Politika

Moskva: Presuda za pokušaj terorizma može dodatno pogoršati odnose Crne Gore i Rusije

Moskva

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju takozvanog pokušaja terorizma 16. oktobra 2016. godine, koja je objavljena 9. maja, ne ostavlja nikakvu sumnju u politizaciju crnogorskog sistema pravde i njegovu podložnost manipulacijama spolja, saopštilo je danas Odjeljenje za informisanje i medije ruskog Ministarstva vanjskih poslova, ističući da ona samo može pogoršati rusko-crnogorske odnose, koji su već na najnižoj tački u njihovoj istoriji.

<<<Optuženima za pokušaj terorizma više od 68 godina zatvora<<<

“S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda svih optuženih u ovom slučaju, uključujući i dvojicu ruskih državljana (Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova), očekivana je”, ističu u ruskom Ministarstvu.

Još jednom su kategorično negirali mogućnost zvaničnog učešća Ruske Federacije u organizovanju nezakonitih radnji, te poručuju da smatraju da su takve optužbe apsolutno neosnovane.

“Odluku suda prvenstveno smatramo elementom konjunkturne unutrašnje političke borbe, čiji je cilj da eliminiše protivnike aktuelne vlasti. Ovaj neprijateljski korak može samo pogoršati rusko-crnogorske odnose, koji su već na najnižoj tački u čitavoj njihovoj istoriji”, naglasili su u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova.

<<<Mandiću i Kneževiću po pet godina zatvora<<<

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici osudio je Vladimira Popova na 12, a Edvarda Šišmakova na 15 godina zatvora. Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, a vozač te političke grupacije Mihailo Čađenović osuđen je na godinu i šest mjeseci.

Bratislav Dikić je osuđen na osam godina zatvora, a Nemanja Ristić i Predrag Bogićević na po sedam godina. Dragan Maksić je kažnjen zatvorskom kaznom od godinu i devet mjeseci, dok su tri mjeseca kraće kazne određene Srboljubu Đorđeviću Milanu Dušiću. Branka Milić osuđena je na tri godine zatvora.

Kristina Hristić je uslovno osuđena na godinu dana, a ta kazna se neće izvršiti ako ona za to vrijeme ne učini novo krivično djelo.

Ž.Novović

57

avatar
1000
23
34
0
 
34
VOJOetoKNJAZ DANILOFileopgGoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VOJO
Gost
VOJO

A ko će suditi sudijama i milu…

eto
Gost
eto

Viđi gosn Rujo,odgovorio bi ti nešto o tim najnižim odnosima sa Rusijom ali ne mogah od pucketanja.Čuje li ko ovo pucketanje kad se pomene Rusija i ti odnosi?

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

kako je to moguce kad popov i sismakov ne postoje tvrdili su jedno vrijeme mandic i knezevic i ova njihova malobrojna publika sto po ulici sto po portalima.. pa ih vi demantovaste kako prosle godine kad ste saslusali pomenutu dvojicu tako evo i danas.. a sto je najace kako expresno dodje onaj sef tajne sluzbe rusije u beograd po njih… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

samo da nas ostave na miru i gotova stvar. Živjeli smo i prije bez vas pa će mo i ubuduće, no vi viđite kako će te…

Walter
Gost
Walter

Nije rečeno da se je Rusija miješala u ovu rabotu nego da su neke nacionalističke snage iz Rusije organizovale pokušaj terororizma.
Zvanična Rusija nije ni jednom prilikom pomenuta bar koliko sam ja mogao čuti ili pročitati.
Treba raditi na smirivanju tenzija a sudovi neka rade svoj posao.

Na distanci
Gost
Na distanci

Ko drzi tri zemlje pod okupacijom danas ? Ukrajinu, Gruziju I Moldaviju.
I treba da vjerujemo u rusku iskrenosti danas?
Bez Rusije mozemo zivjeti, a ako im basta nek negdje drugo prave svoje kolonije.
Da sto valjaju ne bi imali jednog saveznika u svijetu.

