Politika

Muhović: Vlada da uvede prinudnu upravu u Petnjici

Adnan Muhović

Najnovija dešavanja povodom odluke o nazivu naselja i ulica u Petnjici jasno ukazuju da se iz dana u dan zaoštravaju nesporazumi između DPS-a i Bošnjačke stranke, piše Dan. Predsjednik OO Bošnjačke stranke Adnan Muhović tvrdi da je prvi čovjek opštine Samir Agović samovoljno vukao određene poteze i da je na taj način zloupotrijebio službeni položaj. Muhović je iz tih razloga pozvao odgovorne u Vladi da u Opštinu Petnjica uvedu prinudnu upravu.

“To kako je predsjednik Agović vukao poteze u vezi odluke o nazivu naselja i ulica u potvrđuje da ga s pravom zovu demagog. Naime, Savjet je još prije skoro godinu i po usvojio predlog odluke o nazivu naselja i ulica u Petnjici, ali predsjednik opštine nije donio plan koji je trebalo dostaviti resornom ministarstvu kako bi ono dalo saglasnost na predlog odluke Savjeta”, ističe Muhović.

Po njegovim riječima Agović je namjerno odugovlačio kako bi sad donio privremeno rješenje na štetu građana i opštine u cjelosti.

“Iza ovoga se kriju njegovi jasni ciljevi da opstruira predloge za nazive ulica donijete od strane Savjeta koji na pravi način reprezentuju bošnjačku kulturu, tradiciju i istoriju. To su imena ulica poput Sarajevska, Sandžačka i druge. Zato Vlada treba da uzme u obzir analitičke prikaze o solventnosti i sveukupnom stanju Opštine i u što kraćem roku donese odluku o prinudnoj upravi. Drugog spasa Petnjici nema i o tome se priča u određenim krugovima državne vlasti koja je svjesna svojih kadrovskih promašajau Petnjici”, naglasio je Muhović.

S druge strane, Samir Agović ističe da nema nikakve potrebe zauvođenjem prinudne uprave i da je to samo pusta želja Muhovića i njegovih istomišljenika.

“Ja sam postupio po važećim zakonskim propisimaiu zakonskom roku donio Odluku o privremenom određivanju naziva ulica u opštini Petnjica, i to na osnovu pravilnika koji je predviđen za tu oblast, a koja se odnosi na sve lokalne samouprave koje nijesu načitavoj ili na dijelu svoje teritorije regulisali ovo pitanje prije donošenja izmjene i dopune ovog zakona. Želim da apostrofiram da se isključivo radi o odluci privremenog karaktera i da će ona prestati da važi usvajanjem odluke o određivanju naziva ulica. Što se tiče želje pojedinaca iz Bošnjačke stranke za prinudnom u pravom, ona im se neće ostvariti, jer ova Opština funkcioniše, iako bi pojedinci iz OO BS-a željeli da je drugačije. Mi stvaramo, radimo, realizujemo brojne projekte i osmišljavamo nove, između ostalog zbog toga što imamo punu podršku Vlade, a tome svjedoče finansijska sredstva koje Vlada iz kapitalnog budžeta usmjerava i realizuje na području naše opštine”, kazao je Agović.

On je odbacio tvrdnje da radi suprotno interesima i istorijskim vrijednostima bošnjačkog naroda.

“Gospodo iz BS-a, nemate apsolutno nijedan argument da mi kažete da ne poštujem tradiciju i kulturu svog naroda. Ja poštujem ne samo naše identitetske osobenosti već i specifičnosti čije god onebile i kome god pripadale, ukoliko baštine civilizacijske vrijednosti”, poručio je Agović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivangrad
Gost
Ivangrad

Iz Petnjice u Podgoricu na posao,nagrada što je pljuvao sve

Muzafer
Gost
Muzafer

A da Petnjica uvede prinudnu upravu u Vladi?

VD stanje
Gost
VD stanje

A jesi li za zvanje onog genocidnog pisca,… Poštovaoče !

Sefket
Gost
Sefket

Admiral je malo nervozan.

Mrgud
Gost
Mrgud

Imate li goriva za Dačiju. A ne odgovara ona za takvu veličinu. Majbah onda.

Sasa
Gost
Sasa

O pa gde si ti ,nije te odavno bilo…

Mrgud
Gost
Mrgud

Dvije uličice i problem.

Lipovo
Gost
Lipovo

Čije ime nosi medresa u PG?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Bravo Adnane.

The Stig
Gost
The Stig

Jel ovo onaj sto mu smeta Njegos?

Trla vrla
Gost
Trla vrla

Evo ga ovaj što na Cetinje ide s pasošem! Vazda su mu miliji i bitniji Sarajevo i Turska

Show
Gost
Show

Ooo pa evo ga i veliki borac protiv Njegosa

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Po hitno i ti malo na litije,da malo proluftiraš mozak! Briši..

Lipovo
Gost
Lipovo

Javio se poslije edukativnog kursa?

Rašo
Gost
Rašo

Jeli ovo onaj “ bistri” Muhović.

crnogorka
Gost
crnogorka

mutni, mislis

Send this to a friend