Politika

Mučan sastanak: Svađali se zbog Facebooka i Kotora, predlagali zatvaranje poslanika u Skupštinu

Sa ranijeg sastanka

Predsjednici svih partija parlamentarne opozicije i pokreta “Odupri se 97.000” razmotrili su sedmičnu aktivnost u okviru kreativno-medijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta, pišu Dnevne novine.

<<<Sporazum za budućnost ostaje osnov za demokratski dogovor<<<

Kako su saopštili iz SDP-a, ponovo je izražena zahvalnost građanima koji na protestima brane osnovno pravo u civilizovanom svijetu, a to je da zakon bude isti za sve, a da građani slobodno biraju i budu birani u svojoj državi.

“Država je građanska jer pripada njima, a ne odnarođenoj grupi koja se stavila iznad naroda i države”, naveli su iz ove partije.

Konstatovano je da “Sporazum za budućnost” ostaje osnov za demokratski dogovor svih onih koji nijesu zarobljenici svoje prošlosti i koji žele pošteno raditi i živjeti u Crnoj Gori.

To je zvanično saopšteno iz SDP-a, koji je bio domaćin ovog sastanka, ali nijesu saopšteni detalji razgovora.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, predstavnici Demokratskog fronta, a naročito Nebojša Medojević i Milan Knežević iznijeli su niz kritika na račun organizatora protesta “Odupri se”, zbog napada na fejsbuku i ostalim društvenim mrežama.

Oni su posebno bili nezadovoljni objavljivanjem nekih fotografija lidera DF-a, kao i diskusijama o finansiranju dosadašnjih protesta.

Predstavnici DF-a smatraju da su izloženi na društvenim mrežama stalnim napadima aktivista pokreta “Odupri se”, a očekivali su da ovaj pokret porži i proteste koje u četvrtak organizuje odbjegli biznismen Duško Knežević.

Predstavnici Demokratskog fronta tražili su čak da se 39 poslanika opozicije obaveže da će se zatvoriti u poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore, a da pokret “Odupri se”, istovremeno, organizuje protest ispred parlamenta i da se na taj način traži ispunjenje zahtjeva. Ovaj predlog je, međutim, odbijen, što je izazvalo dodatno nezadovoljstvo Demokratskog fronta.

Dan piše da su im učesnici sastanka kazali da su donijeli odluku da novi protest bude održan u subotu ispred zgrade Skupštine Crne Gore, a to bi predstavnici pokreta “Odupri se97.000” trebalo da zvanično saopšte danas na konferenciji za novinare.

Jedna od mučnih tema bila je i inicijativa za smjenu predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića. Predstavnici Demokrata su optužili predsjednika SDP Ranka Krivokapića da ruši opoziciono jedinstvo i da želi da kontroliše opštinu Kotor.

Sastanku su prisustvovali lideri opozicionih partija Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Boris Bogdanović, Janko Vučinić, Miodrag Lekić, Vladimir Joković, Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Goran Danilović, Ranko Krivokapić, kao i Džemal Perović i Omer Šarkić u ime pokreta “Odupri se-97.0o0”.

130 Komentara na "Mučan sastanak: Svađali se zbog Facebooka i Kotora, predlagali zatvaranje poslanika u Skupštinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend