Politika

Mladi liberali: Mandić je dokazani ekstremista

Nakon što je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić danas ocijenio da njegova stranka “baštini tradicionalne pravoslavne hrišćanske vrijednosti Crne Gore i da se razlikuje od Vlade Crne Gore koja danas predvodi paradu homoseksualaca u ovom gradu“, Mladi liberali su ocijenili da je Mandić odavno prepoznat kao nacionalista i ekstremista.

Kako navode, “on to i ne pokušava da sakrije već na taj način pokušava i politički da profitira direktno na štetu jednog dijela građana Crne Gore i vladavine prava”.

“Mandić je to potvrdio i danas u govoru svojoj omladini kada je direktno nacrtao metu na dio građana Crne Gore koji su drugačije orijentacije. Ovakav istup nije ništa novo za politiku kojoj pripada Mandić. Takva politika već decenijama crta mete na svakoga ko je u Crnoj Gori drugačiji i ko ne misli kao oni. Deceniju unazad njihova politika crtala je mete na leđa Muslimana i Albanaca, nešto ranije i naleđa svih indipendista i Crnogoraca. Mandiću i politici Demokratskog fronta čak se i sudi pred državnim organima jer su svoju rušilačku politiku usmjerili na Skupštinu i državu Crnu Goru. Jedino što oni znaju jeste da zloupotrebljavaju mlade ljude za svoje politikanske ciljeve i za stvaranje haosa, jer u uređenom društvu nikada ne bi bilo mjesta za taku politiku i njene aktere”, navode mladi liberali.

Prema njihovim riječima, uvjeren su da će mladi ljudi većinski odbaciti “retrogrdne i nazadne parole Mandićeve politike”.

“Ta politika stvara atmosferu straha, nasilja i agresije u kojoj nijedan slobodan čovjek ne može biti siguran i bezbjedan”, dodali su Mladi liberali.

Send this to a friend