Politika

Ministarstvo: Tvrdnje o progonu Mrdovića nisu zasnovane na činjenicama

Povodom „ispovijesti“ bivšeg oficira Vojske Crne Gore Željka Mrdovića medijima, ističemo da je Mrdović VCG napustio na osnovu ličnog zahtjeva, saopštili su danas iz Ministarstva odbrane, poručujući da tvrdnje o njegovom „progonu“ od strane novog rukovodstva tog resora, s obzirom na to da je ministarka Olivera Injac stupila na dužnost u decembru 2020. godine, nisu zasnovane na činjenicama.

<<<Ispovijest doskorašnjeg oficira Vojske Crne Gore: Kako su me natjerali da napustim Vojsku Crne Gore<<<

“Činjenice su da se Mrdović do 1. februara 2019. godine u VCG nalazio na službi kao vojnik po ugovoru. Kada je Ministarstvo u novembru 2018. raspisalo interni oglas za proizvođenje zainteresovanih vojnika po ugovoru, sa završenim fakultetom, u oficirske činove, nakon sprovedene selekcije, proizveden je u čin potporučnika 1. februara 2019. na formacijsko mjesto komandira odjeljenja, sa mjestom službovanja u Danilovgradu”, navode u Ministarstvu.

Kako dodaju, u skladu sa organizacijsko-formacijskim promjenama u Vojsci, Mrdović je predložen da bude raspoređen na formacijsko mjesto komandira voda, sa mjestom službovanja u Kolašinu.

“Dakle, tim postavljenjem Mrdović bi napredovao sa mjesta komandira odjeljenja, na mjesto komandira voda. O tome je s njim i obavljen službeni razgovor 6. februara 2020. Predlog o postavljenju Mrdovića je u redovnoj proceduri upućen na razmatranje Savjetu za odbranu i bezbjednost i ispoštovane su sve procedure propisane Zakonom. Odlukom Savjeta od 19. avgusta 2020. godine postavljen je na formacijsko mjesto u Kolašinu, na koje je i predložen”, dodaju u Ministarstvu.

Naglašavaju da Savjetu za odbranu i bezbjednost ne mogu da se „proturaju“ papiri, kako tvrdi Mrdović.

“Na poziv predsjednika Savjeta za odbranu i bezbjednost, sastancima Savjeta prisustvuju i ministar odbrane i načelnik Generalštaba, te tvrdnje o neinformisanosti istih takođe nisu na mjestu”, napominju u Ministarstvu odbrane.

U tom resoru kažu da bi bivši oficir Vojske trebalo da zna da Vojska počiva na hijerahiji i strogo utvrđenim procedurama.

“Takođe, napominjemo da je u vojničkoj profesiji prekomanda česta pojava, koju diktiraju potrebe službe, a ne nikako lični komfor pojedinca. Što se tiče njegovih tvrdnji da je uočio „subverzivno“ djelovanje pojedinih pripadnika VCG, ističemo da u takvim slučajevima postoje propisane procedure, te da se nikako ne procesuiraju telefonskim pozivima”, poručuju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rimtutituki
Gost
rimtutituki

I vojska postade anticrnogorska.Jesu li počeli nositi kokarde????

Miškod
Gost
Miškod

Lažeš sve,nije on jedini koji je tako prošao,moraš se ponašati časno i u skladu sa vojničkom etikom,zbog ovakvog rada ide se u zatvor,jvojska je države CG,a ne tvoja i onoga.Srećom sam služio 76/77 i znam više o tome no što ćeš ikad ti znati.Kajaćeš se,gospođo.

Gost9376
Gost
Gost9376

vi prosto rekoste sve sto je Mrdovic rekao. jedino ste negirali izmedju redova da vas je pola vojske CG sve cetnik do cetnika

Atos
Gost
Atos

Do juče smo se falili istom tom vojskom, a sad ne valja. A niko novi nije priman. Do juče smo napadali Auto kolone, Auto Litije, da šire Cov-19 i sl. danas je to “patriotzizam”. Prije nekoliko dana smo govorili da ima oko 1000 glasača u NK sa duplim pravom glasa, a sada kad je najavljeno brisanje svih koji ne žive… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Jasno je, vrlo je jasno…

Btw
Gost
Btw

Ako poslanik Radulovic sazna za ovo odmah ce nekog svog zaposliti na mjesto ovog oficira.

cikoticka
Gost
cikoticka

vec je zaposlio svoga bastovana pa ga sad profesor ne placa no mi gradjani

Darko
Gost
Darko

Ziv ti bio momce, znaju svi sta su cetnici ,
bitno je da nece dugo !!!!

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Namjestićete mu još i da je nasrnuo na nadređene, samo da vi budete u pravu.

zoran
Gost
zoran

Treba li neko da vam povjeruje

Tajfun
Gost
Tajfun

Bas te nas ubijedili,u vojsci CG je veliki broj Velikosrba koji ne vole ni svoju drzavu ni zastavu,dobro su se bili pritajili dok nije dosla nova vlast,sad su pokazalu pravo lice.Za sve navedeno je kriva predhodna vlast.

Niro
Gost
Niro

Ko vama više vjeruje narod će se pitati.

Brus Vilis
Gost
Brus Vilis

Pusti jadan pricu, prikloni se vlasti. Mnogi u drzavnoj upravi zaboravose DPS. Misli na sebe.

Korona
Gost
Korona

Trebali ste ga poslati u Ulcinj ili Herceg Novi… klasican progon…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

mnogo propusta bivse vlasti prema crnogorcima odanim svojoj drzavi i narodu ….mnogi istinski rodoljubi su procerivani ili napustali cak drzavu dok su takozvani ugrozeni litijasi dobijali poslove i bogatili se u omrazenoj crnoj gori

9933
Gost
9933

Vazno je izbjeglice da dobiju glavne funkcije a Crnogorci nista

Nikadvise1918
Gost
Nikadvise1918

Sve je Crnogorsko I Crnogoraca tako ce vazda bit

hmmm
Gost
hmmm

jesu jesu.

Send this to a friend