Politika

MUP: Ako ministri budu imali dvojno državljanstvo krenućemo u postupak gubitka crnogorskog

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović

Ministarstvo unutrašnjih poslova nema podatak da li pojedini ministri imaju dvojno državljanstvo. Ukoliko MUP bude imao uvid u dokaz da neki ministri u Vladi Crne Gore imaju dvojno državljanstvo, isti će biti tretirani kao ostali građani, odnosno za njih će se po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona, saopštili su Novoj M iz resora na čijem čelu se nalazi ministar Sergej Sekulović.

Takav stav ministarstva pozdravili su iz građanske inicijative “21. maj”, koji su ranije najavili pokretanje inicijative za oduzimanje državljanstva ministrima Vladimiru Leposaviću, Milojku Spajiću, te ministarki Vesni Bratić, koja je dobila počasno državljanstvo za vrijeme prethodne vlasti.

“Međutim, mislim da je to samo fraza u slučaju MUP-a, imajući u vidu njihove politikantske i političke izjave, posebno ministra, koji je u prethodnom periodu dokazao da mu principijelnost nije baš odlika”, kazao je za Novu M izvršni koordinator Građanske inicijative “21.maj” i politički analitičar CdM-a Ljubo Filipović.

Ljubo Filipović

Filipović objašnjava i zbog čega se građanska inicijativa “21.maj” fokusirala na to pitanje.

“Ono čega se naša inicijative tiče, upravo su ministri, ali ne samo zbog činjenice da su u posjedu dva državljanstva, već i zbog člana zakona, koji se tiče ponašanja određenih ličnosti, koje imaju dva državljanstva, a koji svojim ponašanjem štete i škode nacionalnim interesima. Mislim da je to u slučaju i gospodina Spajića i gospodina Leposavića, kao i Vesne Bratić, više nego vidljivo, da oni svojim politikama štete ugledu Crne Gore”, poručio je Filipović.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova počelo je provjeru za osam hiljada građana koji se nalaze u biračkom spisku Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, zbog pretpostavke da pored crnogorskog imaju i državljanstvo druge države.

Iz MUP-a su kazali da je izvršena provjera za ukupno 2.703 osobe, od čega će za 2.108 biti pokrenuti postupci za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona, dok je za 595 osoba utvrđeno da u skladu sa Zakonom o crnogorskom državljanstvu imaju dvojno državljanstvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Kako su utvrdili da neko ima dvojno državljanstvo po zakonima CG?

Grone
Gost
Grone

Svakome ko je protic CG a ima dvojno državljanstvo obavezno oduzet.Pa to nema nidje u svijetu.Ovo nema ni u Njemačkoj.Zamislite da dobijete državljanstvo Njemačke i da slučajno pomislite da radite protiv te države,nemoguća misija.Oduzeli bi vam državljanstvo 100 posto

Ruki
Gost
Ruki

Oni rade protiv sebe, haha, ko drugom jamu kopa…

Mitar
Gost
Mitar

Ijaoooo kako je on fini! Ide protiv svojih !!! Ajde ucuti da te zamolimo jer znamo da imaju i znamo da , sve i da oces, ne smijes pisnut!!!! Batali casti ti!!!!

_cetinjski_
Gost
_cetinjski_

Evo ga ka fanat mača

Marin
Gost
Marin

To će biti dug i vrlo spor proces provjere do slijedećih izbora. Onda krivična prijava za više krivičnih djela protiv tebe Sekuloviću

Tash
Gost
Tash

Samo nemo’ ko Boženi da takne u dva pasoša. Ko bi onda branio CG )))))

expert123
Gost
expert123

To odlucivanje jew na stetu ove drzave.

zoran
Gost
zoran

Zovite Sergeja

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Ajd’ sa srećom… da vidimo ‘oće li biti tako.

Petinjo
Gost
Petinjo

E sad da vidimo.

Djuradj
Gost
Djuradj

A sta ce biti sa poslanicima koji imaju dvojno drzavljanstvo?

,,,
Gost
,,,

Ukoliko nisu fraze sprema se epohalan politički obrt.

beharovic serif
Gost
beharovic serif

Bravo

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Budi se konačno građanska crna gora!

Send this to a friend