RESERVE
Gost
RESERVE

Rusija je zemlja neslobode. Uvijek bila pa i Dana’s. Tamo uopste nema opozicije. Kako oni nekome mogu dijeliti lekcije iz demokratije. To je super Sila, nije sporno, treba sa njom imati najbolje moguce odnose. Me I robovati.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Pa nisu ludi da vjeruju u demokratiju.
To je izlizana priča koju zapad prodaje.
Nema puno demokratskih zemalja. Utopija za mase.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

da nema demokratije ti danas ne bi mogao svasta pisat i lajat. no bi dobro razmislio..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

2.maja 2014. ukrajinski nacionalisti pripadnici ,,desnog sektora” su u Odesi, napali demonstrante koji su protestvovali protiv prevrata u Kijevu, i tom prilikom je u zgradi Sindikata izgorelo oko 50 ljudi. Da li Rusija trebala da dopusti da se to isto dogodi njihovom narodu u Donbasu i Lugansku?

Nismo jedini
Gost
Nismo jedini

Ponasaju se ko Njemacka 30-tih godina.
Nije CG jedina, no jedna od desetine drzava gdje je Rusija na razlicite nacine podrivala rezime tj demokratiju.
Nekoliko sudjenja je bilo vezano za njihove aktivnosti, recimo u Americi, Spaniji,…
Postoje vrlo jasni dokazi, naravno.

Informisati gra
Gost
Informisati gra
murko
Gost
murko

Zameram samo sto i nalogodavac nije osudjen. Mogao je i Putin dobiti jedno 20 godina, da doceka starost u Spuzu. On je bio mozak cele operacije. Obican um ne bi mogao to da smisli.

Titograd
Gost
Titograd

Murko kad si toliki junak, dođi ti malo kod nas a ne da laješ iz Ćićevca

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Teroristi trebaju da robijaju do kraja…Ova dva Rusa..trebalo dovest..ka Eichmana.

Geograf
Gost
Geograf

Rusi ko Rusi,kad su viđeli da im je plan propao napravili su otklon od DF-a i ostavili Pipuna i Mandu da gule zatvor.Već viđeno.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

kad su dosli za onu dvojicu ujutro rano u bg trebali su povesti i ovu dvojicu i dobro nama i dobro njima..

Miki
Gost
Miki

Rekose oni kojima bas funkcionise pravna drzava. Polaze od sebe upravo oni trpaju politicke protivnike u Sibir po zatvorima a po Evropi ih truju. Zato neka cute jer nijesmo ni ocekivali od njih da priznaju svoja i nedjela svojih piona.

Avro
Gost
Avro

Sinđa i Paja,idealni za vršenje državnih udara. Ubica s leđa i konjokradica,s četiri razreda osnovne škole,su zaista pravi izbor za izvršenje državnog udara. Da ne bi Katnića, čudo bi nas zadesilo.

Goran
Gost
Goran

A oružje policijsko slikano u policijskoj kući na periferiji Titograda uzeto na revers haha, Vučić bar uzeo neko oružje iz zaplene ili pitaj boga odakle, amateri…

Paks
Gost
Paks

Što bi Putin rekao za DF:”Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti”.

realan
Gost
realan

Ovdje nas iz DF-a ubjedjuju kako su Šišmakov i Popov “imaginarni Rusi”, pa se iz ovog saopštenja postavlja pitanje zašto bi se rusko-crnogorski odnosi pogoršavali, ako nije bilo državnog udara i ako su dvojica Rusa stvarno “imaginarni”? Jel i afera u Austriji “lažna i imaginarna”, kada su ruski “bisnismeni” nudili nova za politički uticaj u Austriji? Pokazalo se zadnjim primjerom… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Možda je od šverca droge?

Send this to a friend