Politika

Mugoša: Saga o tužilačkim zakonima

Boris Mugoša SD

Saga o tužilačkim zakonima se nastavlja, poručio je poslanik SD Boris Mugoša.

“Ko je stvarni predlagač, ko je sa kim usaglašavao zakone i ko je koga konsultovao, kad se tekst zakona šalje u skupštinsku proceduru, hoće li biti javne rasprave… Evo par podsjećanja na (ne)ozbiljnost pregovora vladajuće većine”, napominje Mugoša.

Prema njegovim riječima, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je kazao da je postignut dogovor oko tužilačkih zakona i da misli8 da su pronašli rješenje u skladu sa Venecijanskom komisijom.

“Lideri DF-a kažu da prihvataju ‘Dritanove zakone’ o tužilaštvu, koji su predlozi Evropske komisije i Abazovića. Premijer Krivokapić se nakon toga javlja i izražava zadovoljstvo činjenicom da je skupštinska većina uvidjela da je njegov predlog i predlog Vlade Crne Gore, kako da se riješi pitanje tužilačkih zakona u najboljem interesu Crne Gore”, napisao je Mugoša na Twitter-u.

Kako dodaje, Demokrate ističu kako je predlagač tužilačkih zakona potpredsjednik Vlade i vjeruju da je Abazović prije predlaganja teksta Nacrta zakona konsultovao Evropsku komisiju, Venecijansku komisiju i druge međunarodne partnere koji prate stanje vladavine prava u Crnoj Gori.

“Evo i najnovije… Iz kabineta potpredsjednika Vlade Abazovića je saopšteno da je Kancelarija Glavnog pregovarača dostavila Evropskoj komisiji nacrt izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu, sa prevodom na engleski jezik..”, zaključio je Mugoša.

Send this to a friend