Politika

Mogerini, Han i Ambasada SAD: Dijalog vlasti i opozicije važan, računajte na nas

Evropski zvaničnici i američka Ambasada u Podgorici pozdravili su jačanje dijaloga i najavljeni povratak opozicionara u Skupštinu.

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini na Tviteru je napisala da iz Crne Gore stižu dobre vijesti.

“Dijalog se vraća u Parlament. Zapadni Balkan smože da računa na našu podršku”, napisala je Mogerini.

Riječi podrške imao je i vvropski komesar za proširenje Johanes Han.

“Pozdravljam izjavu zamjenika predsjednika DPS-a Duška Markovića o spremnosti za jačanje kosntruktivnog dijaloga vlasti i opozicije u parlamentu”, poručio je Han na Tviteru.

On je ponovio da je potreban napredak u oblasti slobode medija, reformi pravosuđa, ali da je potrebna i izborna reforma.

Oglasila se i američka Ambasada u Podgorici. I oni su pozvravili izjavu Markovića i lidera Demokrata i GP URA da se ojača dijalog kako bi se pronašlo rješenje za aktuelne političke izazove, uključujući reforme koje će voditi ka propseritetnijoj evroatlanskoj budućnosti svih građana Crne Gore.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mina
Gost
mina

Sto cemo sa RTCG ,sa skandaloznim i nezakonitim smjenama njenog rukovodstva,klasicnim udbaskim metodama,koje vise govore o prirodi ove vlasti od ,kobajagi, napretka na ostalim poljima?Nemate odgovor na tu pravnu hajduciju DPSa, a imate za opoziciju,koja eto nije kooperativna.Vi gospodo ,evropska birokratijo,sa ovim vasim saopstenjima,zvucite vrlo licemjerno jer gledate na gradjane Crne Gore,kao manje vrijedne, pane vidimo a nam prodajete nam… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

a je li i vama milo plakao da ne moze nista opoziciji pa ste becica i abazovica ustrojili….ne zna se koji je veci plackonja od njih

Zard
Gost
Zard

EU izdaje naredjenja a ova dva kikireza izvršavaju zadatke. Ali šta će Dusko tu nije mi jasno?

marius
Gost
marius

E kako smjesni komentari ,cudo jedno !

Boba
Gost
Boba

E nikad u ove 30 g nisam za Mila bila ako je ovo istina a Jes za demokrate I d.m , e stajem uz njega, jer je musko bar, I mangup Basta mu a ove gnjide ulizice ,e nece moci

lora
Gost
lora

Izgleda Marković sa junošama pravi front protiv Gospodara….e neće moći…..

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Interesantna koincidencija. I D&A inicijativa, i podrska EU i USA, i poziv da posjete Brisel, sve u 24 sata.

Jedino nam Predsjednika i njegovo jucerasnje odbijanje dijaloga niko ne ferma…

Marina
Gost
Marina

Hoće da marginalizuju Mila a da forsiraju Duška i maljog Aljeksu.Jasno kao dan.Milo je ipak preveliki zalogaj.Bolje Duletu da ne glumi bitnoću jer bez Mila ne bi postojao.

Ljuta
Gost
Ljuta

Dusko samo polako..bez tebe gazda je gotov

Send this to a friend