Politika

Mogerini: Budućnost Balkana mora biti prioritet Evropskoj uniji

Mogerini

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini pozvala je, dolazeći na samit EU u Sibiu, lidere zemalja članica da kao prioritet razmotre pitanje budućnosti Zapadnog Balkna u Uniji.

“Vjerujem da lideri i danas i u budućim godinama moraju da razmotre budućnost Balkana u EU kao prioritet. To je i pitanje našeg ekonomskog prosperiteta kao i bezbjednosti regiona i cijele EU”, poručila je Mogerini.

Federika Mogerini je na samom dolasku na samit EU 27 u Sibiu u Rumuniji koji je posvećen budućnosti Unije izjavila da dolazi iz Tirane, gdje se sastala sa liderima Zapadnog Balkana.

”Za mene je posebna poruka ta da proces integracija EU ima visok nivo podrške u zemljama Zapadnog Balkana”, ocijenila je Mogerini.

Ona je dodala da je veoma važno da se lideri EU i zemlja članica upravo na Dan Evrope okupe i pokažu jednistvo i odlučnost da očuvaju i dalje garde EU projekat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Kad god je ovako na sliku vidim vazda se sjetim kakvo je cudo strefi od Seselja i kompanije kad je bila gost u srbijanski parlament. e ono bjese SHOW !

Send this to a friend