Politika

MJU: Nismo dali zeleno svjetlo da Sutomore bude opština

Ministarstvo javne uprave nije dalo pozitivno mišljenje da Sutomore dobije status opštine, saopšteno je iz resora Suzane Pribilović.

<<<I Sutomore postaje opština>>>

“Povodom objava u medijima, da je Ministarstvo javne uprave dalo pozitivno mišljenje na zahtjev MZ „Spič“ za vraćanje statusa opštine Sutomore, saopštavamo da je riječ o netačnoj izjavi. Naime, u  mišljenju koje je Ministarstvo javne uprave dostavilo MZ „Spič“, između ostalog, jasno je naveden stav Ministarstva javne uprave da u ovom trenutku nije racionalno povećavati broj jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, imajući u vidu dosadašnje iskustvo sa formiranjem novih jedinica lokalne samouprave koje pokazuje da iste nijesu finansijski održive, odnosno da nijesu u mogućnosti da se finansiraju iz sopstvenih prihoda”, navode iz MJU.

Sa druge strane, kako dodaju, osnivanje jedinica lokalne samouprave zahtijeva dodatno zapošljavanje u administraciji, a samim tim i dodatne troškove.

“Imajući u vidu da stabilnost sistema javnih finansija Crne Gore u značajnoj mjeri opredjeljuju lokalne samouprave, neophodno je smanjivati javnu potrošnju i iz razloga što se na taj način stvaraju uslovi za povećanje ulaganja u razvojne projekte”, navode u ovom resoru.

Kako zaključuju, jačanje održivosti javnih finansija će se u narednom srednjoročnom periodu sprovoditi kroz nastavak implementacije mjera fiskalne konsolidacije, kao i planiranim reformama u sistemu javnih finansija.

M.D. 

13

avatar
1000
9
4
0
 
13
JevtoTuzaninMašan PerovSlavkoanoniman
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jevto
Gost
Jevto

Da je u pitanju Petnjica, Gusinje ili Tuzi, onda bi moglo, jer ih njihovi koalicioni partneri ucjenjuju i sve moraju da im udovoljavaju. A kad su u pitanju Golubovci, Sutomore ili Petrovac, onda ne može. Nema većih neprijatelja pravoslavnom življu od ove vlasti. Da nećete malo crkava da vam damo, bezbožnici i ateisti?

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Kad smo mogli mi. Moze svako

Slavko
Gost
Slavko

Kao da ministarstva neko nesto pita u ovoj banana drzavi. Ajte polako.

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

Može li ko razabrati da li je Ministarstvo dalo ili ne saglasnost na Elaborat? Stabilizacija javnih finansija, neracionalnost, povećanje administracije i drugo, to je dio mišljenja. Kako je zapravo odučili MJU? Čini se nejasnim.

anoniman
Gost
anoniman

pa da ko nas je sve naopako sutomore ne moze da bude opstina a petnica moze sramota

miško
Gost
miško

Svako opštine dobija a po meni bi petrovac trebao da dobije prije svij

Pajo
Gost
Pajo

MJAU, MJAU!

markisa
Gost
markisa

Sutomore ima jednu od najljepsih plaza na primorju,ali nebrigom drzavnih organa postala je ruglo divlje i neplanske gradnje !

Željko
Gost
Željko

Sutomore i Meljine dva najgora mjesta na našoj obali!

Vele
Gost
Vele

Sutomore, Petrovac i Lustica treba da postanu opstine kad moze Tuzi, Gusinje i Petnjica ove primorske opstine su puno razvijenije i opravdavaju njihov nastanak.

Bnjj
Gost
Bnjj

Strašno šta se radi imamo i previše opština skupu administraciju a oni nove otvaraju da bi se uhljebi zapošljavali

Vjkk
Gost
Vjkk

Tako je nastala “nezavisna” crna gora…

Monarh
Gost
Monarh

Tako je i nestala, slazes li se?

Send this to a friend