Politika

Molotovljev koktel – lažan izgovor Krivokapića i Abazovića

Foto: Twitter

Gdje je snimak bacanja Molotovljevog koktela juče na policiju na Cetinju? Na ovo pitanje treba crnogorskoj ali i međunarodnoj javnosti da odgovore premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Valde i koordinator svih bezbjednosnih službi Dritan Abazović. Molotovljev koktel bio samo izgovor da policija na okupljene građane u Cetinju, koji su mirno protestovali protiv ustoličenja Joanikija u Cetinjskom manastiru, baci ogromne količine suzavca i ispali šok bombe.

Vijest da je na policiju bačen Molotovljev koktel u etar je pustio niko drugi do premijer Zdravko Krivokapić. Da je riječ o lažnoj vijesti tvrde novinari koji su bili na licu mjesta, građani koji su protestovali, Prijestonica Cetinje, DPS i SD. Kasno popodne o navodnom napadu na policiju Molotovljevom koktelom oglasio se i Abazović.

“Laž o Molotovljevom koktelu je bila povod za početak intervencije, iako ga niko od prisutnih nije ni čuo ni vidio, nije se čuo pucanj flaše niti je bilo vatre. Prisutni novinari nenaklonjeni demonstrantima su potvrdili”, kaže građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić.

“Bio sam obični demonstrant sa skupinom na trgu juče pred zoru na Cetinju i lično tvrdim da Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović la-u da je bio napad na policiju. Još je veća brutalna Abazovićeva laž da je na policiju na trgu bačen Molotovljev koktel”, navodi Novak Adžić.

Nakon što je Vijestima iz Kabineta premijera saopšteno da su građani na Cetinju bacili Milotovljev koktel na policiju reagovao je portparol DPS-a Miloš Nikolić koji je saopštio da je vijest lažna.

“Nijesu tačni navodi Kabineta predsjednika Vlade da su demonstranti na Cetinju napali policiju i na nju bacili molotovljev koktel”, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

“Jedina istina jeste”, kažu u Prijestonici, “je da se policija povukla pred građanima koji su mirno protestvovali na Dvorskom trgu i da je dio njih skinuo dio opreme, nakon čega je policija u masu ispalila suzavac”.

“Sa nevjerovatnom lakoćom i bezobzirnošću Vlada obmanjuje javnost sa netačnim informacijama sa Cetinja”, saopštili su iz SD reagujući na izjavu iz Kabineta premijera da je bačen molotovljev koktel na policiju.

Nekoliko sati kasnije je u Vijestima u pola sedam Abazović “dokazivao” fotografijom informaciju o Molotovljevom koktelu. Nakon toga su na društvenim mrežama reagovali građani, koji su osporavali vrijeme nastanka fotografije.

“Samo neka se širi prava istina a to je da Krivokapić i Abazović pokušavaju da sakriju činjenicu da su slagali za Molotovljev koktel zbog kojeg je bačen suzavac kako bi opravdali svoje akcije od danas “, pišu građani na društvenim mrežama.

I gdje je snimak?  Javnost čeka odgovor.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Montaza kao i sve kod ove Vlade.

BOSS
Gost
BOSS

Kakvi lazovi

Mongro
Gost
Mongro

Večeras na konferenciji za štampu premijer je rekao da je on naredio hapšenje Veljovića. Da li je to u njegovoj nadležnosti i ako jeste šta će nam onda ministar policije? Neka ukinu i to ministarstvo.

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Na n1 vidi se samo ruka sa koktelom i nista vise… to je mogao neko da namontira… bacanje koktela se ne vidi… ali na skupu ispred hrama bilo je intervjuisanih gradjana koji su govorili ekavski… i novinarka nije pitala takve odakle su i sto su tu?

Realno
Gost
Realno

Ako nije motaza u pitanju… Ko nama garantuje da ova osoba nije vas spijun ubacen tu da ga slikate kako bi opravdali onoliko nasilje? Da li vi znate sto je Molotovljev koktel i kakve su posledice? I da je ovo ovako kao na slici, da nije vas spijun, da li je neko posle tone suzavca koristio ovo oruzje? Ako su… Više »

vjera987
Gost
vjera987

takva im je svaka istina

Dejan
Gost
Dejan

Vidi se na kilometar da je montaža i to loša.

