Politika

Mitrović: Aktuelna vlast prevarila i majke, kojima je iz opozicije obećala naknade

Izostavljanjem naknada za majke sa troje i više djece iz Predloga budžeta, konstituenti aktuelne vlasti, potvrdili su da je prošla Vlada bila iskrena i racionalna kada je tvrdila da je ova vrsta izdvajanja finansijski neodrživa, saopštio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Ivan Mitrović.

“Tada su predstavnici sadašnje parlamentarne većine, od Mandić, preko Bećića do Abazovića, obmanjivali majke, davali lažna obećanja i krivicu prebacivali na bivšu Vladu. Naknade za majke je obećavao i sadašnji premijer Zdravko Krivokapić, u predizbornoj kampanji. Podsjećamo da su prije skoro četiri godine tadašnji predstavnici opozicije potpisali Inicijativu za povraćaj nadoknada”, navodi Mitrović.

Prema njihovim riječima, primjer manipulacija sa naknadama je eklatantan primjer kako je šarlatanska družina na licemjeran način sticala jeftine političke poene.

“Gdje je danas Abazović da kao potpredsjednik Vlade ponovi one poruke pune empatije, saosjećanja i patetike, kada je kao opozicionar koristio tu kategoriju stanovništva i manipulisao njima učestvovajući u njihovim protestima?”, kazao je Mitrović.

Kako ističe, žao im je zbog majki što su njihova očekivanja u pogledu naknada iznevjerena.

“Sa pozicija odgovorne vlasti, tada smo tvrdili da isplata naknada nije moguća i realna, i drago nam je zbog majki da znaju da ih nijesmo lagali. I na ovom primjeru se vidi da je naša partija imala poštene i iskrene namjere, nije davala lažne nade i donosila populističke mjere, koje bi se kasnije obile o glavu svim građanima i državi Crnoj Gori”, zaključio je Mitrović.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
VesnaEmmaMonteKarloMarkoza
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

Vi donijeli zakon pred izbore, ojbezbijedili penzije, za mame,pa ih uzeli, i sad cekamo novu vladu, pomognite im , da ne urade kao vi,,,,trebq ovo reci i, potvrditi sebi neuspjeh,,

MonteKarlo
Gost
MonteKarlo

Cujes ovoga,imas li obraza?

Markoza
Gost
Markoza

Majke su zadnja rupa na svirali i prosloj i ovoj vlasti. Svi su skupljali politicke poene preko njih. Sram ih bilo imaju li oni majke sestre supruge. Sramota i za df i za uru jer su i u ovoj kampanji zloupotrebili majke.

Emma
Gost
Emma

ZaboraMarkoza Milevu sa Sinjavine!

Send this to a friend