Politika

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, statua je Mitroviću uručena na osnovu odluke Upravnog odbora Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka.

“Statua zahvalnosti je najveće priznanje koje dodjeljuje Bošnjački savez Crne Gore iz Njujorka i prvi put je dodijeljena upravo Mitroviću”, navode u Upravi.

Mitrović se zahvalio Rastoderu i članovima Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka, naglasivši da mu je izuzetna čast što je prvi dobitnik te nagrade.

“Rastoder je informisao Mitrovića o sprovedenim aktivnostima udruženja, kao i o projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu. Takođe, iskazao je posebno zadovoljstvo što je Uprava za dijasporu u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti”, naglašavaju u Upravi.

Mitrović je istakao da će Uprava za dijasporu, u okviru zakonskih mogućnosti, nastaviti da podržava kvalitetne projekte i u narednom periodu i pozvao je Bošnjački savez da participira na novom Javnom konkursu za sufinansiranje koji će biti raspisan sledeće godine.

Rastoder je, inače, i član novoizabranog Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
driveby
Gost
driveby

Samo da mu ne pane na nogu

Gadafi
Gost
Gadafi

Ovome

Cikotickiii
Gost
Cikotickiii

Cg dijaspora Bosnjaci? Glasaci dps.a dobri?

Send this to a friend