Politika

Mitrović-Trpkoski: Tradicionalno dobra saradnja u oblasti zaštite životne sredine

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma,  Ratko Mitrović tokom razgovora sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije, Mihajlom Trpkoskim izjavio je da su Crna Gora i  Sjeverna Makedonija ostvarile značajnu saradnju u oblasti životne sredine, kao potvrdu tradicionalno dobrih odnosa, saopšteno je iz tog Ministarstva.

“Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti životne sredine, što predstavlja značajnu polaznu osnovu za dalje aktivnosti na tom polju, posebno u pogledu razmjene prakse i iskustava u procesu pristupanja EU”, poručuju iz Ministarstva.

Ambasador Trpkoski je istakao da će  Sjevernoj Makedoniji, kao zemlji kandidatu za članstvo u EU, biti značajno iskustvo Crne Gore u okviru Pregovaračkog poglavlja 27- Životna sredina i klimatske promjene.

Mitrović je izjavio da su mogućnosti saradnje ove dvije bliske zemlje veoma velike, ne samo u konkretnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, već i u oblasti prostornog planiranja i urbanizma, sa čim se usaglasio i ambasador Trpkoski.

Send this to a friend