Politika

Moguć dogovor sa Crnom Gorom i Srbijom o pristupanju u EU do 2025. godine

Tajani

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonijo Tajani kazao je da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gore u članstvu Evropske unije (EU) do 2025, što je inicijalni datum koji je sadržan o Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana.

”Imamo mnogo zemlja kandidata za članstvo, ali Srbija i Crna Gora su na prvom mjestu”, poručio je Tajani uoči samita EU – Zapadni Balkna u Sofiji.

Predsjednik Evropskog paralameta kaže da je Zapadni Balkan ključan za EU i da Unija mora da radi na stabilnosti regiona.

”Imamo problema oko terorizma i migracija. Moj predlog je i da oformimo finansijski paket od deset milijardi eura za infrastrukturu, autoputeve, željeznicu, ali i za digitalnu infrastrukturu”, kazao je Tajani, prenosi Tanjug.

On je ponovio da podržava predlog komesarke Marije Gabrijel o digitalnom sistemu za zapadni Balkan što podrazumijeva razvoj bežićnog interneta i ukidanje rominga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasiljevic
Gost
Vasiljevic

Oni se igraju sa nama. Ne znam sto toliko trcimo za njima. Zadaju nam tu neke zadatke i uslove koje moramo da ispunimo kao da su oni pametniji od ljudi iz Crne Gore i Srbije. Licno mislim da treba da pokusamo da udjemo u EU ali ne po svaku cijenu. Treba uzeti listu zahtjeva i uslova koje nam postavljaju i… Više »

Toni
Gost
Toni

Ne lipšite magarci do zelene trave.

Leo
Gost
Leo

Pa kad dodje 2025 reći će sledeći rok do 2035.

YYY
Gost
YYY

Pa zar mi nismo lideri u regionu vec 10 godina? Kako ovo sad da Srbija ulazi kad i CG i pored toliko problema oko Kosova ?!

C v g
Gost
C v g

Ne zanosite se, kurs je odavno promijenjen. Zapad je izgubio polugu na Balkanu, Kinezi su uletjeli sa parama. EU ni sama ne zna oće li postojati za 20 godina, Njemačka je već uradila strategiju u slučaju raspada EU (Strategic Perspective 2040).

Nenad
Gost
Nenad

Ne lupaj bre, pa interes Kineza je da Srbija bude u EU, to je vec nekoliko puta izjavio kineski ambasador u Beogradu. Kome ce Kinezi npr prodavati celik i drugu robu koju ce proizvoditi u Srbiji ako preko Srbije nemaju pristup trzistu EU.

Cuca Popovic
Gost
Cuca Popovic

akovi bog pga nemojte vise radit na tome…Crna Goea je iskopana kuca sto ne radjanjem djece ,sto mafiaskim obracunima…Podielili ste nas dabi nas zaduzili sad nas opet stavljate u jedan kos i pod jednu EU kapicu ajte odbite od kazana dok je bijo DINAR u CG bili smo srecni odkad dodje EURO oje sve u tri liepe PM

DosljeDnoDna
Gost
DosljeDnoDna

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker nazvao je predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija “smešnim”, tokom današnjeg sastanka.
IZVOR: TANJUG UTORAK, 4.07.2017

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Taj paket od deset milijardi eura dobija Srbija itd. Crna Gora centa neće vidjet. To znam to je dogovor. Niste dobri.

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Ko dobija paket deset milijardi eura. To je dijamant.

Euroleague
Gost
Euroleague

Posteno napisite da su sanse male a ne da je moguce. Igra zeca i sargarepe. Novinari morate objektivnije i mnogo vise kriticki prema svim stranama koje pregovaraju.

Send this to a friend