Politika

Mrdak u Tirani: Mladi su pokretačka snaga reformskih procesa

Entuzijazam mladih je važna pokretačka snaga reformskih procesa na putu prema punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Upravo zato nas raduje što, prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja, 68 odsto mladih podržava pristupanje Crne Gore EU, saopštio je zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak na konferenciji u Tirani.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Mrdak učestvuje na prvom regionalnom tematskom forumu Mreže Zapadnog Balkana za lokalnu demokratiju, koji je posvećen ulozi mladih u procesu pristupanja EU.

On je ukazao na važnost postojanja usklađenih obrazovnih programa i podsticanja uključivanja mladih u sve društvene procese, kako bi društva Zapadnog Balkana do dana pristupanja EU bila spremna za koristi i obaveze koje proizilaze iz članstva.

“Osnaživanje mladih je jedini pristup koji osigurava da do dana pristupanja budemo spremni za efikasno sprovođenje pravne tekovine EU, zbog čega bi svi trebalo da pripremimo obrazovne programe koji odgovaraju potrebama sistema koje pokušavamo da uspostavimo u našim zemljama”, ocijenio je Mrdak.

Forum je okupio predstavnike regiona Zapadnog Balkana, koji su razmatrali mogućnosti za pokretanje zajedničkih aktivnosti koje uključuju lokalne i regionalne mreže organizacija civilnog društva i omladinskih organizacija sa ciljem podizanja svijesti, kao i izvještavanja i praćenje napretka Zapadnog Balkana u procesu evropske integracije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andjela
Gost
Andjela

Samo naprijed. Svaka cast! Mladima je potrebna sto veća podrška.

clover
Gost
clover

Lijepo je vidjeti pregovore u pravim rukama

mir u kuci
Gost
mir u kuci

dobri Masja!

bravo ma$a
Gost
bravo ma$a

marko gospoce

Send this to a friend