Politika

Moguće tehničke korekcije granice između Crne Gore i Kosova

Potpisivanje zajedničke izjave, odnosno aneksa sporazuma o demarkaciji granice između Crne Gore i Kosova, predstavlja značajan iskorak u pravcu daljeg unapređenja sveukupnih odnosa dvije države, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Iz tog resora je Televiziji Crne Gore saopšteno da se potpisivanjem zajedničke izjave predsjednika dvije države, Filipa Vujanovića i Hašima Tačija, ohrabruje kosovski parlament da na temeljima međusobnog povjerenja i dobre volje, poštujući princip suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ratifikuje Sporazum o državnoj granici Crne Gore i Kosova.

“Deklaracijom se, nakon ratifikacije, predviđa formiranje zajedničke radne grupe za obilježavanje granične linije, što shodno članu 7 Sporazuma predstavlja završnu fazu demarkacionog procesa, i ostavlja mogućnost za eventualne tehničke korekcije prilikom delimitacije na terenu”, kazali su iz MVP.

Navode i da se zaokruživanjem pitanja demarkacije sa još jednom od susjednih država, Crna Gora potvrđuje kao odgovorna i kredibilna članica NATO.

“Štiteći svoje interese, u kontinuitetu Crna Gora doprinosi stabilnosti i evropskoj perspektivi regiona, što je između ostalog u skladu i sa nedavno usvojenom Strategijom Evropske komisije za Zapadni Balkan”, poručuju iz MVP.

Skupština Kosova danas će održi redovnu sjednicu na kojoj će raspravljati o predlogu zakona o ratifikaciji Sporazuma s Crnom Gorom o demarkaciji granične linije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne
Gost
Mne

U CG se odavno narod ne pita nista,pa ni sami sa sobom a kamo li sa granicom.

Dzeki
Gost
Dzeki

Kako smo krenuli taman cemo biti kao monte karlo.Sto ne prodasmo to dadosmo o tuzna vlasti nasa

Virus
Gost
Virus

Интересантно је да су црногорски медији прилично штуро и без помпе извјестили о анексу споразума, док медији у Приштини отворено ликују и славе, наводећи да се ради о још једној побједи албанске стране. Доказ за то јесте да су албански медији интегрално објавили текст анекса Споразума, док тако нешто није било могуће видјети у црногорској штампи.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Crnogorsko je Crnogorsko..njihovi je njihovo..cg ne treba tudja zemlja..al svoje ne damo ni cm…Mislim da gore vlasti nikad cg nije imala u njenoj istoriji..

CG 4ever
Gost
CG 4ever

Markovicu izdajnice!

Ahahaha
Gost
Ahahaha

Ma, namojte, pa da nam se smanje prihodi od nafte sa tog privlačnog naftovodnog područja?!

Beba
Gost
Beba

Kakve tehničke korekcije? Sporazum o demarkaciji nije napisan napamet, nego na osnovu vojnih i katastarskih karti koje su još iz vremena stare Jugoslavije, svaki kamen i žbun je ucrtan, a i jedna komisija je već obišla teren prije potpisivanja sporazuma i radila je precizno na crtanju granice, tako da se u milimetar zna gdje se ona nalazi. Nije to nova… Više »

Stiropor
Gost
Stiropor

Kako ljudi ne kapiraju da je to patka za kosovsku javnost da lakse progutaju ratifikaciju? Promjena na terenu je moguca JEDINO ako se obije strane sloze, u suprotnom ostaju granice definisane sporazumom. CG se nece sloziti, izio vuk magarca, ostaje na snazi ratifikacija.

free samples
Gost
free samples

nije to arnautsko pa da oni ne daju svoje….slabo si obavijesten

profesor L
Gost
profesor L

Kosovu treba vratite sve teritoriju koja je njegova . Crnoj Gori to ne treba a tamo ne živi ni jedan Crnogorac . A nema ni nafte ispod .

Gaeta
Gost
Gaeta

Granice Crne Gore se znaju i nedopustivo je da ih iko mijenja,pa ni predsjednik niti premijer.Oni iako su na tim funkcijama moraju za to pitati narod.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Који црни народ друже?! Да у ЦГ има народа не би ови лопови били на власти оволико година и продали све што се могло.

Ma daj molim te
Gost
Ma daj molim te

A ne, no ćemo se bit za malo šume. Pušti demagogiju, sigurno ne traže napamet. A ako se pokaže da su u pravu, sve je u redu. Ako se pokaže da je sadašnja linija dobra, neka stoji ovako. Prosto ko pasulj.

Hrvoje
Gost
Hrvoje

Tebe će brzo i iz tvoje kuće izagnati i oni će se useliti. Nemoj misliti da ću ja doći da ti je branim, jer ako tebe ne zanima naša zemlja na Čakoru, ne zanima ni mene tvoja kuća u Momišiše i neka te slobodno isele Albanci i odatle.

Send this to a friend