Politika

MONSTAT za CdM: Nemamo saznanja da građani odbijaju da se popišu

Foto: Pixbay

Od 3. decembra kada je počeo popis u Crnoj Gori pa do juče Uprava za statistiku MONSTAT nema saznjanja da građani ne dozvoljavaju da budu popisani. Iz MONSTAT-a za CdM kažu da je bilo malo primjedbi građana, kao i da vjeruju da će se popis završiti u definisanom periodu.

“Sa zadovoljstvom možemo istaći da građani odgovorno pristupaju popisu i učestvuju u njemu. Nismo u saznanju, do sada, da ima slučajeva da građani ne dozvoljavaju da budu popisani”, rekli su CdM-u iz MONSTAT-a.

Odgovarajući na pitanje da li građani prijavljuju primjedbe na popisivače i sam tok popisa iz MONSTAT navode da u kontekstu primjedbi, a što je bilo očekivano u prva dva dana sprovođenja popisa, mogu ukazati da su predstavnici Uprave za statistiku, konkretno državni instruktori, imali sugestija na rad pojedinih popisivača.

“U pitanju su sugestije u dijelu tehničkih nepravilnosti, gdje se svakom popisivaču ukazalo na njih kako se ne bi ponavljale. Kada govorimo o primjedbama građana na rad popisivača, bilo je pojedinačnih primjedbi koje su se nakon utvrđivanja činjeničnog stanja rješavale na zadovoljstvo građana”, kazali su iz MONSTAT-a.

Ističu da Uprava za statistiku sprovodi sve aktivnosti u vezi sa popisivanjem u cilju završetka u predviđenom roku.

“U duhu dosadašnje pozitivne energije kako od strane naših građana tako i od strane odgovornih popisivača i instruktora vjerujemo da će se popis završiti u definisanom periodu”, zaključili su u izjavi za CdM iz MONSTAT-a.

Popis je počeo 3. decembra i predviđeno je da traje 15 dana.

Popisivači Uprave za statistiku MONSTAT su na terenu od osam do 20 časova, a sva pitanja i nedoumice vezane za popis, građani mogu uputiti pozivom na brojeve Info Centra: 020/230-811 i 068/851-500 svakog dana, u vremenskom periodu od osam do 20 časova.

A.Obradović

Tags

28

avatar
1000
13
15
0
 
23
MjereDejo rajkoviclisaSimpsonRubezLudak
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo rajkovic
Gost
Dejo rajkovic

Hvala na obavjestenju.

Ludak
Gost
Ludak

Da sam znao pitanja nebih ih ni ja pustio tim povodom u kucu.Lopovska družina Nema važnog pitanjakolko posjedujem kuca sranova i jahti.Koje sam nacije i vjere Koje hocete samo mi nemojte dirati ovo što sam pokrao.

Mila
Gost
Mila

To nije istina. Mnoga vrata su za vas zabravljena.

oooo
Gost
oooo

Ako ovi nemaju podatke neka odu u bilo koju zgradu i neka se raspitaju koliko stanara im je otvorilo vrata?

Poyy
Gost
Poyy

Ne kapiram logiku da mi Crnogorci ne damo doprinos svojem nacionalnom opredjeljenju deklarisuci se kao Crnogorci

Ćira
Gost
Ćira

Naravno, svako svom jatu. Močvara velika ima mjesta za sve.

Budo
Gost
Budo

A imate li saznanja da anketari sugerisu da neka pitanja nisu bitna i da kao ne moraju ni da ih čitaju…aaaa???da li vam je to poznato…da ispane da će biti dosta neizjasnjenih po nekim pitanjima…a znamo kojim…evo cdm…to ispitajte.

Tomo
Gost
Tomo

Pitanje je oće li ih biti viška iz republike šumske i srbistana? Oni vole da se potpisuju u sve države bivše YU.

lisaSimpson
Gost
lisaSimpson

Dosla je vrlo prijatna zena, ostavila listic na vratima, pozvala sam je i rekla da ne zelim nista potpisujem,, opet je dosla pokazala licnu kartu i upisala samo ime oca i majke i prezime.Imam svoja uvjere ali se ne izjasnjavam niti ucestvujem u temama politike i vjere.

Budo
Gost
Budo

E bravo ti ga…polotike i vjere…aoooo…a ti si Crnogorka sigurno i postujš i voliš svoju zemlju…ili prodaješ fore naivnima…😀

lisaSimpson
Gost
lisaSimpson

imam pravo izbora za sve u zivotu, ti nastavi da budes ti 🙄

Cool
Gost
Cool

Ne razumijem zašto odbijat.Pojedini političari prave bauk od popisa kao da je ne znam šta.Pustite se praznih priča neka se upiše ko se kako osjeća i to je to.

ddd
Gost
ddd

Lagan proces..traje 15-20 min sa 4oroclanu porodicu…ne pravimo od toga neki bauk, normalna stvar.

Xoxoxo
Gost
Xoxoxo

nama je za 4 clana trajalo skoro 2h

Rubez
Gost
Rubez

Nek lagano za 15 min. popišu političare pa nek dođu onda kod mene!

Pozdrav
Gost
Pozdrav

Niti ko dolazi niti ce mi ga u kucu uc, pa vas volja.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nisam za bojkot, ali cijenim ko je rekao da neće i održi riječ. Ali tih u CG znajući ko se sve kod vas okuplja, neće biti petoro da si odbili

Hogar
Gost
Hogar

Bojkot može samo kao lični čin inače je popis potpuno legitiman jer mu je Dps tj čitava opozicija dala legitimitet,sviđalo se to nekome ili ne.
#npr meni se ne sviđa ali ja tu ništa ne mogu promijenit.E sad,ostaje još jedan problem..popisivač je jedna lokalna splačina i ne želim da mi ulazi u kuću.

Ćira
Gost
Ćira

Možeš i telefonskim putem.

Cool
Gost
Cool

Kako si ih nagrdio auuuuu.

Rubez
Gost
Rubez

Kod mene je juče dolazila djevojka nije nikog našla I ostavila papir da će doći danas u 16 časova. Nije se pojavila,i šta da radim sad?Ako odbijem biću ja kriv.

Miro
Gost
Miro

Komletnoj upravi Monstata treba dati otkaz i preispitati dali su samo nestručni .

Miks
Gost
Miks

To je isti Monstat i isti ljudi koje je postavio Dps i koji su odradili dva popisa za Dps. Sad ti ne valjaju.

Eureka
Gost
Eureka

Kao što smo i rekli, samo su trabunjali po portala. Svi će oni biti doma, i otvarati vrata i prije nego što se pozvoni. Upravo ti koji su najglasniji bili da “neće puštati č.. u kuću..” još će oni da i komšije špijaju. Jer jednom špijun, vazda špijun

Pozdrav
Gost
Pozdrav

Dođi ti spijune s njima da Popises.😂

Eureka
Gost
Eureka

Dočekali bi baklavom i lokumima i izvinjavali se što imate samo to.
Gdije tako dočekaju zna se da su to oni što su rekli da nisu doma, takva vam je svaka priča

Mjere
Gost
Mjere

Najjaci internet junaci.

Etno
Gost
Etno

@Eureka – slugo vučićeva…

Send this to a friend