Politika

Mučan sastanak: Svađali se zbog Facebooka i Kotora, predlagali zatvaranje poslanika u Skupštinu

Sa ranijeg sastanka

Predsjednici svih partija parlamentarne opozicije i pokreta “Odupri se 97.000” razmotrili su sedmičnu aktivnost u okviru kreativno-medijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta, pišu Dnevne novine.

<<<Sporazum za budućnost ostaje osnov za demokratski dogovor<<<

Kako su saopštili iz SDP-a, ponovo je izražena zahvalnost građanima koji na protestima brane osnovno pravo u civilizovanom svijetu, a to je da zakon bude isti za sve, a da građani slobodno biraju i budu birani u svojoj državi.

“Država je građanska jer pripada njima, a ne odnarođenoj grupi koja se stavila iznad naroda i države”, naveli su iz ove partije.

Konstatovano je da “Sporazum za budućnost” ostaje osnov za demokratski dogovor svih onih koji nijesu zarobljenici svoje prošlosti i koji žele pošteno raditi i živjeti u Crnoj Gori.

To je zvanično saopšteno iz SDP-a, koji je bio domaćin ovog sastanka, ali nijesu saopšteni detalji razgovora.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, predstavnici Demokratskog fronta, a naročito Nebojša Medojević i Milan Knežević iznijeli su niz kritika na račun organizatora protesta “Odupri se”, zbog napada na fejsbuku i ostalim društvenim mrežama.

Oni su posebno bili nezadovoljni objavljivanjem nekih fotografija lidera DF-a, kao i diskusijama o finansiranju dosadašnjih protesta.

Predstavnici DF-a smatraju da su izloženi na društvenim mrežama stalnim napadima aktivista pokreta “Odupri se”, a očekivali su da ovaj pokret porži i proteste koje u četvrtak organizuje odbjegli biznismen Duško Knežević.

Predstavnici Demokratskog fronta tražili su čak da se 39 poslanika opozicije obaveže da će se zatvoriti u poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore, a da pokret “Odupri se”, istovremeno, organizuje protest ispred parlamenta i da se na taj način traži ispunjenje zahtjeva. Ovaj predlog je, međutim, odbijen, što je izazvalo dodatno nezadovoljstvo Demokratskog fronta.

Dan piše da su im učesnici sastanka kazali da su donijeli odluku da novi protest bude održan u subotu ispred zgrade Skupštine Crne Gore, a to bi predstavnici pokreta “Odupri se97.000” trebalo da zvanično saopšte danas na konferenciji za novinare.

Jedna od mučnih tema bila je i inicijativa za smjenu predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića. Predstavnici Demokrata su optužili predsjednika SDP Ranka Krivokapića da ruši opoziciono jedinstvo i da želi da kontroliše opštinu Kotor.

Sastanku su prisustvovali lideri opozicionih partija Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Boris Bogdanović, Janko Vučinić, Miodrag Lekić, Vladimir Joković, Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Goran Danilović, Ranko Krivokapić, kao i Džemal Perović i Omer Šarkić u ime pokreta “Odupri se-97.0o0”.

130

avatar
1000
102
28
0
 
98
Dejo 821 bankaslikaMina39 parazitaRealna procjena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Aoj maše iz dolova ♩

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Oj malina iz dolova ♩

Mina
Gost
Mina

Milan i Medo,kad se ne svadjaju sa drugim ljudima,svadjaju se samim sobom.Destrukcija im je prirodno stanje,i na sledecim izborima ce im gradjani uruciti otkaze,za parlamet.Dzemale,ti imas podrsku gradjana,kao stari liberal i nekompromitovan covjek.Ne sumnjaj u brojnost skupa,suvise ima nezadovoljnih ljudi,iz raznpraznih razloga.
Dovoljan razlog,za sve mlade bracne parove,koji nemaju stan,je saznanje da funkcioneri ,sa ogromnim primanjima,resavaju svoja stambena pitanja,skoro,pa bez para.

39 parazita
Gost
39 parazita

I treba da se zatvore u skupštinu.A onda ključ baciti.

Realna procjena
Gost
Realna procjena

Više valja ona slika pozadi, nego sva vlast i opozicija i u Kotoru i u Crnoj Gori.

slika
Gost
slika

Čudi me da su DF, Demokrate, Ujedinjena, DNP pristali da se održi sastanak u “prisustvu” njima omraženog maršala. Ranko ih je odradio , a sebi pribavio bar jedan dan korist.

Strijelac
Gost
Strijelac

Qvo vadis, Ranko?

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Oni se ne mogu dovovoriti kad ih je znatno manje a ne sad, jos imaju zajednicki interes da se docepaju fotelja.

AnaBella
Gost
AnaBella

Vas kao briga za drzavu, a svi koliko vas je tu najradije bi je zapalili!

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Kako se zovu one sestre mihajlovic iz stare varoši. Da ih nađem na Facebook da im se javim. Dolazio sam im u kuću i ne mogu im se setiti imena.

Beti B.
Gost
Beti B.

Većina predugo na polit.sceni, baš kao i ovi iz DPS. Rekao bih da će uskoro neki u političku penziju i to prvo ovi iz opozicije.

sivi
Gost
sivi

Kakva god da je opozicija, bolji su nego ovi što vladaju jedno 5 puta.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sivi, koliko god su ovi na vlasti loši a loši su jer tamo svega ima, na žalost građana Crne Gore i ovih koji nijesu u strankama, sto puta su bolji od ovih iz opozicije. Jednom smo 1989-e nasjeli na priču “samo da ovi odu, pa ćemo lako” ali nećemo drugi put sigurno.

Milena
Gost
Milena

Ovi boga mole da se ne dogovore.

A sve zamlacuju ovaj crni narod.

Blago njima a tesko nama, ko nas predstavlja.
Dogovorite se vise

Gospodin
Gost
Gospodin

Kako bi se tek dogovorili da su vlast, kad ne mogu ovako kao opozicija da se ujedine i bez rasprave da vode proteste i da planiraju… smijesni su i moju podrsku nikada nece dobiti.

zecanin
Gost
zecanin

Ni jednu stvar nijeste uradili za nas gradjane. samo bi da dodjete na vlast iz licne afirmacije. za nas gradjane ne postojite

Goku
Gost
Goku

protestuju, a znaju i samo da DPS ne mogu dobiti nikada

Send this to a friend