Politika

Montenegro International traži podatke o izdatim ličnim kartama i biračkom spisku

Ilustracija

NVO Montenegro International je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova informacije o broju izdatih ličnih karti, putnih isprava, dodijeljenih državljanstava, broju osoba koje su dobila crnogorsko državljanstvo, a posjeduju državljanstvo Srbije ili neke druge države, kao i informacija o broju osoba koje su upisane u birački spisak od dana početka rada aktuelne Vlade do danas.

“Nedavna nespretna izjava premijera Krivokapića da će se “konačno riješiti pitanje crnogorskog državljanstva za veliki broj građana koji godinama žive u Crnoj Gori, a koji su to zaslužili”, iako nije iznenađujuća, potpuno je ogolila namjere aktuelne vladajuće većine da se baci na ubrzano popunjavanje biračkog spiska, u susret lokalnim izborima u Nikšiću”, navode u toj organizaciji.

Formiranje Savjeta za kontrolu biračkog spiska, na čelu sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, te najavljeno prečišćavanje biračkog spiska, u NVO Montenegro International tumače kao namjeru da se Crnogorci iz dijaspore spriječe da glasaju tako što će biti izbrisani iz evidencije birača, a da se istovremeno uvezu birači iz Srbije i Republike Srpske.

“Za to vrijeme nadležni organi pod dirigentskom palicom ministarke zdravlja donose odluku da se u Crnu Goru može ulaziti bez PCR testa iz zemalja regiona, dok je test neophodan za većinu zemalja zapadne Evrope”, naglašavaju.

Kako dodaju, uznemirujuća dešavanja u Nikšiću, hapšenje srpskih državljana zbog ilegalnog boravka, prisustvo većeg broja vozila sa registarskim tablicama Republike Srpske, te ranije incidentne situacije vezane za susret današnjeg predsjednika Savjeta za kontrolu biračkog spiska sa lažnim diplomatom, a crnogorsko-srpsko-američkim državljaninom, razlozi su zbog kojih su od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića zatražili:

  • Dokumentaciju kojom se dokazuje pravni osnov za izdavanje crnogorskih ličnih isprava Stevanu Simijanoviću i datum njihovog izdavanja;
  • Broj ličnih karti izdatih od strane MUP CG u periodu od 4. decembra 2020 do danas;
  • Broj osoba kojima je dato crnogorsko državljanstvo od strane MUP CG u periodu od 4. decembra 2020. do danas;
  • Broj osoba kojima je dato državljanstvo Crne Gore, a koja posjeduju važeće državljanstvo druge države, u periodu od 4. decembra 2020. do danas;
  • Broj osoba kojima je dato državljanstvo Crne Gore, a koje posjeduju važeće državljanstvo Srbije, u periodu od 4. decembra 2020. do danas;
  • broj osoba upisanih u birački spisak od 4. decembra 2020. do danas.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niksic
Gost
Niksic

Pod hitno da se da drzavljanstvo Bosnjacima i Albancima koji su protjerani i izbjegli za Tursku a kojih tamo ima 10 000 000.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Svaki Crnogorac ima pravo na Crnogorski pasoš, i to je to. Svako ko se rodi u Crnoj Gori ima pravo na CG pasoš. Kome je to čudno nek se čudi

Realista
Gost
Realista

Da slažem se a sto je sa izbjeglicama kojih je puna crna gora pogotovo primorje i pg i koji ruše našu zemlju pomogli smo im dočekali prijateljski da bi sad radili protiv nase drzave njima bi dao samo nogu u dupe nek idu okle su dosli svi

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Sekulovicu sram te bilo. Bacio si obraz da ga gaze i prljaju gori od tebe. ZASTO.?

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bravo, Montenegro Internacional. Podrška !!!

Slobodan
Gost
Slobodan

Ahahahahhahahaha kakvi su ovo kraljevi…

Mongro
Gost
Mongro

Sekuloviću, mrčo mrčni! Uskoro će ti ođe biti tijesto, brzijeh dana. Nećete moći sve obaviti u mjesec dana! Veliki ujak Sam vam se sprema! Samo što nije!

Mother Russia
Gost
Mother Russia

Valjda se pita narod,a ne ujka Sam? A i oslabi ti nesto Sam u zadnje vrijeme…

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Tako Jeeee , da vidimo koliko je upisano mrtvih i zivih BIA agenata , RS mitomana i SPC sektaša koji odradjuju prljave poslove za CG ekspertsku vladu.

Send this to a friend