Okle
Gost
Okle

Ma jes’ vidi se 😂😂😂

Magnezijum
Gost
Magnezijum

Juce ste rekli da je na dvorski trg bacen ovaj koktel, ova slika nije sa trga i ako neko nije vidio ovu bocu i cuo pucanj, vatru bi vidjeli svi, a nije niko-ni narod, ni novinari. A druga slika je, jasno kao dan, snimljena prije suzavca jer se za razliku od prve sve jasno vidi, a toliko je suzavca bilo… Više »

Mne
Gost
Mne

Ne treba ni uvećavati vidi se da je slika montirana jer se bavi grafikom evo 20 godina

paulo
Gost
paulo

Meni nije jasno zbog čega je policija silom ugušila proteste građana kada su ta dva nedostojna popa došli helikopterom. Odnarođena vlast pokazujući narodu silu je pokazatelj straha te ubrzano dolaženje diktature vlasti i hitno zatvaranje političkih neistomišljenike.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad se slika uveća i pogleda dno od flaše i lakat ovog momka, jasno se vidi da je sliks montirana.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ugroženi srbi Vulinovi😂

Bakaa
Gost
Bakaa

Kad tad ces abazovicu I krivi odgovarati nicija Nije do zore

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Klasicno krivicno djelo po vise osnova KZ, nema price nego angazovanje advokatske kancelarije i krivicnu prijavu protiv Krivokapica i clanova njegovog kabineta, sve ostalo je prazna prica

TI TO
Gost
TI TO

Tragovi Smrada Knjiga koju valja pročitati barem jednom u životu Možda niste pristalica hiperprodukcije popularne literature, možda ne volite kupovinu knjiga po aerodromima i na kioscima, možda čitate samo preporučena štiva, a možda čitate sve što vam padne pod ruku. Kakav god da ste ’čitač’, neka djela ipak zaslužuju svačiju pažnju. Kratka istorija bezmalo svačega. U jednom od najboljih vodiča… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ništa čudno kad srbi lažu -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno. Laž je srpski državni interes. Laž je u samom biću Srbina. U ovoj zemlji… Više »

Pero
Gost
Pero

Zašto nema snimka gdje policajac vadi sok bombu i baca je momku pod noge

Lidija
Gost
Lidija

Zato sto ste polomili kamere kroz grad par dana prije misleci da cete sebe zastitit i svoje nasilje. Slomilo vam se o glavi 🙂

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Crna Gora je napadnuta s polja.

Sandra
Gost
Sandra

Vuciceva skola nema sta. Sve sto kazu slazu.

Jovetic
Gost
Jovetic

Laz je srpski drzavni interes rece Dobrica Cosic

Kardinal
Gost
Kardinal

Dritane ne moze te oprati Bojana stidimo se da pripadas albanskom narodu.Mogao si zajedno sa popovima da pjevas “kosovo je srbija”.

Maršal
Gost
Maršal

Obojica su ogrezli u lažima oduvjek tako da nista čudno tu nije

IRA
Gost
IRA

Slušaj Njegose i ostali ako se osjećaš srbinom onda se pakuj legendo pa bajraci sa srpskim barjakom na Kosovo samo nemoj nama nametat srpstvo koji se tako ne osjećamo i koji odlično znamo svoje porijeklo.Dinastija Petrovic je mogla srbovati jer su i došli iz srpske zemlje u Crnu Goru i na prijestol sjeli kao bogata vlastela u siromašnoj Crnoj Gori.Ali… Više »

Dzenan
Gost
Dzenan

A je li mu obo zdravica u ruke?

Moje ime
Gost
Moje ime

Evo citajuci ovaj tekst, dođoh do tog zakljucka hahah

Gorštak
Gost
Gorštak

Lažu i Krivokapić i Abazović, nije bilo nikakvog molotovljevog koktela. Bio sam na Cetinje nikad im ovo oprostit nećemo.

Jokso
Gost
Jokso

Kako je lako namjestit sliku u 21 vjek živimo, i ovo je Dritanov odg na Hilikopter na Automate i Kalašnjikove i bombe okačene o prslucima.I blindama.Dobar vi je Mitroplit😂😂😂😂😂😂.

