Politika

Mladi DPS Kolašin: Najljepša zastava na svijetu oskrnavljena i bačena u smeće

Crnogorsku zastavu, simbol naše najveće svetinje – Crne Gore, sinoć je nepoznati počinilac bacio u korpu za smeće. U susret Danu državnosti, najznačajnijem datumu naše države, umjesto da se ponosno vijori na nečijem domu, u znak sjećanja na bitke i barjaktare, najljepša zastava na svijetu je oskrnavljena, saopštili su danas iz Savjeta mladih DPS Kolašin.

Podsjećaju da je 13. jula 1878. godine Crna Gora na Berlinskom kongresu postala nezavisna država, a istoga datuma 1941. godine čitav svijet ostao je zadivljen crnogorskom lučom slobode, što je ustala protiv fašističkog okupatora.

“Baš ovdje, u Kolašinu, održano je istorijsko zasijedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Crne Gore i Boke, u novembru 1943. godine, na kojem su donesene odluke što su uzdigle Crnu Goru iz međuratnoga poniženja”, ukazuju u mladi DPS Kolašin.

Pitaju se kako bi danas junaci Mojkovačke bitke, Trinaestojulskog ustanka i svi drugi crnogorski stradalnici gledali na čin sramoćenja državnih simbola.

“Stoga, najoštrije osuđujemo čin skrnavljenja crnogorske zastave i poručujemo da ćemo čuvati sjećanje na velike datume naše prošlosti i proslavljeni crnogorski antifašizam”, poručuju iz Savjeta mladih DPS Kolašin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Božidar
Gost
Božidar

Ma dajte ljudi zastava ma čija ona bila pogotovo ona domicilna zahtjeva poštovanje i zato ovakvim potezom odajete nekulturu i primitivizam.

Staxe
Gost
Staxe

E, i…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Tačno,bez medijske pažnje.

neramne
Gost
neramne

Bradonje,uzaludna rabota.Ne moze se Crna Gora slomiti unistavanjem zastava.,previse je jaka za vas.

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Svaka cast …
Nikad vuse 1918.

Podgoričanin NL
Gost
Podgoričanin NL

Ovakvim slučajevima ne treba davati medijske pažnje i brzo će prestati.
U protivnom će stalno naći neku avetinju da to uradi publiciteta radi jer uvijek postoji lunja sa druge strane koja se na ovo loži i eto razloga za svađu.

Send this to a friend