorporirane već dobijene preporuke Venecijanske komisije, te da će kao takav uskoro biti dostavljen tom savjetodavnom tijelu Savjeta Evrope”,

“To je pokazatelj naše posvećenosti kvalitetnom sprovođenju reformi, u koordinaciji sa našim evropskim partnerima “, navodi se u saopštenju.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Iz nekoliko pokušaja možda pogodi?

Kurjak
Gost
Kurjak

Apostoli nepismeni bez ikakvog cilja i kordinacije…tuga…

Progres
Gost
Progres

Konačno je u MIP stigla obavijest da će biti usvojeni DFovi zakoni bez obzira na mišljenje VK.

marius
Gost
marius

Vi saopstenje izdat ne znadete. Vi ste bruka ne za nasu, no za vas cijelu svjetsku diplomatiju. Treba vas poslat na edukaciju u Afriku, dako bi cesa naucili.

Kurjak
Gost
Kurjak

Ove bruke i sramote,sta ovi ljudi rade?Dokle ovo više?Ovo je zastidje i sramota Crne Gore.Dno dna!Niti znaju sta rade ni sta pričaju.Bruka!

Send this to a friend