Njegoš
Gost
Njegoš

У Законику књаза Данила установљеном 1855., параграф 92., пише: Иако у овој земљи нема никакве друге народности до једине српске и никакве друге вјере до једине православне источне…. У прокламацији Кучима 1852, књаз Данило вели: Спомените се, о јуначки народе старије српскије јунака, како су се они храбро борили, да не робују под турским игом… јер Србин данас нема никога… Više »

Atos
Gost
Atos

Što znaju oni o Njegošu bez da je nosio bradu, i misle da je četnik izgleda

Pedja
Gost
Pedja

A sta ti znas o Njegosu. Bolje da ga ne uzimaš usta

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Njihov niko nije ni zivio u drzavi petrovica.petrovici imahu krstas barjak a njihov bijase sa 4 s i glava svinje.ovo je istina.a za vladavine balsica na zastavi je bila glava vuka.

ddd
Gost
ddd

Džaba vam sva priča, istinske crnogorce nećete posrbiti nikada

esid
Gost
esid

Jeste da pise Srbin, ali nije se na to mislilo. Kaze narodnost, a misli vera. Srpskijeh junaka isto nista ne znaci, i djeca znaju da je srpskije junak oksimoron. To ne postoji. Treba ispraviti sve te nelogicnosti u starijem knjigama. Srbi su u Crnu Goru dolazili samo radi osvajanja i genocida

Nikola
Gost
Nikola

Kad Srbin prepravlja istoriju, idi nađi izvorni dokument.

la piaf
Gost
la piaf

prateci istoriju moze se doci do podataka da su srbi hirotonisali Isusa…. a sto se tice slike sa bocom ovo cu vam ja sad na ruku Crnogorca sa podignuta dva prsta namontirati, koristeci samo telefon… malo je nakoso ovo dno od boce, nije vam dobar montazer… uzmite samo papir i stavite cosak od papira na dno i istranu boce, bilo… Više »

Njegoš
Gost
Njegoš

Ustav Knjaževine Crne Gore
Član 40.
Državna vjera je u Crnoj Gori istočno-pravoslavna
Crnogorska je crkva autokefalna
Sve ostale priznate vjeroispovijesti slobodne su u Crnoj Gori

Pedja
Gost
Pedja

Bravo

Dozvolitekoment
Gost
Dozvolitekoment

Dozvolite komentar admine. Taj ZAkonik je Medaković sekretar Petrovića nekoliko puta nosio u Bg na “prepravljanje”. Poznata istorijska činjenica i kod Srba. Umjesto “slovenski” svuđe prepravljano na “srpski”. Provjeri. Original je na CT, sva sreća.

nenad mne
Gost
nenad mne

Da barem malo čitaš, pronašao bi, da je odavno dokazano, da je to laž!

Podgorica
Gost
Podgorica

One Đurišoće sa Zabkela hapse po nekoliko puta što su ogradili 50m svi zemlje koje je pod sporednom ulicom koja nikome ne smeta.
A ovi blokirali magistrali pravsc i čude se okle policija tu.
Ja bih se čudio da nije bila tu

nenad mne
Gost
nenad mne

Shvati da su to blokirali Cetinjani, da se zaštite od ološi! Blokirali svoj grad, a ne tuđi!

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Ovo da je prošlo svako bi mogao da blokira koju god ulicu oće

Lucije
Gost
Lucije

Nikakav ovo izgovor nije bio, policiji ne treba izgovor da makne neprijavljeni skup ili barikadu jednu ili više njih… a tek ako se krene na njih, kao na onom snimku.
U ostslom tižu je Sud, pa neka sudi

ddd
Gost
ddd

đe ste bili kada se nije moglo živjeti od litija?

Putnik
Gost
Putnik

Pa bili na litije…logicno 🤣🤣🤣

Gaga
Gost
Gaga

Naucili od vucica da govore istinu a svaka im je istina ovakva

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Javnost čeka odgovor na pitanje da li je Veljović probio kordon policije, to vi recite…

ddd
Gost
ddd

čekamo odgovor vezano za naređenje Vučića

Miki
Gost
Miki

Nema snimka nito će ga biti,vjerovatno im vucko daje instrukcije kako da lažiraju sve živo !!
Nećete dugo izdajnici ,sigurni budite !!!

Send this to a friend