Politika

MVP: Nastavak medijskog rata iz Moskve

Ministarstvo vanjskih poslova, na čijem je čelu Srđan Darmanović, najodlučnije odbacuje neutemeljene optužbe o “antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori, koje je iznio na konferenciji za medije portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Nije zabilježen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog rasploženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvjere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji”, navodi se u reagovanju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

“Riječ je dakle o pukoj manipulaciji i nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu”, dodaju oni.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore navodi da će sve odluke o budućnosti naše zemlje samostalno i suvereno donositi Vlada i Skupština Crne Gore, u skladu sa Ustavom, sviđalo se to Moskvi ili ne.

“Umjesto lažnih optuzbi na račun crnogorske vlasti, pozivamo i ovoga puta Rusiju da sve nejasnoće i nerazumijevanja razriješimo u direktnim i otvorenim razgovorima, koje zvanična Moskva uporno izbjegava”, poručili su oni.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budvanin
Gost
Budvanin

Rusima koji žive Crnoj Gori je jasno kakvu kampanju vode Ruski mediji u cilju da naškode Crnogorskom turizmu zbog pridruživanje Crne Gore u NATO i većina je pokrenula kontra udarac na socijalnim mrežama dokazujući fotografijama i argumentima da je to što govore mediji tamo apsurdna laž!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Nevezano za clanak ali pitam zbog slike. Zasto NATO zastave na muzeju?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zamolio bi ove sto mi davaju dislajkove da mi obrazloze jer vjerovatno znaju odgovor na moje pitanje. Ili su pak angazovani da negativno ocijene sve sto je protiv NATO-a.

Emenman
Gost
Emenman

Ista ovakva lažavina je od strane Rusa plasirana i u doba IB. Isto su pričali 56 za Mađarsku i 68 za tadašnju Čehoslovačku. Ko vjeruje u priče o antiruskoj histeriji ili je totalno van vremena i svijeta ili je zaista neprijatelj ove države-ne vlasti nego baš države.

Martin
Gost
Martin

Rusi Sramota??

Send this to a friend